Κεντρική Basket League Άρης Πρίφτης:”Κομβικό ματς με Ναχαρίγια, πλέον λειτουργούμε ομαδικά”

Πρίφτης:”Κομβικό ματς με Ναχαρίγια, πλέον λειτουργούμε ομαδικά”

dimitris priftis

dimitris-priftisΟ Άρης την Τρίτη θα υποδεχτεί στο Παλέ την Ναχαρίγια θέλοντας να κάνει ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Ο Δημήτρης Πρίφτης δήλωσε για τον αγώνα με τους Ισραηλινούς: “Είναι δύσκολο ματς, πρέπει να κερδίσουμε. Φαίνεται να λειτουργούμε καλύτερα τελευταία αλλά αυτό πρέπει να το δείξουμε και σε διάρκεια. Είναι καλή ομάδα η Ναχαρίγια. Ο Κίτσεν άλλαξε λίγο τα δεδομένα. Είναι διαφορετικό το ματς αυτό από εκείνο του πρώτου γύρου. Η διαφορά είναι ο χείριστης της μπάλας.

Τώρα θα υπάρχει ένας άλλος χειριστής της μπάλας, κάτι το οποίο δεν έγινε στο πρώτο γύρο που είχε φύγει ο Τιγκ για να έρθει ο Κίτσεν. Αυτό το εκμεταλλευτήκαμε στον πρώτο γύρο. Ηταν τελείως πλασματική η διαφορά (ο Άρης είχε νικήσει με 53-85). Όποιος σκεφτεί πως θα είναι ίδιο το παιχνίδι με εκείνο, θα είναι παγίδα. Πρέπει να τα δώσουμε όλα, να είμαστε 100% και να πάρουμε την νίκη. Είναι κομβικό ματς το οποίο πρόωρα μπορεί να μας δώσει την πρόκριση”.

Για την άνοδο των Ντραγκίσεβιτς και Τσαιρέλη: “Κάποιοι βρήκαν περισσότερα λεπτά συμμετοχής και έχτισαν αυτοπεποίθηση πάνω σε αυτό. Αυτό είναι θετικό γιατί η ομάδα είναι ανταγωνιστική”.

Για τους Τζένκινς και Μούρτο οι οποίοι δεν έπαιξαν κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών και αν υπολογίζονται για τον αγώνα με την Ναχαρίγια:Έκαναν ένα μέρος της προπόνησης, θα το δούμε αύριο. Θα πάρουμε μια τελική απόφαση”.

Για το αν υπάρχει… πρόβλημα επιλογής παικτών όταν θα είναι όλοι διαθέσιμοι: “Ας γυρίσουν πρώτα και θα δούμε. Το σημαντικό είναι να γυρίσουν”.

Για την βελτίωση του Άρη:Λειτουργούμε ομαδικά στην επίθεση. Κάνουμε λιγότερα λάθη και προσπαθούμε να είμαστε πιο οργανωμένοι. Αλλά ακόμη προσπαθούμε…”.

Τσαιρέλης: “Για γέλια αυτό που γίνεται με τους τραυματισμούς”

Ο Μιχάλης Τσαιρέλης είπε:H ομάδα είναι σε καλό φεγγάρι. Εχουμε αυτοπεποίθηση και παίζουμε καλύτερο μπάσκετ σε σχέση με πριν. Είναι επικίνδυνη ομάδα η Ναχαρίγια αλλά σε μερικές φάσεις μπορεί να θεωρηθεί αυτοκαταστροφική όπως έκανε στον πρώτο γύρο με τα 30 λάθη.

Αυτό πρέπει να κάνουμε αύριο, να την βάλουμε στον ρυθμό μας. Είναι διαφορετική ομάδα τώρα, αλλά παίζει όπως τότε. Εχει πλέον έναν έμπειρο παίκτη (Κίτσεν) αλλά πρέπει να ακολουθήσουμε την τακτική μας όπως στα προηγούμενα ματς”.

Για την επιστροφή των Καββαδά και Γιάνκοβιτς:Σίγουρα είναι θετικές… Ακόμα και ο 12ος παίκτης, είναι πολύ χρήσιμος. Αυτό που γίνεται φέτος είναι για γέλια… Κάθε εβδομάδα υπάρχει και ένας τραυματίας. Στο τέλος θα είμαστε και οι 12 υγιείς και θα αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει”.

Για την αγωνιστική του άνοδο:Δεν άλλαξε κάτι. Οσο περνά ο καιρός, βρισκόμαστε καλύτερα και επικοινωνούμε με τα μάτια. Ετσι θα γινόμαστε καλύτεροι ομαδικά και ατομικά”.

Για το αν είναι κομβικό το παιχνίδι της Τρίτης για το θέμα της πρόκρισης: “Ετσι όπως είναι η χρονιά, κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες και στο τέλος θα δούμε τι καταφέραμε. Φυσικά είναι σημαντικό ματς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…