Κεντρική Ασίστ Shadow “Κάποιες φορές με τρομάζει το πρόσωπο που βγάζει ο Παναθηναϊκός”

“Κάποιες φορές με τρομάζει το πρόσωπο που βγάζει ο Παναθηναϊκός”

Την απογοήτευση του για την εικόνα του Παναθηναϊκού κόντρα στη Βαλένθια εξέφρασε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. Ο προπονητής του Ηρακλή τόνισε, παράλληλα, ότι η ήττα του Ολυμπιακού από τη Ζαλγκίρις δεν είχε μεγάλες συνέπειες.

Αναλυτικά, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στον ΣΠΟΡ ΦΜ: 

-την ήττα του Ολυμπιακού στο Κάουνας: «Είχε πάρα πολλές απουσίες βασικών παικτών και θα ήταν μεγάλη υπέρβαση να κερδίσει τη Ζαλγκίρις εκτός έδρας. Φέτος κάνει μια εξαιρετική πορεία η Ζαλγκίρις, έχει κρατήσει τον βασικό κορμό και τον ίδιο προπονητή. Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός για το μεγαλύτερο διάστημα του ματς, ήλεγξε το ρυθμό, έπαιξε πολύ καλή άμυνα και είχε πολύ καλή τακτική από τον πάγκο. Αυτό εμένα προσωπικά με εκφράζει, δεν αφήνει το παιχνίδι αποκλειστικά στα χέρια κάποιων παικτών. Στο τέλος δεν κατάφερε να είναι τόσο αποτελεσματικός στην επίθεση και έχασε. Αν πρόσεχε λίγο στο τέλος και δεν δεχόταν κάποια μεγάλα σουτ ή κάποια καλάθια από επιθετικά ριμπάουντ του Γουάιτ, θα μπορούσε να κερδίσει ή έστω να το διεκδικήσει ως το τέλος».

-το αν ο Ολυμπιακός χρειάζεται ενίσχυση: «Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πώς σκέφτεται η διοίκηση της ΚΑΕ. Μέχρι τώρα τα αποτελέσματα δικαιώνουν την προσπάθεια παρά τις απουσίες. Μπορεί ο προπονητής να περιμένει τους τραυματίες το Μάρτιο, τότε που κρίνονται όλα. Σίγουρα όταν για μεγάλο διάστημα παίζεις με απουσίες, το πιθανότερο είναι να μην πάρεις τα αποτελέσματα που θες, αλλά και να κουραστούν πολύ όσοι αγωνίζονται».

-την ήττα του Παναθηναϊκού στη Βαλένθια: «Απογοητεύτηκα από την παρουσία του Παναθηναϊκού. Είχε τις προϋποθέσεις να έχει μια εύκολη βραδιά, αλλά έχασε. Ενώ έχει πολύ καλό υλικό, κάποιες φορές ο Παναθηναϊκός με τρομάζει με το πρόσωπο που εμφανίζει. Όταν έγιναν κάποιες αλλαγές έχασε το ρυθμό της η ομάδα και τον βρήκε η Βαλένθια. Σε αυτό το επίπεδο της Ευρωλίγκας δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν. Αυτή η ήττα ήταν κακή και ίσως να στοιχίσει στον Παναθηναϊκό στην πορεία».

-τις πιθανότητες πρόκρισης των ελληνικών ομάδων στο Final Four: «Εύχομαι να έχουμε ελληνική ομάδα, ακόμη και δύο στο Final Four. Είναι σημαντικό το πλεονέκτημα έδρας, αλλά θα πρέπει να το αξιοποιήσεις κιόλας. Πάντως πιστεύω πως έχουμε καλές πιθανότητες να δούμε και τις δύο ελληνικές ομάδες στο Βελιγράδι».

-το αν η άνοδος είναι εφικτός στόχος για τον Ηρακλή: «Βέβαια είναι εφικτός στόχος. Αλίμονο! Είναι δύσκολη κατηγορία η Α2, με ιδιαιτερότητες. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, με εμπειρία. Έχουμε κάνει δύο ήττες ως τώρα, αλλά εκτιμώ πως στο τέλος θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην Α1».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…