Κεντρική Διεθνή “Σαν να μιλάω σε τοίχο”

“Σαν να μιλάω σε τοίχο”

obradovic fener

obradovic-fenerΟ Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μολονότι η Φενέρμπαχτσε έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο του Τοπ-16 και, χθες, φιλοδώρησε με κατοστάρα την Μπεσίκτας, δεν εφησυχάζει. Ο “Ζοτς” ήταν έξαλλος με την εμφάνιση των νεαρών παικτών του, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη γραμμή των ψηλών.

Αναλυτικά όσα υποστήριξε:

“Είμαι πραγματικά νευριασμένος με την εμφάνιση των νεαρών παικτών μου στη διάρκεια της τελευταίας περιόδου (σ.σ.: κόντρα στην Μπεσίκτας). Πρέπει να σέβονται τους εαυτούς τους, το προπονητικό τιμ, τη φανέλα και τον κόσμο. Αν πρέπει να σηκωθώ από τον πάγκο, για να δώσω κίνητρο στους νεαρούς, τότε η ομάδα έχει τελειώσει.

Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να τους εξηγήσω τι σημαίνει να είσαι μέλος αυτής της ομάδας. Είναι τυχεροί που παίζουν στο πλευρό ταλαντούχων παικτών. Δεν νιώθω, όμως, πως με καταλαβαίνουν. Είναι σαν να μιλάω σε τοίχο!”.

Προσέθεσε, δε, ότι: “Πρέπει να προστατέψουμε τον Πέρο Άντιτς, που μόλις επέστρεψε από τραυματισμό. Πρέπει να είναι προσεκτικοί ενόψει των επόμενων αναμετρήσεων. Γι’ αυτό χρησιμοποιώ αρκετούς παίκτες σε διαφορετικές θέσεις. Θα παίξουμε τέσσερα πολύ σημαντικά ματς σε εννέα ημέρες. Κι έχουμε μόνο έναν ψηλό (σ.σ.: Ουντό).

Δεν έχω ξανά βρεθεί σε τέτοια θέση σε όλη μου την προπονητική καριέρα. Πρέπει να προετοιμασθούμε για τα πλέι οφ. Η κατάσταση αυτή μας δείχνει πώς πρέπει να είμαστε τη νέα σεζόν, επειδή το format της Ευρωλίγκα θα αλλάξει και πρέπει να μιλήσουμε για το επόμενο ρόστερ από τώρα, διότι δεν μπορούμε να παίζουμε έτσι τη νέα χρονιά…”.

Για τον Μπόμπι Ντίξον (σ.σ.: πέτυχε τριπλ-νταμπλ απέναντι στην Μπεσίκτας): “Συνήθως δεν στέκομαι σε εμφανίσεις παικτών, αλλά ο Μπόμπι ήταν εξαιρετικός. Έκανε τριπλ-νταμπλ, φαινόμενο που είναι σπάνιο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Του αξίζουν συγχαρητήρια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…