Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Το… γνωστό κακό πρώτο ημίχρονο και η “χαλαρή” άμυνα

Το… γνωστό κακό πρώτο ημίχρονο και η “χαλαρή” άμυνα

paok amina

Δύσκολη η μετά Μαρκόπουλου εποχή… Ο ΠΑΟΚ ήδη μετρά τρεις ήττες σε ισάριθμα επίσημα ματς και “απειλείται” με τέταρτο σερί αρνητικό αποτέλεσμα καθώς θα αγωνιστεί εκτός έδρας απέναντι στον Παναθηναϊκό. Μέχρι στιγμής στα πρώτα του τρία παιχνίδια, ο “Δικέφαλος” έχει κάνει… συνήθεια το να εμφανίζεται κακός στο πρώτο ημίχρονο δίνοντας έτσι ώθηση στους αντιπάλους του.

Απέναντι στον Άρη έχανε με 42-29, κόντρα στον Προμηθέα στο 20′ ήταν πίσω με 26-42 ενώ κόντρα στην Λούντβιγκσμπουργκ στο ημίχρονο ήταν στο -8 (48-40). Aπό εκεί και πέρα, παρά το ότι στον ΠΑΟΚ κατά την περίοδο της προετοιμασίας θεωρούσαν πως η άμυνα θα αποτελεί δυνατό στοιχείο του “Δικεφάλου” φέτος (2017-18), ως τώρα είναι ιδιαίτερα “χαλαρή”.

Ο μέσος όρος πόντων που έχει δεχτεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης στα πρώτα τρία επίσημα ματς, είναι 84. Ιδιαίτερα μεγάλος… Όπως και να έχει, στον ΠΑΟΚ καλούνται να βρουν λύσεις εν όψει της συνέχειας. Σίγουρα το ότι τελευταία η ομάδα ταλαιπωρήθηκε από αρκετά προβλήματα, είναι… ελαφρυντικό αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για κάποιες στιγμές που ο “Δικέφαλος” παίζει ιδιαίτερα κακό μπάσκετ.

Στους “ασπρόμαυρους” εκτιμούν πως η αγωνιστική εικόνα θα αλλάξει με το ρόστερ να είναι “γεμάτο” και δίχως να υπάρχει το “αγκάθι” των απουσιών (αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει προβληματισμός μετά την νέα κακή εμφάνιση στην Γερμανία), αλλά πάντα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να “κοιτάξει” η ομάδα για ενίσχυση στην ρακέτα, εκεί όπου ως τώρα ο ΠΑΟΚ δείχνει να μην λειτουργεί σωστά. Η αγωνιστική παρουσία στα επίσημα ματς σε σχέση με αυτά της προετοιμασίας είναι κατά πολύ αλλαγμένη (έστω κι αν υπάρχει ο παράγοντας των προβλημάτων) και ο “Δικέφαλος”… πρέπει να “συνέλθει” άμεσα.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Λαρεντζάκης: «Η φιλοσοφία του Μπαρτζώκα στηρίζεται στις σχέσεις μεταξύ συμπαικτών»

Στην φιλοσοφία του Μπαρτζώκα, αναφέρθηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπί…