Κεντρική Διεθνή Προολυμπιακό “Δεν είμαστε στο επιθυμητό σημείο”

“Δεν είμαστε στο επιθυμητό σημείο”

katsikaris 0

katsikaris-ethnikiΗ Εθνική μας αντιμετωπίζει, αύριο (08/07, 17:30), την Κροατία, με στόχο τη νίκη-πρόκριση στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά του Τορίνο. Στο μεταξύ, ο Φώτης Κατσικάρης παραδέχθηκε πως η “γαλανόλευκη” δεν είναι στο επιθυμητό σημείο ετοιμότητας.

Υπογράμμισε, δε, πως η πίεση στην άμυνα, ο έλεγχος των ριμπάουντ κι η αποτελεσματικότητα στο “σετ παιχνίδι“, δηλαδή στο 5 εναντίον 5, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην αυριανή αναμέτρηση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Δεν είμαστε στο σημείο που θέλουμε και δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη να έχουμε κενά διαστήματα. Θα ήταν παράλογο να πω ότι η καινούργια ομάδα, με τόσο σύντομο διάστημα προετοιμασίας, είναι έτοιμη”.

Αυτά τα δύο πρώτα παιχνίδια που παίξαμε θέλαμε να τα χρησιμοποιήσουμε σαν ματς προετοιμασίας, γιατί είμαστε καινούργια ομάδα κι είχαμε δώσει μόνο τρία φιλικά. Θέλαμε να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε όλους, γιατί, αύριο, το παιχνίδι είναι ένας τελικός και το rotation δεν θα είναι τόσο ανοιχτό.

Θέλουμε στο αυριανό ματς να έχουμε τους βασικούς μας παίκτες όσο πιο φρέσκους γίνεται. Δεν υπάρχει χρόνος ούτε για προπόνηση, οπότε το βίντεο, η συγκέντρωση κι η πληροφορία είναι πολύ σημαντικά στοιχεία, για να δούμε τις αδυναμίες και τα δυνατά σημεία. Θα είναι ένα πολύ σκληρό και κλειστό παιχνίδι κι εκεί θα δοκιμασθεί πραγματικά αυτή η ομάδα, κάτω από φοβερή πίεση, όσον αφορά στις αποφάσεις που πρέπει να πάρει στο μισό γήπεδο.

Θέλουμε να έχουμε καλή πίεση στην άμυνα, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, για να έχουμε εύκολους πόντους και, διαβάζοντας την άμυνα των Κροατών, να είμαστε αποτελεσματικοί και στο 5 εναντίον 5“.

Όσο για την αντίπαλο: “Είναι η πιο σκληρή ομάδα των Κροατών τα τελευταία χρόνια και θέλει να παίξει σε χαμηλό σκορ, καθώς λείπουν δύο ταλαντούχοι παίκτες, όπως ο Χάμιλτον κι ο Τόμιτς. Έχουν αιχμές τον Μπογκντάνοβιτς και τον Σάριτς, που είναι οι ηγέτες της ομάδας, χωρίς να σημαίνει πως οι άλλοι δεν είναι επικίνδυνοι.

Θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλή ομαδική άμυνα σε αυτούς τους δύο παίκτες. Θα πρέπει να είμαστε πολύ σκληροί κι έτοιμοι πνευματικά, να αντέξουμε σε ένα λάθος, ή σε ένα κακό διάστημα που μπορεί να έχουμε, για να επανέλθουμε και να είμαστε εκεί μέχρι το τέλος. Θέλουμε να αλλάξουμε τον ρυθμό παιχνιδιού και να μην μπούμε στον δικό τους, όπως συνέβη στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στο Μεξικό“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Προολυμπιακό

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…