Κεντρική Ελλάδα Το Δημόκριτο Πανεπιστήμιο Θράκης “έλαμψε” στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα (pics)

Το Δημόκριτο Πανεπιστήμιο Θράκης “έλαμψε” στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα (pics)

panepistimiako protathlima dimokrito thrakis

Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Δημόκριτου Πανεπιστημίου Θράκης στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης, καθώς οι ομάδες του σε άντρες και γυναίκες κατέκτησαν την πρώτη θέση. Το πρωτάθλημα διεξήχθη στην Κομοτηνή και όλοι οι αγώνες διεξήχθησαν στο ΔΑΚ Κομοτηνής, εκτός από ελάχιστους που πραγματοποιήθηκαν στο δεύτερο λύκειο της περιοχής.

Τα γήπεδα, που έγιναν οι αγώνες, κατακλύστηκαν από κόσμο, που έδωσε το δυναμικό “παρών” και στήριξε όλους τους αθλητές. Στο κλειστό του ΔΑΚ Κομοτηνής βρέθηκε και η γνωστή αθλήτρια της πάλης και χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια, Μαρία Πρεβολαράκη, η οποία μίλησε για τη στήριξη, που έχουν οι αθλητές στην Κομοτηνή.

panepistimiako protathlima dimokrito thrakis 7

panepistimiako protathlima dimokrito thrakis 3

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι παίκτες όλων των ομάδων πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και ο τελικός των ανδρών ήταν διαφήμιση για το μπάσκετ. Ο τελικός ανάμεσα στον Δημόκριτο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Μετσόβιο ήταν πραγματικό ντέρμπι μέχρι και το τέλος, Το Δημόκριτο είχε πολλές λύσεις, ενώ το Μετσόβιο “βομβάρδιζε” από τη γραμμή του τρίποντου.

Το φινάλε ήταν “ακατάλληλο” για καρδιακούς και πραγματικά το παιχνίδι κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Σε νεκρό χρόνο ο παίκτης του Δημόκριτου Πανεπιστημίου Θράκης, Φραντζέσκος Χρήστου, κέρδισε φάουλ και πήγε στη γραμμή των ελευθέρων βολών. Ο νεαρός καλαθοσφαιριστής ήταν ψύχραιμος και με 2/2 βολές χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Πρωτεργάτης αυτής της ομάδας είναι ο προπονητής της και καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ο Αθανάσιος Χατζηνικολάου.

panepistimiako protathlima dimokrito thrakis 4

Στο αντίστοιχο πρωτάθλημα των γυναικών και εκεί το Δημόκριτο διέπρεψε. Το Δημόκριτο σε διπλούς αγώνες κόντρα στο Μετσόβιο πήρε μία νίκη και μία ήττα, αλλά είχε καλύτερη διαφορά και πανηγύρισε τον τίτλο. Κορυφαία παίκτρια αναδείχθηκε η Κική Εμμανουηλίδου, που βοήθησε σημαντικά την ομάδα της.

Κατά τη διάρκεια της μίας αναμέτρησης μία αθλήτρια τραυματίστηκε και όπως έδειξαν οι εξετάσεις υπέστη ρήξη χιαστών. Το Δημόκριτο Πανεπιστήμιο Θράκης έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο, καθώς αποφάσισε να καλύψει όλα τα έξοδα της επέμβασης της κοπέλας.

panepistimiako protathlima dimokrito thrakis 5

Η επιτυχία της διοργάνωσης οφείλεται κατά πολύ στους εθελοντές του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημόκριτου Πανεπιστημίου Θράκης. Οι εθελοντές καθ΄όλη τη διάρκεια ήταν παρόντες και έκαναν ότι ήταν δυνατό για να γίνουν όλα τέλεια. Μάλιστα, κατάφεραν και έκαναν live στο Facebook και έδωσαν τη δυνατότητα σε όλον τον κόσμο να παρακολουθήσει τον τελικό του πρωταθλήματος. Συντονίστρια των εθελοντών ήταν η καθηγήτρια των ΤΕΦΑΑ, Έφη Τσίτσκαρη.

panepistimiako protathlima dimokrito thrakis 6

Όλο το πανεπιστημιακό πρωτάθλημα ήταν αφιερωμένο στον προπονητή μπάσκετ και καθηγητή μπάσκετ στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, Αλέκου Καρυπίδη, που πέρσι άφησε την τελευταία του πνοή.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Κωνσταντινίδης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Παραδόθηκε η ΚΥΑ για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

Παραδόθηκε η ΚΥΑ ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων για τα γήπεδα. Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλ…