Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Λοκομοτίβ – Παναθηναϊκός 76-67

Λοκομοτίβ – Παναθηναϊκός 76-67

randolph gist lokomotiv kuban panathinaikos

randolph-gist-lokomotiv-kuban-panathinaikos

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε μέχρι τέλους, ήταν καλύτερος από την τελευταία φορά που επισκέφθηκε το Κρασνοντάρ αλλά δεν κατόρθωσε ούτε τώρα να φύγει νικητής, γνωρίζοντας την ήττα με 76-67. Αυτό ήταν το τρίτο αρνητικό αποτέλεσμα στο Top 16 για το “τριφύλλι“, που συνεχίζει να αγνοεί την εκτός έδρας νίκη, και πρέπει να επιστρέψει γρήγορα στα θετικά αποτέλεσμα ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος και να μη δει τα περιθώρια να στενεύουν περαιτέρω.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν μπροστά πέντε λεπτά πριν το τέλος, έχοντας επιστρέψει από ένα αρχικό -12 (12-0) αλλά και σπαταλώντας ένα δικό του +12 (24-36) όμως επήλθε κατάρρευση, συνεχόμενα λάθη και τρίποντα – “μαχαιριές” από τους Ρώσους, οι οποίοι πήραν και σημαντική διαφορά στο τελευταίο λεπτό.

Ο Ντοντέι Ντρέιπερ αποτέλεσε το πρώτο βιολί για το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα, με 20 πόντους και 6/8 τρίποντα, έχοντας συμπαραστάτη τον Μάλκολμ Ντιλέινι, των 14 πόντων, 5 ριμπάουντ κι 6 ασίστ. Από πλευράς Παναθηναϊκού, ηγήθηκε ο Τζέιμς Φελντέιν με 13 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ, έχοντας συμπαραστάτες τους Αντώνη Φώτση και Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς, που είχαν από 12 πόντους και 5 ριμπάουντ, έκαστος.

Η Λοκομοτίβ πραγματοποίησε εκρηκτικό ξεκίνημα καθώς εκμεταλλεύτηκε την αστοχία του Παναθηναϊκού, μάζεψε τα ριμπάουντ, έτρεξε στον αιφνιδιασμό και προηγήθηκε με 12-0, ύστερα από τρία λεπτά! Οι “πράσινοι” συνήλθαν, σταδιακά, από το σοκ και με κύριο εκφραστή τον Γιάνκοβιτς (10π. στο πρώτο δεκάλεπτο) άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά, κατορθώνοντας να ισοφαρίσουν (14-14 στο 6:30) με τρίποντο του τελευταίου, αλλά και να περάσουν μπροστά με τον Ραντούλιτσα (14-16).

Καμία εκ των δύο ομάδων δεν κατόρθωσε να ξεφύγει μέχρι το τέλος της εναρκτήριας περιόδου, με τον Φώτση να διαμορφώνει το 22-22.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Παναθηναϊκός ήταν “άλλη” ομάδα, κυριαρχώντας απόλυτα και στις δύο πλευρές του παρκέ. “Αφόπλισε” τη Λοκομοτίβ και επιθετικά βρήκε λύσεις από πολλούς παίκτες και από κάθε απόσταση, με αποτέλεσμα να ξεφύγει με 12 πόντους (24-36 στο 17’), δια χειρός Φελντέιν (τρίποντο).

Σταδιακά, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα “ξεμπλόκαρε”, επωφελήθηκε πλήρως τα συνεχόμενα λάθη του -αρνητικού- Ραντούλιτσα, ο οποίος σπατάλησε πολλές επιθέσεις της ομάδας του χαλώντας τον ρυθμό, και έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο, ενώ βρήκε σκορ από την περιφέρεια, και πλησίασε στον πόντο (38-39), πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Αμφίρροπη η μάχη και μετά την ανάπαυλα με τους γηπεδούχους να έχουν τον πρώτο λόγο αλλά να μην μπορούν να ξεφύγουν (46-45 στο 26′). Ο Παναθηναϊκός κατάφερνε να βγάλει καλές άμυνες και να αποτρέψει δεύτερες επιθέσεις της ρώσικης ομάδας, όμως επιθετικά συνέχιζε να χωλαίνει. Η κυκλοφορία ήταν δυσλειτουργική, η αστοχία επακόλουθο της (ως έναν βαθμό), με αποτέλεσμα η “Λόκο” να αρχίζει να βρίσκει ρυθμό και να εγκαθιδρύει την υπεροχή της.

Προηγήθηκε με 5 πόντους σε δύο περιπτώσεις (50-45 στο 27′ και 53-48 στο 28′) αλλά ο φωτεινός πίνακας ανέγραψε 53-51, ύστερα από τριάντα λεπτά αγώνα, χάρη σε καλάθι του Διαμαντίδη στον αιφνιδιασμό, μετά από ωραία μακρινή πάσα του Ραντούλιτσα αφότου κατέβασε αμυντικό ριμπάουντ.

Επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο στη μάχη των ριμπάουντ, το “τριφύλλι” κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό και να επιστρέψει σε θέση οδηγού, ύστερα από πολλή ώρα, με τρίποντο του Φώτση (57-58 στο 34′). Όχι όμως για πολύ, καθώς ο Τζόρτζεβιτς δέχθηκε τεχνική ποινή, ο Ντιλέινι έβαλε τη βολή και ο Ντρέιπερ έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του (61-58 στο 35′). Ο τελευταίος καθώς και ο Ζούμπκοφ χτύπησαν από τα 6.75μ. αλλά η ελληνική ομάδα δεν επέτρεψε στους Ρώσους να ξεφύγουν (67-64 στο 37′), όμως η επιμονή στο μακρινό σουτ δεν έβγαινε σε καλό.

Αντιθέτως, οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει το μομέντουμ και ευστοχούσαν από παντού, ξεφεύγοντας με 70-64, 1:10 πριν το τέλος. Το τρίποντο του Ντιλέινι, με 32” να απομένουν έκρινε τον αγώνα ενώ αυτό του Ντρέιμπερ έδωσε ένα “μαξιλαράκι” 9 πόντων στην ομάδα του, εν όψει του δευτέρου γύρου.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 38-39, 53-51, 76-67.
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ (Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 14 (3), Σίνγκλετον 4, Ράντολφ 11 (1), Ντρέιπερ 20 (6), Κλαβέρ 4, Κολιούσχκιν, Βορόνοφ 6, Ζούμπκοφ 9 (2), Μπρόεκχοφ 8 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 1, Γιάνκοβιτς 12 (2), Φώτσης 12 (3), Ραντούλιτσα 11, Φελντέιν 13 (3), Διαμαντίδης 7 (1), Γκιστ 5, Καλάθης 4, Κούζμιτς 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Τενερίφη – Περιστέρι 97-93

Έφτασε μέχρι τέλους αλλά δεν τα κατάφερε το Περιστέρι… Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έφτασε …