Κεντρική Διεθνή Φενέρ και Μπάνβιτ για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς

Φενέρ και Μπάνβιτ για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς

fener banvit

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς κρίνεται απόψε στην Τουρκία, με την πρωταθλήτρια, Φενέρμπαχτσε να αντιμετωπίζει την κυπελλούχο, Μπάνβιτ στην Άγκυρα (19:00), στο πλαίσιο του Σούπερ Καπ της γειτονικής χώρας (President Cup).

Η νικήτρια ομάδα θα έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει τη σεζόν με ανεβασμένη ψυχολογία και ηθικό ενόψει των μελλοντικών υποχρεώσεων. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναμένεται να δει τον βαθμό ανταπόκρισης των νέων παικτών του και το επίπεδο χημείας και συνεννόησης της ομάδας μετά την αποχώρηση των Γιούντο, Μπογκντάνοβιτς, και την ένταξη νέων παικτών όπως ο Μέλι, ο Γουοναμέικερ, ο Τόμπσον κι ο Γκούντουριτς.

Ο “Ζοτς”, όμως, αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα, με τους Νίκολα Κάλινιτς και Μπόμπι Ντίξον να έχουν τεθεί νοκ-άουτ εξαιτίας των τραυματισμών τους σε μέση και ισχίο αντίστοιχα ενώ, αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Μαχμούτογλου κι Ερσέκ.

Από την άλλη, το συγκρότημα του Σάσο Φιλιπόφσκι επιθυμεί να συνεχίσει στον δρόμο της περσινής σεζόν, όπου κατέκτησε το τουρκικό κύπελλο και έφθασε μέχρι τον τελικό του Basketball Champions League. Με παίκτες όπως ο πρώην γκαρντ του ΠΑΟΚ, Τζέικ Όντουμ, ο “πύργος” της Εθνικής Σλοβενίας, Γκάσπερ Βίντμαρ αλλά και ο Πολωνός, Ντάμιαν Κούλιγκ, το ενδεχόμενο νίκης για σήμερα συγκεντρώνει κάποιες πιθανότητες.

Όσον αφορά τον θεσμό του Σούπερ Καπ, η Εφές είναι πρώτη σε κατακτήσεις με 10, η Φενέρ ακολουθεί με 6 -συμπεριλαμβανομένου και του περσινού- ενώ η Μπάνβιτ είναι πρωτάρα, συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε τελικό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…