Κεντρική Ελλάδα ΟΣΕΚΑ Σφύριξε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης ο Μπίκας

Σφύριξε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης ο Μπίκας

bikas athanasopoulos

Με γεμάτες από εμπειρίες τις… βαλίτσες τους, επέστρεψαν από την Ισπανία οι δύο διεθνείς διαιτητές, Βασίλης Μπίκας και Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, οι οποίοι συμμετείχαν ως ανεξάρτητοι διαιτητές στην τελική φάση της Euroleague 3 IWBF Europe, που διεξήχθη στην πόλη Badajoz της Ισπανίας (26-29/4/2018).

Την ίδια στιγμή ο διεθνής διαιτητής Πλάτων Σέρρας συμμετείχε σε διεθνές τουρνουά προκριματικών αγώνων, συνοδεύοντας την πρωταθλήτρια Ελλάδας 2018, ομάδα του Άτλαντα Αθηνών, στην Άγκυρα.

afisa euroliga3

Στο τουρνουά της Badajoz, συμμετείχαν οι ομάδες: Mideba Extremadura (ESP), Asd S. Stefano (ITA), Leopards de Guyennes Bordeaux (FRA), Rhine river Rhinos (GER), SSD Santa Lucia (ITA), Izmir Genlik (TUR), KKI VRBAS Banja Luka (BIH) και Les Aigles de Meyrin(SUI).

Οι διεθνείς μας σφύριξαν τόσο στους αγώνες κατάταξης προκριματικών, όσο και στην τελική φάση. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Αθανασόπουλος σφύριξε για τις θέσεις 7-8 ενώ ο Βασίλης Μπίκας είχε την τιμή να σφυρίξει τον τελικό της διοργάνωσης. Τιμή που αντανακλά πέρα από τον ίδιο τον διεθνή διαιτητή, στο ελληνικό μπάσκετ με αμαξίδιο.

bikas euroliga3

Ο συναρπαστικός τελικός ήταν ιταλική υπόθεση. Η Santa Lucia, παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ μέχρι 12 πόντους, κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη φορά στα τελευταία 18 δευτερόλεπτα και να πάρει τον τίτλο.

Στην τελευταία επίθεση του παιχνιδιού, παρά τη διπλή προσπάθεια για καλάθι των παικτών της St. Stefano, δεν άλλαξε το σκορ κι έτσι η κόρνα της λήξης του παιχνιδιού, βρήκε θριαμβευτές με 57-56 και παράλληλα τροπαιούχους, τους παίκτες της Santa Lucia.

euroliga3 aponomi

Να σημειώσουμε πως αυτός ήταν ο 4ος Ευρωπαϊκός τελικός που διαιτήτευσε ο Βασίλης Μπίκας σε διοργάνωση της IWBF, γεγονός που δείχνει πως τόσο ατομικά, όσο και συνολικά η ελληνική διαιτησία μπάσκετ με αμαξίδιο, βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο.

Από την πλευρά μας συγχαρητήρια και στους τρεις διαιτητές.

Για όποιον ενδιαφέρεται το βίντεο του τελικού:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΟΣΕΚΑ

Δειτε επισης

Επιστρέφει στα παρκέ ο Μπάνε Πρέλεβιτς

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς φορά ξανά τα… αθλητικά του. Απίστευτο αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Άλλωστ…