Κεντρική NBA “Επικός” Σακίλ στην τελετή απόσυρσης της φανέλας του (pic,vid)
NBA

“Επικός” Σακίλ στην τελετή απόσυρσης της φανέλας του (pic,vid)

oneal

oneal

Είναι γνωστό τοις πάσι πως, οτιδήποτε περιλαμβάνει τον Σακίλ Ο’Νιλ, είναι 100% σίγουρο ότι θα προσφέρει αξέχαστες στιγμές, αλλά και μυθικές ατάκες, σήμα κατατεθέν του μεγάλου “Σακ“.

Η τελετή απόσυρσης της φανέλας του δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Οι Μαϊάμι Xιτ αποφάσισαν να τιμήσουν με τον υπέρτατο τρόπο τον θρυλικό “Big Aristotle“, “κρεμώντας” τη φανέλα με το νούμερο 32 στην οροφή της American Airlines Arena. Έτσι, έγιναν η δεύτερη ομάδα, μετά από τους Λος Άντζελες Λέικερς, που προχώρησε σε αυτή την κίνηση, κάτι που αποδεικνύει το αγωνιστικό μεγαλείο του θηριώδη σέντερ.

Υπό τους ήχους του “In the air tonight“, του Φιλ Κόλινς, η φανέλα ανέβηκε ψηλά, με τη συγκίνηση του Σακίλ να είναι εμφανής. Στη συνέχεια, έπιασε το μικρόφωνο και έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα: να εκστομίζει “θανατηφόρες” ατάκες.

sakil

Αρχικά, φρόντισε να δώσει έμφαση στην προσφορά του Γιουντόνις Χάσλεμ, τονίζοντας πως, δίχως αυτόν, οι Χιτ δε θα είχαν κατακτήσει ποτέ το πρωτάθλημα του 2006, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Αλόνζο Μούρνινγκ. Ακόμη, παραδέχτηκε πως δεν πίστευε στα αυτιά του όταν το επιτελείο των Χιτ τού ανακοίνωσε πως θα του αποσύρει τη φανέλα. Όπως είπε και ο ίδιος: “Νόμιζα ότι ήταν κάποιο από τα παιδιά μου και μου έκανε φάρσα!”

Φυσικά, αναφέρθηκε και στον Ντουέιν Γουέιντ, χαρακτηρίζοντάς τον ως “faboulous player“, ενώ αποθέωσε τον Πατ Ράιλι, σε αντίθεση με όσους θεωρούν πως υπάρχει κόντρα ανάμεσα στους δύο άνδρες.

Τέλος, δεν έλειψαν και οι αστείες ιστορίες, όπως τότε που ζήτησε από τον Ράιλι να μεταθέσει την πρωινή προπόνηση από τις 10 στις 12, διότι όλοι οι παίκτες έκαναν πάρτι στο Μαϊάμι μέχρι το πρωί, ή όταν ο Ράιλι έβαλε το χέρι σε έναν κουβά με παγωμένο νερό επί 10 λεπτά, ουρλιάζοντας: “Μπορούμε να το κάνουμε!“.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_lxl3GLK3pk]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Οι Τίμπεργουλβς διέλυσαν τους Νάγκετς με 115-70

Μετά το απίστευτο ματς όλα θα κριθούν στο Game 7 για τους Νάγκετς Οι συγκλονιστικοί Τίμπερ…