Κεντρική NBA Η “εποποιία” του Αϊζέια Τόμας! (vid)
NBA

Η “εποποιία” του Αϊζέια Τόμας! (vid)

Isaiah Thomas celtics

Isaiah Thomas-celtics

Η υποψηφιότητα του Αϊζέια Τόμας για το επερχόμενο All-Star Game της Σάρλοτ, φάνταζε αρκετά δυνατή μέχρι χθες. Πλέον όμως, μετά την εξωφρενική και ονειρική εμφάνιση, με 52(!) πόντους εναντίον των Μαϊάμι Χιτ, δύσκολα θα έχει κάποιος αντίρρηση.

Ο βραχύσωμος (μόλις 1,78) σταρ των Μπόστον Σέλτικς είχε μία συνηθισμένη, για τα δεδομένα του, βραδιά, μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου. Είχε 23 πόντους, με τους Σέλτικς να προηγούνται με “βραχεία κεφαλή” 4 πόντων (82-78). Με την έναρξη του τέταρτου δωδεκαλέπτου, τα φώτα έσβησαν.

Ήταν αναμενόμενο ότι ο Τόμας θα βγει μπροστά, παρασύροντας τους ιστορικούς “Κέλτες” στο δικό του τέμπο. Αυτό που δεν περίμενε κανείς, ήταν το ότι θα “κονιορτοποιήσει” με πρωτοφανή τρόπο την άμυνα του Μαϊάμι, βάζοντας 29(!) πόντους στα τελευταία 12 λεπτά, με κάθε πιθανό τρόπο. Τρίποντα, λέι-απ, catch-n-shoot, σουτ μετά από ντρίμπλα, με κερασάκι στην τούρτα, το τρίποντο από τα 9 μέτρα, 37 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, στέλνοντας τη διαφορά στο +5.

Η επίδοση του Τόμας είχε και ιστορικές προεκτάσεις, καθώς έγινε ο 5ος παίκτης στην ιστορία των Σέλτικς, που σημειώνει πάνω από 50 πόντους σε έναν αγώνα. Οι υπόλοιποι; Λάρι Μπερντ (4 φορές), Σαμ Τζόουνς, Πολ Πιρς, Κέβιν ΜακΧέιλ. Αναμφίβολα, μια εξαιρετικά εκλεκτή λίστα.

Απολαύστε τα highlights του Τόμας, σε μία από τις κορυφαίες παραστάσεις της χρονιάς. Αναμφίβολα, η εικόνα του πιο κοντού παίκτη επάνω στο παρκέ, να κυριαρχεί έναντι των υπολοίπων, αποτελεί μία από τις πιο σαγηνευτικές και ελκυστικές που μπορούν να υπάρξουν.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=MeqFKVZYcZA]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Οι Τίμπεργουλβς διέλυσαν τους Νάγκετς με 115-70

Μετά το απίστευτο ματς όλα θα κριθούν στο Game 7 για τους Νάγκετς Οι συγκλονιστικοί Τίμπερ…