Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Το ένστικτο της επιβίωσης

Το ένστικτο της επιβίωσης

Kostas

Kostas Mexas

Αρκαδικός και Απόλλωνας Πάτρας βρισκόντουσαν με την πλάτη στον τοίχο, καθώς μετρούσαν τρεις ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και μια ενδεχόμενη τέταρτη, θα τους έθετε, από τώρα, ως πρώτα φαβορί για την κάθοδο στην Α2. Το ένστικτο της επιβίωσης, όμως, λειτούργησε σε υπερθετικό βαθμό και αμφότεροι οι Πελοποννήσιοι πανηγύρισαν το πρώτο ροζ φύλλο της χρονιάς.

Ο Αρκαδικός είχε μπροστά του το Ρέθυμνο, το οποίο προερχόταν από δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα και ήθελε να ανακάμψει. Το παιχνίδι ήταν κλειστό αλλά οι Αρκάδες, με τη στήριξη του κόσμου τους και τον Βασίλη Καββαδά (11π.) να κυριαρχεί στις ρακέτες, πήραν το θετικό αποτέλεσμα. Επόμενος σταθμός η Ρόδο, και ο εξαιρετικός Κολοσσός, με στόχο το πρώτο “διπλό” της σεζόν.

Η “αύρα” του Κώστα Μέξα έφερε το πρώτο ροζ φύλλο και στην Πάτρα. Ο πρώην τεχνικός του ΚΑΟΔ, αντικατέστησε τον Θανάση Παπαχατζή και με το “καλημέρα” έφερε αποτελέσματα. Ο Απόλλωνας δεν θύμισε την ομάδα των προηγούμενων αγωνιστικών, επ’ ουδενί, μπήκε φορτσάτος στο παιχνίδι και έθεσε τον τόνο της αναμέτρησης εξ αρχής, φθάνοντας εμφατική νίκη.

Βέβαια, τα προβλήματα, προφανώς και, δεν λύθηκαν. Τουναντίον, τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα καθώς όλες οι ήττες έχουν προέλθει από ομάδες με παρόμοιους στόχους και, πλέον, τα περιθώρια απωλειών έχουν ελαχιστοποιηθεί. Η Πάτρα πρέπει να επωφεληθεί στο έπακρο την έδρα της και να πάρει κάποια καθοριστικά “διπλά” που θα της επιτρέψουν να ανασάνει με περισσότερη αισιοδοξία. Ο αγώνας της επιβίωσης είναι μακρύς και δύσκολος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

BCL: Να συνεχίσει το όνειρο θέλει το Περιστέρι

Το Περιστέρι αντιμετωπίζει την Τενερίφη, στον ημιτελικό του F4 του BCL. Το Περιστέρι ανοίγ…