Κεντρική Γ' Εθνική Σταϊκόπουλος: “Βασικός στόχος των Μελισσίων η παραμονή”

Σταϊκόπουλος: “Βασικός στόχος των Μελισσίων η παραμονή”

Τα Μελίσσια, έχοντας πανηγυρίσει δύο σερί ανόδους, συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά σε εθνική κατηγορία και συγκεκριμένα στον πρώτο όμιλο του Νότου της Γ’ Εθνικής. Παρότι νεοφώτιστη, κατάφερε να κερδίσει την Κυριακή τον Οίακα Ναυπλίου, μία εξαιρετική ομάδα η οποία έχει σαφώς υψηλότερους στόχους που φτάνουν την άνοδο καθώς και ικανότατους και πολύ έμπειρους παίκτες υψηλότερων κατηγοριών. Ο προπονητής της ομάδας, Στέλιος Σταϊκόπουλος, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα των Μελισσίων.

Αναλυτικά:

– Eίστε μια νέα ομάδα στις εθνικές κατηγορίες, πως βλέπετε την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα; Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;

“Εάν αναλογιστούμε πως είμαστε νεοφώτιστοι, ο κορμός της ομάδας έχει δημιουργηθεί όταν ακόμα ήμασταν στη Β’ ΕΣΚΑ και τα παιδιά αυτά παραμένουν πρωταγωνιστές, η έως τώρα πορεία της ομάδας χαρακτηρίζεται ως επιτυχημένη. Οι στόχοι μας ήταν και είναι ξεκάθαροι: να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία και αν το επιτρέψουν οι μετέπειτα εμφανίσεις μας να το κάνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται”.

– Μετά το 4×4 ήρθε μια ήττα στη Νέα Ιωνία με 25 πόντους και στη συνέχεια κερδίσατε τον Οίακα Ναυπλίου μια ομάδα με εξαιρετικό ρόστερ και υψηλούς στόχους. Τι άλλαξε;

“Τα τελευταία δύο χρόνια η ομάδα έχει μάθει να κερδίζει. Παρ’όλα αυτά μετά από μη επιτυχημένα αποτελέσματα καταφέρναμε, κι απ’ ότι φαίνεται καταφέρνουμε να ανασυντασόμαστε γρήγορα. Αυτό οφείλεται κυρίως στο καλό κλίμα που έχει δημιουργηθεί (να σημειώσουμε εδώ πως όλα τα νέα παιδιά που ήρθαν φέτος, εκτός από καλοί παίκτες με προσωπικότητα, είναι και εξαιρετικοί χαρακτήρες), στη διοίκηση που δεν ασκεί περιττή πίεση σε κανέναν μας και είναι πάντα κοντά μας ιδιαίτερα στα δύσκολα, και βέβαια στις αναλύσεις, είτε μέσω βίντεο, είτε με τη συζήτηση που γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις”.

– Πως βλέπετε συνολικά το πρωτάθλημα μέχρι τώρα αυτές τις πρώτες 6 αγωνιστικές;

“Ο όμιλός μας αποτελείται από ομάδες με πολύ δυνατά ρόστερ, αρκετά υψηλά μπάτζετ για την εποχή αλλά και από εξαιρετικούς καταρτισμένους προπονητές που πολλοί απ’ αυτούς έχουν δουλέψει και σε παραπάνω κατηγορίες. Οπότε πιστεύω πως το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό και αναμένονται ανταγωνιστικά παιχνίδια χωρίς κανένα αποτέλεσμα να θεωρείται δεδομένο αφού οι περισσότερες ομάδες είναι σε θέση να κερδίσουν οποιονδήποτε αγώνα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

Δίων Κυπαρισσίας: Πήρε Κωνσταντινόπουλο [pic]

Ο Δίων Κυπαρισσίας συνεχίζει την ενίσχυση του ενόψει της νέας σεζόν και προχώρησε στην από…