Κεντρική NBA Παπαγιάννης: “Έχω βρει τον ρυθμό μου τώρα”
NBA

Παπαγιάννης: “Έχω βρει τον ρυθμό μου τώρα”

giorgos papagiannis kings thunder

giorgos-papagiannis-kings-thunder

Ο Γιώργος Παπαγιάννης κατάφερε να κάνει για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του στα παρκέ του NBA, σημειώνοντας το παρθενικό νταμπλ-νταμπλ της καριέρας του, με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ σε 21 λεπτά συμμετοχής. Ο Έλληνας σέντερ ξεδίπλωσε ορισμένες πτυχές του ταλέντου του σε άμυνα και επίθεση, εκμεταλλευόμενος το ύψος και τον όγκο του, με αποτέλεσμα να τα πάει περίφημα για τα δεδομένα του.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Παπαγιάννης μίλησε στο τοπικό κανάλι του Όκλαντ (CSN Bay Area) για τα αίτια της επίδοσης αυτής αλλά και για την προσαρμογή του στο περιβάλλον του NBA: “Στα τελευταία παιχνίδια παίρνω χρόνο συμμετοχής και πάντα προσπαθώ να βοηθήσω πρώτα στην άμυνα. Το σημερινό ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για μένα και επιθετικά. Πήρα κάποια ριμπάουντ και προσπαθούσα να κάνω τα πάντα, ώστε η ομάδα μου να πλησιάσει στο σκορ. Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία και είμαι πολύ χαρούμενος”.

Έχω βρει τον ρυθμό μου τώρα. Στα πρώτα παιχνίδια έπαιζα 11-12 λεπτά, σήμερα, όμως, έπαιξα περισσότερο. Αρχίζω και το συνηθίζω, διότι, στο μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς έπαιζα στη D-League και όταν έφθασα εδώ ήταν πολύ διαφορετικά. Σε κάθε παιχνίδι και κάθε προπόνηση προσπαθώ να συνηθίσω, πιο πολύ σε ό,τι έχει να κάνει με τους συμπαίκτες μου και τα πάντα δουλεύουν αυτή τη στιγμή”.

Ακόμη, ο Παπαγιάννης μίλησε και για την εμπειρία του στη D-League με τους Ρίνο Μπίγκχορνς αλλά και τα οφέλη που του παρείχε η συνθήκη αυτή: “Εφόσον δεν έβρισκα χρόνο συμμετοχής εδώ, ήταν το καλύτερο για μένα. Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για μένα. Είχα εξαιρετικούς συμπαίκτες και προπονητές και αυτό ήταν το πρώτο βήμα, ώστε να έρθω εδώ”.

Τέλος, ο Έλληνας σέντερ μίλησε και για το πώς είναι να αντιμετωπίζει τον Στίβεν Άνταμς, έναν από τους πιο θηριώδεις σέντερ στο NBA: “Είναι ένας πολύ physical παίκτης. Δεν έχω ξαναπαίξει αντιμέτωπος με έναν τόσο δυνατό παίκτη. Ήταν ένα πολύ καλό match-up για μένα, γιατί με βοήθησε να καταλάβω πώς είναι στην πραγματικότητα το NBA και ένα πολύ καλό μάθημα για μένα. Στη D-League δεν είναι τόσο δυνατοί, όσο ο Άνταμς ή ο Καντέρ“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…