Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Όνειρο να κατακτήσουμε το Champions League”

“Όνειρο να κατακτήσουμε το Champions League”

sakota 2

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του Basketball Champions League τη Μούρθια και θέλει τη νίκη για να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Ο προπονητής της Ένωσης, Ντράγκαν Σάκοτα, αναφέρθηκε στην κλήρωση και χαρακτήρισε όνειρο την κατάκτηση του τροπαίου.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

“Είναι ένα όνειρο να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο, οπότε κάθε ευκαιρία πρέπει να την βλέπουμε σοβαρά. Δεν το κρύβω ότι σκεφτόμουν κάθε ομάδα ξεχωριστά και κάναμε αναλύσεις. Βλέπεις με τα αποτελέσματα τα φετινά Μονακό και Λούντβιγκσμπουργκ είναι οι καλύτερες ομάδες. Το πιο εντυπωσιακό πέρασμα είχε η Μούρθια. Εμείς δεν περάσαμε εύκολα στο Final 4, η Μούρθια προκρίθηκε εύκολα. Το ότι πέρασε σαν τέταρτη στον όμιλο δεν λέει κάτι. Αντιπροσωπεύει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα”.

Για το αν νιώθει ευλογημένος: “Ευλογημένος είμαι που ζω στην Ελλάδα. Είμαι περήφανος και ως Έλληνας. Όταν μιλάω για την Ελλάδα μιλάω με αγάπη. Η δουλειά είναι πετυχημένη, όχι μόνο με τα τρόπαια, αλλά και με τα παιδιά που έκαναν προσπάθειες και έκαναν καριέρα. Νιώθω ευλογημένος και πιστεύω ότι θα προσπαθήσουμε ότι μπορούμε να έχουμε τόσο τύχη στο πρωτάθλημα”.

Για το πόσο εύκολο είναι να μείνει συγκεντρωμένη η ομάδα: “Αυτό φάνηκε και κόντρα στον ΠΑΟΚ. Είχαμε ένα αποτέλεσμα κακό, είχαμε άδειασμα και είχαμε το Πάσχα. Βρισκόμαστε πολύ κάτω. Σίγουρα έχουμε 3 εβδομάδες μέχρι το Final 4. Αυτό είναι μέσα στη δουλειά που πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι για να φτιάξουμε το κλίμα. Θα παίξουμε 1-2 φιλικά. Αυτό σκεφτόμαστε. Έχει περάσει μια κρίση το μυαλό και σιγά σιγά θα συνέλθει. Το πόσο δεν ξέρει κανείς. Τα παιχνίδια των Final Four είναι τα παιχνίδια της στιγμής. Η Μούρθια δεν είχε τέτοιες εμφανίσεις μέχρι την τελευταία στιγμή. Ίσως να είναι πλεονέκτημα για την ομάδες που θα έχουν ίδιο ρυθμό. Είμαστε η μόνη ομάδα που δεν θα παίξει κανένα παιχνίδι μέχρι το Final 4″.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…