Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “To Mαρούσι δουλεύει σε πρότυπα Α1”

“To Mαρούσι δουλεύει σε πρότυπα Α1”

balafas marousi

balafas-marousi

Ήρθε το καλοκαίρι στο Μαρούσι με στόχο να βοηθήσει την ομάδα των βορείων προαστίων να επανέλθει εκεί όπου της αξίζει, ήτοι στις μεγάλες Εθνικές κατηγορίες. Έχει γράψει τη δική του ιστορία στον Πανελευσινιακό και ειδικεύεται στο να βάζει τη μπάλα στο καλάθι.

Ο λόγος για τον Βαγγέλη Μπαλάφα, τον πολύπειρο σκόρερ, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Αμαρουσίου στο παιχνίδι με τον Πανναξιακό. Ο άσος της ομάδας του Κώστα Κεραμιδά, μιλώντας στο eBasket, έπλεξε το εγκώμιο του Αμαρουσίου, έσταξε.. μέλι για τον προπονητή και τους συμπαίκτες του, ξεκαθαρίζοντας, παράλληλα, πως τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους την άνοδο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Βαγγέλη πετύχατε μία σημαντική νίκη απέναντι στον εξαιρετικά ανταγωνιστικό Πανναξιακό; Που κρίθηκε το παιχνίδι;
“Μπήκαμε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και χτίσαμε διψήφια διαφορά στο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος, αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα στην άμυνα ζώνης του Πανναξιακού, αλλά είχαμε την εμπειρία να ανταπεξέλθουμε σ’ όσα εμπόδια μας έβαλαν και φτάσαμε τελικά εύκολα στη νίκη.

Ήσουν ο πρώτος σκόρερ (17π.) του Αμαρουσίου. Φαίνεται πως έχεις αρχίσει να βρίσκεις ρυθμό με τη νέα σου ομάδα.
“Δεν θέλω να μιλήσω για την προσωπική μου εμφάνιση, γιατί πολύ απλά θεωρώ πως ήταν μία ομαδική δουλειά. Όλοι παίξαμε πολύ καλά, απλά εγώ έτυχε να σκοράρω περισσότερο σ’ αυτό το παιχνίδι. Στα επόμενα παιχνίδια μπορεί να είναι άλλος ο πρωταγωνιστής, όπως συνέβη και στους προηγούμενους αγώνες. Σημασία, πάντως, δεν έχει να παίζω εγώ καλά, αλλά να κερδίζει η ομάδα”.

Το Μαρούσι γνώρισε δύο ήττες στις πρώτες αγωνιστικές, αλλά στα τελευταία παιχνίδια έχει ανεβάσει στροφές και πηγαίνει από νίκη σε νίκη. Που οφείλεται αυτή η αλλαγή;
“Είμαστε νέα ομάδα και στο ξεκίνημα δεν γνωριζόμασταν τόσο καλά. Όπως είναι φυσικό, δεν είχαμε αυτοματισμούς. Το πρόγραμμα δεν μας ευνόησε κιόλας, καθώς παίξαμε δύο εκτός έδρας παιχνίδια με δύο από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου. Θεωρώ πως αν αυτά τα παιχνίδια τα δίναμε λίγο αργότερα, τότε τα πράγματα ίσως ήταν διαφορετικά. Θα είχαμε σίγουρα καλύτερη τύχη. Σημασία, όμως, δεν έχει το παρελθόν αλλά το μέλλον. Τώρα πρέπει να κερδίζουμε συνέχεια, έχοντας βελτιώσει την εικόνα μας”.

marousi

Τι συνθήκες συνάντησες, όταν ήρθες το καλοκαίρι στο Μαρούσι;
“Πραγματικά όλα στο Μαρούσι δουλεύουν τέλεια. Οι συνθήκες είναι καταπληκτικές, από τα αποδυτήρια, το γήπεδο μέχρι τους ανθρώπους που δουλεύουν για την ομάδα. Είναι ό,τι καλύτερο έχω συναντήσει στην καριέρα μου. Το Μαρούσι είναι μία μεγάλη ομάδα και δουλεύει σε πρότυπα Α1. Το κλίμα είναι οικογενειακό, ενώ οι σχέσεις όλων με τον προπονητή μας, Κώστα Κεραμιδά, είναι εξαιρετικές. Πρόκειται για έναν ήρεμο άνθρωπο που μας δίνει αυτοπεποίθηση”.

Ποιος είναι στόχος της ομάδας;
“Θέλουμε να είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται στην κορυφή. Σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού μας, βρίσκεται και η άνοδος. Αν μπορέσουμε στο τέλος να εκπληρώσουμε αυτό το όνειρο, θα είναι ό,τι καλύτερο”.

Τέλος, θα ήθελα ένα σχόλιο για τον δεύτερο όμιλο του Νότου της Γ’ Εθνικής. Ποιες ομάδες ξεχωρίζεις;
“Πρόκειται για ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες που μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά, ειδικά στην έδρα τους. Μέχρι τώρα, έχει ξεχωρίσει ο Πρωτέας που είναι αήττητος, ενώ θεωρώ πολύ καλές ομάδες τον Ιπποκράτη, τον Κάδμο και τον Τρίτωνα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 93-88 (vid)

Το γύρισε και ισοφάρισε η Μονακό Η Μονακό επικράτησε της Φενέρ με σκορ 93-88 και ισοφάρισε…