Κεντρική Basket League Αγώνες Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 84-59

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 84-59

osfp paok

osfp-paok

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε… τα “σπασμένα” της ήττας του Ολυμπιακού από την Εφές Αναντολού στην Τουρκία. Οι πρωταθλητές Ελλάδας ξέσπασαν πάνω στον Δικέφαλο του Βορρά, συντρίβοντας τον με 84-59 στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Basket League.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου μετέτρεψε το πάλαι ποτέ ντέρμπι σε περίπατο κι έφτασε τις 23 νίκες, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Από την πλευρά της, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την κούραση του Ολυμπιακού από τα συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά και την απουσία του Ματ Λοτζέσκι, και υπέστη μία βαριά ήττα, πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση.

Το παιχνίδι δεν χρήζει ιδιαίτερης κριτικής, μιας και ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός μόνο στα πρώτα λεπτά της πρώτης περιόδου (16-12 στο 7′). Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός πάτησε τέρμα το γκάζι κι εξαφανίστηκε… στον ορίζοντα. Η πρώτη περίοδος βρήκε τους “ερυθρόλευκους” μπροστά στο σκορ με 26-16.

Η διαφορά δεν άργησε να ανέβει και πάνω από τους 20 πόντους (42-21 στο 14′), με τον Ολυμπιακό να “καθαρίζει” την υπόθεση νίκη από νωρίς και τον Γιάννη Σφαιρόπουλου να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 51-31.

Το δεύτερο μέρος αποτέλεσε τυπική διαδικασία, με τον Ολυμπιακό να πατάει… φρένο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει έστω και στο ελάχιστο τη διαφορά. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να δίνει χρόνο συμμετοχής και στον νεαρό Βασίλη Τολιόπουλο. Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τους 20 πόντους, αλλά δεν τα κατάφεραν, με τον Ολυμπιακό να φτάνει δια περιπάτου στη νίκη.

Διαιτητές: Πηλοϊδης-Μπήτης-Συμεωνίδης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 4, Παπαπέτρου 6, Ουότερς 5 (1), Πρίντεζης 12 (1), Σπανούλης 12 (2), Γιανγκ 4, Τολιόπουλος 3 (1), Αγραβάνης 7 (1), Μιλουτίνοβ 12, Παπανικολάου 14 (1), Μάντζαρης 2, Αθηναίου 3 (1).
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Σόμπεϊ 6, Κόνιαρης 6, Πέινερς 11, Κλάντον 2, Μαργαρίτης 7 (1), Χρυσικόπουλος 2, Τσόχλας 3 (1), ΜακΦάντεν 4, Γλυνιαδάκης 2, Καραμανώλης 2, Παπαδόπουλος, Ασκά 14.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Λαρεντζάκης: «Η φιλοσοφία του Μπαρτζώκα στηρίζεται στις σχέσεις μεταξύ συμπαικτών»

Στην φιλοσοφία του Μπαρτζώκα, αναφέρθηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπί…