Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ο Βασίλης και ο Λουκάς (vid)

Ο Βασίλης και ο Λουκάς (vid)

Spanoulis AEK Olympiacos

spanoulis-aek-olympiacos

Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός έδωσαν χθες (13/3) μία συγκλονιστική μάχη στο ΟΑΚΑ, η οποία κρίθηκε στη δεύτερη παράταση και ανέδειξε νικητές τους Πειραιώτες αλλά και το μπάσκετ φυσικά, μιας και παρακολουθήσαμε το ομορφότερο παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς δεν κατάφερε να πανηγυρίσει μία σπουδαία νίκη, ωστόσο απέδειξε πως μπορεί πλέον να κοιτάξει στα μάτια τους δύο μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ.

Το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ περιελάμβανε πολλά ρεκόρ σε ατομικό επίπεδο. Ο Βασίλης Σπανούλης σημείωσε 26 πόντους και ξεπέρασε τους 1900 συνολικά με την “ερυθρόλευκη” φανέλα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παράλληλα, πέτυχε τους περισσότερους πόντους του στη φετινή σεζόν, καθώς η προηγούμενη καλύτερη του επίδοση ήταν οι 20 πόντοι που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Όσον αφορά τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, πραγματοποίησε διαστημική εμφάνιση, μετρώντας 22 πόντους και 16 ριμπάουντ. Τα 16 ριμπάουντ αποτελούν ρεκόρ καριέρας για τον Μαυροκεφαλίδη που είχε 15 στο παιχνίδι ΑΕ Λάρισας-ΠΑΟΚ της περιόδου 2005-2006. Επιπρόσθετα, ,ε τους 22 πόντους του ο Έλληνας σέντερ ξεπέρασε τους 2.500 στην καριέρα του στην Basket League  και ανέβηκε στην 41η θέση της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Ντράγκαν Τάρλατς (2.503).

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του ντέρμπι:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

BCL: Να συνεχίσει το όνειρο θέλει το Περιστέρι

Το Περιστέρι αντιμετωπίζει την Τενερίφη, στον ημιτελικό του F4 του BCL. Το Περιστέρι ανοίγ…