Κεντρική Ελλάδα ΟΣΕΚΑ Μέγας Αλέξανδρος – Άτλας 58-59

Μέγας Αλέξανδρος – Άτλας 58-59

osekk1

osekk1

Αν υπάρχει παιχνίδι που προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις, αυτό είναι το μπάσκετ κι αποδείχθηκε στον ημιτελικό Μέγας Αλέξανδρος – Άτλας, που τέλειωσε με νίκη των τυπικά φιλοξενούμενων με 59-58. Έτσι αύριο ο Άτλας θα παίξει με τη Δωδεκάνησο στον τελικό και οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης (Άρης και Μέγας) στον μικρό τελικό.
Οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν πόντο πόντο, χωρίς ποτέ η διαφορά να ξεπεράσει τους τρεις. Η φάση του αγώνα έγινε στο  τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, όταν ο Αδαμόπουλος με buzzer “έγραψε” το 44-44.

Ο Άτλας πήρε προβάδισμα έξι πόντων, εκμεταλλευόμενος τα πολύ χαμηλά ποσοστά ευστοχίας των παικτών του Μέγα (είχαν 3/12 τελευταίες βολές), βρέθηκε στο +4 με το ρολόι να δείχνει κάτω από ένα λεπτό ωφέλιμου χρόνου, όμως εκεί έκανε τα πάντα λάθος!

Αστοχία στις βολές (1/4), φάουλ του Ζαφειρόπουλου στο επιθετικό ριμπάουντ, αδυναμία να επαναφέρουν την μπάλα (χρεώθηκε με πέντε δευτερόλεπτα ο Βάσσης), χαμένο αμυντικό ριμπάουντ. Παρόλα αυτά, όμως, οι τυπικά γηπεδούχοι δεν κατόρθωσαν να επιστρέψουν κι ο Άτλας πέρασε στον τελικό,

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 30-30, 44-44, 58-59.
Διαιτητές: Τσούντσουρας – Αρτεμάκη – Κώτσου.
Μέγας Αλέξανδρος (Δρακουλίδης – Μπαλογιάννης): Σουρλής, Α. Διμπιτούζης 12, Βέζμαρ 2, Στάνκοβιτς 16, Κ. Ανατολίτης, Σαουλίδης 10, Π. Διμπιτούζης 17.
Άτλας (Ζώτος): Α. Κωνσταντινόπουλος 13, Αδαμόπουλος 3 (1), Κότσαρης 7, Χαλδαίος 4, Βάσσης 16, Ζαφειρόπουλος 4, Χριστοδούλου 12, Σπάθης, Λιανός.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΟΣΕΚΑ

Δειτε επισης

Επιστρέφει στα παρκέ ο Μπάνε Πρέλεβιτς

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς φορά ξανά τα… αθλητικά του. Απίστευτο αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Άλλωστ…