Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Πανάκας: “Βεζυρτζή σε ονειρεύομαι πρόεδρο, σαν εσένα κανείς…”

Πανάκας: “Βεζυρτζή σε ονειρεύομαι πρόεδρο, σαν εσένα κανείς…”

vezirtzis nikos

Tεράστια η προσφορά του Νίκου Βεζυρτζή στον ΠΑΟΚ… Είναι αυτός που “μεγάλωσε” για τα καλά τον “Δικέφαλο” και το διάστημα που διετέλεσε πρόεδρος του τμήματος μπάσκετ, οι “ασπρόμαυροι” είχαν μοναδικό στόχο την κορυφή. Και ο Kώστας Πανάκας δεν ξεχνά αυτή την σπουδαία προσωπικότητα του ΠΑΟΚ…

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ απηύθυνε κάλεσμα στον Βεζυρτζή να επιστρέψει στον “Δικέφαλο” υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων… “ονειρεύομαι κάποια μέρα να γυρίσεις ως πρόεδρος στη θέση που δικαιωματικά σου ανήκει. Έλα να μας ξανακάνεις πάλι δυνατούς”. Συγκεκριμένα ο Πανάκας το πρωί του Σαββάτου έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook:

“Ήσουν, είσαι, και θα είσαι πάντα ο πρόεδρος της καρδιάς μας.
Οδήγησες τον μπασκετικό ΠΑΟΚ στην κορυφή της Ευρώπης, έφερες τρόπαια, σου έκλεψαν τρόπαια, μας έκανες περήφανους ως οπαδούς.
Ονειρεύομαι κάποια μέρα να γυρίσεις ως πρόεδρος στη θέση που δικαιωματικά σου ανήκει, και με ένα γεμάτο γήπεδο να μας οδηγήσεις ξανά στο δρόμο της διεκδίκησης τίτλων.
Μακάρι αυτή η μέρα να μην αργήσει πολύ.
Γιατί ο σύλλογος σε χρειάζεται Πρόεδρε”.
Έλα να μας ξανακάνεις πάλι δυνατούς, να μιλήσεις στις καρδιές των οπαδών, να ανυψώσεις το ασπρόμαυρο φρόνημα, και ο κόσμος μας θα σε αγκαλιάσει με την αγάπη του, όπως μόνο αυτός ξέρει να κάνει….
Νίκο Βεζυρτζή, σαν κι εσένα κανείς”.

*Ο Βεζυρτζής στον τελικό της Γενεύης (1991) πήρε το μικρόφωνο και ζήτησε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να… ηρεμήσουν καθώς υπήρξε εκνευρισμός από τα σφυρίγματα των διαιτητών και το ματς με την Σαραγόσα προσωρινά είχε διακοπεί

vezirtzis

Λίγα λόγια για τον “μεγάλο” Νίκο Βεζυρτζή…

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη… Ο Νίκος Βεζυρτζής αποτελεί τον μεγαλύτερο πρόεδρο του τμήματος μπάσκετ του ΠΑΟΚ, βάσει των όσων κατάφερε (μάλιστα είχε ως όραμα να αποκτήσει δικό της γήπεδο η ομάδα της Θεσσαλονίκης, προσπάθησε γι’ αυτό και μετά από δωρεά εκτάσεων από τα αδέλφια Δεδέογλου “χτίστηκε” το “Παλατάκι”). Επί προεδρίας του ο “Δικέφαλος” κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης το 1991 (σ.σ. κεντρική φωτογραφία) μετά από νίκη κόντρα στην Σαραγόσα με 76-72 (στον τελικό που έγινε στην Γενεύη) και έτσι οι “ασπρόμαυροι” έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα που “έφερνε” ευρωπαϊκό  τρόπαιο μετά από αυτό της ΑΕΚ το 1968.

Το 1992 ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας (επίσης το 1992 ο “Δικέφαλος” έχασε στον  τελικό του Κύπελλου Κυπελλούχων από την Ρεάλ με 65-63) και ο Βεζυρτζής είχε βάλει ως μεγάλο στόχο την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 1993. Ωστόσο στο final four που έγινε στην Αθήνα (1993), ο ΠΑΟΚ έχασε με 77-79 από την Μπενετόν και η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε τελικά την τρίτη θέση κερδίζοντας στον μικρό τελικό την Ρεάλ. Εκείνο το ματς με τους Ιταλούς “πόνεσε” πολύ τον Βεζυρτζή που θεωρεί ακόμη και τώρα πως αν ο ΠΑΟΚ κατακτούσε τότε το πρωτάθλημα Ευρώπης, η ιστορία του “Δικεφάλου” θα ήταν πολύ διαφορετική στην συνέχεια.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …