Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Η αποτίμηση της αγωνιστικής

Η αποτίμηση της αγωνιστικής

Spanoulis Olympiacos PAOK

spanoulis-olympiacos-paok

Σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι διαφήμιση του αθλήματος, στην Πυλαία, για την 4η αγωνιστική, οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν την ανατροπή, επικράτησαν στον έξτρα χρόνο (104-99) και διατηρήθηκαν σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση. Ο Βασίλης Σπανούλης δείχνει ότι ανεβαίνει και ξεπερνάει την περίοδο ντεφορμαρίσματος και αναμένουμε βελτιωμένο Ολυμπιακό, στη συνέχεια, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, έκανε κατάθεση ψυχής, παρά τις πολλές ελλείψεις, και δείχνει πως υπάρχει “φως στο τούνελ” καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ενσωμάτωση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο οποίος θα ανεβάσει επίπεδο το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου. Αναμφίβολα άκρως θετικό το δείγμα.

Ακάθεκτη και βελτιωμένη
mavrokefalidis-aek-korivos

Η ΑΕΚ έκανε το 4/4 για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια, επικρατώντας (76-67) του “κακού δαίμονα” της Κοροίβου, μέσα στην Αμαλιάδα. Με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να συνεχίζει το “βιολί” του και δη να φορτώνει με πόντους τα αντίπαλα καλάθια, η Ένωση δείχνει πως μπορεί να διατηρήσει για πολύ ακόμα το αήττητο σερί και να κοντράρει τους “αιωνίους”, όταν συναντηθούν.

Χαρακτήρα συνεχίζει να δείχνει και ο Άρης, ο οποίος παρά τα πολλά ταξίδια και τις συνεχόμενες αναμετρήσεις και το γεγονός πως προερχόταν από μια δύσκολη νίκη στο Καζάν, πήρε το “διπλό” στο Λαύριο (76-68). Κομβικής σημασίας η 45λεπτη διακοπή, ελέω του ραγισμένου ταμπλό, που έδωσε πολύτιμες ανάσες στους “κιτρινόμαυρους” και επιβλήθηκαν πλήρως, με την επανέναρξη του αγώνα.

Ιστορική νίκη, αναγκαίο “διπλό
arkadikos

Την πρώτη του νίκη στη Basket League πέτυχε ο Αρκαδικός, καθώς επιβλήθηκε του Ρεθύμνου (75-70), και απέφυγε -προς το παρόν- την είσοδο του σε “περιπέτειες”. Με τις προσθήκες των Άιρλαντ και Καββαδά, η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έδειξε πολύ βελτιωμένο πρόσωπο και μένει να δούμε αν θα συνεχίσει έτσι. Το Ρέθυμνο, από την άλλη, μετράει τρεις σερί ήττες (η μία από τον Παναθηναϊκό) και πρέπει να επιστρέψει στα ροζ φύλλα, ώστε να μην απομακρυνθεί κι άλλο από την οχτάδα.

“Σεφτέ”, για φέτος, έκανε και ο Απόλλωνας Πάτρας, στο ντεμπούτο του Κώστα Μέξα ως προπονητή του, πανηγυρίζοντας ευρεία νίκη στην Καβάλα (91-72) και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα αλλά ο δρόμος είναι εξαιρετικά δύσβατος. Προβληματίζει πολύ η ομάδα του Γιάννη τζήμα, που δέχτηκε δύο βαριές απανωτές ήττες στην έδρα της και χρήζει ενίσχυσης ή αλλαγών, για να αλλάξει το μομέντουμ

Η Κηφισιά επέστρεψε στις νίκες, περνώντας αλώβητη από τα Τρίκαλα (76-73) και, μέχρι στιγμής, δείχνει αξιοσημείωτη σταθερότητα.

Με κέρδος τους μικρούς
papadakis-lountzis

Ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, κόντρα στον μαχητικό Κολοσσό και παρέμεινε αήττητος και πρώτος (107-66). Σίγουρα κανείς δεν περίμενε κάτι διαφορετικό, πόσω μάλλον μέσα στο ΟΑΚΑ, αλλά το παιχνίδι αυτό αποτέλεσε το βήμα για τους νεαρούς παίκτες της ομάδας, να βγουν μπροστά και να απλώσουν το πλούσιο ταλέντο τους. Χαραλαμπόπουλος και Παπαγιάννης ήταν εξαιρετικοί, ενώ στη λίστα των σκόρερ μπήκε και ο 17χρονος Κώστας Παπαδάκης, ευστοχώντας σε τρίποντο και έγινε αποδέκτης ένθερμου χειροκροτήματος και αποθέωσης από κόσμο και συμπαίκτες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Φασούλας: Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, με τον «τίγρη»…

Ο Παναγιώτης Φασούλας «ενώνει» το (πραγματικό) μπάσκετ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος επιχείρησε να κ…