Κεντρική NBA Ηγέτης ο Χέιγουορντ, νικητές της Northwest οι Τζαζ! (vids)
NBA

Ηγέτης ο Χέιγουορντ, νικητές της Northwest οι Τζαζ! (vids)

gordon hayward rudy gobert

gordon-hayward-rudy-gobert

Με τον Γκόρντον Χέιγουορντ να πετυχαίνει την κορυφαία scoring επίδοση της καριέρας του, οι Γιούτα Τζαζ επιβλήθηκαν των Μινεσότα Τίμπεργουλβς με 120-113, επικυρώνοντας και μαθηματικά την πρωτιά στην Southwest Division ενώ εξακολουθούν να κρατούν γερά την 4η θέση της Δύσης, σε πείσμα των προθέσεων των Λος Άντζελες Κλίπερς. Ο Χέιγουορντ απέδειξε ξανά ότι η περίπτωσή του αξίζει περισσότερης προσοχής, καθώς είναι ένας αδιαμφισβήτητος σταρ, οδηγώντας τους “μορμόνους” σε μονοπάτια επιτυχιών.

Με 39 πόντους και 14/22 σουτ σε 39 λεπτά συμμετοχής, ο φόργουορντ των γηπεδούχων πλήγωσε ανεπανόρθωτα την αδύναμη άμυνα της Μινεσότα, πετυχαίνοντας ρεκόρ καριέρας αλλά και την καλύτερη επίδοση της ομάδας τα τελευταία 4 χρόνια! Παίζοντας με τρομερή υπομονή, διάβαζε ιδανικά τους αντιπάλους και δρούσε ανάλογα. Ήταν “φονικός” στο πικ-εν-ρολ, σουτάροντας πίσω από το σκριν ή τροφοδοτώντας τον ψηλό, έπαιρνε πολλές πάσες χέρι-με-χέρι (hand-off) στο τρίποντο, ώστε να εκτελέσει και να διεισδύσει ενώ είχε πολύ υψηλή αποδοτικότητα σε φάσεις απομόνωσης. Ήταν μια υπερπλήρης επιθετική παράσταση, με τον Χέιγουορντ να αδημονεί για την 1η συμμετοχή του σε πλέι-οφς, μετά από 5 χρόνια!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=D08o-Eug0FE]

Το παιχνίδι πήγε σε υψηλό ρυθμό, κάτι ασυνήθιστο για τους Τζαζ, με τον Καρλ-Άντονι Τάουνς (32 πόντοι, 13 ριμπάουντ), τον Άντριου Γουίγκινς (25 πόντοι) και τον Ρίκι Ρούμπιο (26 πόντοι, 12 ασίστ) να “ζωγραφίζουν” αλλά οι Τζαζ απέδειξαν ότι μπορούν να χειριστούν καλύτερα τις clutch συνθήκες, παίρνοντας μια πολύτιμη νίκη.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=efjvURwkfio]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…