Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Η αποτίμηση της αγωνιστικής

Η αποτίμηση της αγωνιστικής

aris team panigiria simtsak paok

aris-team-panigiria-simtsak-paok

Ο Άρης κατάφερε να επαληθεύσει τα προγνωστικά και να επιβεβαιώσει πως αποτελεί την πιο φορμαρισμένη και ποιοτική -πλην “αιωνίων”- ομάδα του πρωταθλήματος τη δεδομένη χρονική στιγμή. Στο μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, για την 3η αγωνιστική, επιβλήθηκε με διψήφια διαφορά, αποδίδοντας και στο παρκέ τη διαφορά δυναμικότητας.

Ο “δικέφαλος του βορρά“, από την άλλη, συνεχίζει να προβληματίζει και σε κάθε παιχνίδι γίνονται εμφανείς οι ελλείψεις του, με την μεγαλύτερη “τρύπα” να εντοπίζεται στο “5“, όπου ο Άρης “χτύπησε” αποτελεσματικά και ξέφυγε.

Έγραψε ιστορία
kifisia-lavrio

Το Λαύριο κατάφερε να πανηγυρίσει την “παρθενική” του νίκη στα “μεγάλα σαλόνια” του ελληνικού μπάσκετ, με ένα “παλικαρίσιο” διπλό μέσα στο Ζηρίνειο, επί της Κηφισιάς (82-79). Οι Λαυριώτες έχουν δείξει τα καλύτερα στοιχεία, από όλες τις “νεοφώτιστες” και θέλουν να πανηγυρίσουν και την πρώτη τους, εντός έδρας νίκη ενάντια στον Άρη, την επόμενη εβδομάδα.

Η Κηφισιά, από την άλλη, έχασε ένα παιχνίδι δικό της, όπως εξελίχθηκε στα τελευταία λεπτά, πληρώνοντας ολιγωρίες και λάθη. Υπάρχουν και οι φωνές για το ακυρωθέν καλάθι του Μαυροειδή αλλά και “φωνές” από την, εν γένει, απόδοση των διαιτητών του αγώνα.

“Τυφώνες” εξ Αμαλιάδας και Ρόδου
larentzakis-kolossos-apollon

Ο Κόροιβος και ο Κολοσσός ήταν καταιγιστικοί σε Καβάλα και Πάτρα, αντίστοιχα, δείχνοντας ότι έχουν την ποιότητα να συμμετάσχουν στα πλέι οφ και φέτος. Σαφώς, είναι εξαιρετικά νωρίς για να λέμε κάτι τέτοιο, αλλά έχουν δείξει πολύ καλά στοιχεία, εν συγκρίσει με ισάξιες τους ομάδες.

Η ήττα από τους Ρόδιους, κόστισε στον Θανάση Παπαχατζή τη θέση του, με τον Κώστα Μέξα να αναλαμβάνει τα ηνία του Απόλλωνα. Με το 0-3 στην πλάτη, ο πρώην προπονητής του ΚΑΟΔ, καλείται να βγάλει τα “κάστανα” από τη “φωτιά” και να σώσει τη χρονιά.

Μαυροκεφαλίδης για “φίλημα”
mavrokefalidis-aek-trikala

Η ΑΕΚ νίκησε, με 82-65, τα Τρίκαλα αλλά και πάλι δεν “έλαμψε” με την εμφάνιση της. Αυτός που ξεχώρισε ήταν και πάλι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Ο έμπειρος σέντερ έκανε “πάρτι” σε ακόμα ένα παιχνίδι και βάζει, από τώρα, υποψηφιότητα για MVP της σεζόν.

Πλέον, στον “κιτρινόμαυρο” πάγκο, δίπλα στον Ντράγκαν Σάκοτα βρίσκεται ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ενώ έρχονται και οι αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας, με τον Ουόρεν να μη “διασώζεται” παρά την καλή του εμφάνιση.

Ο “πύρρειος”… θρίαμβος και η… προπόνηση
giannopoulos-feldeine

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε πολύ, για ένα ημίχρονο, κόντρα στο Ρέθυμνο αλλά πήρε εμφατική νίκη, με 84-60. Το αξιοσημείωτο του αγώνα, όμως, ήταν ο τραυματισμός του Όγκνιεν Κούζμιτς, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα και χάνει το ματς με την Μπαρτσελόνα. Μένει να δούμε κατά πόσο θα επηρεαστεί η εικόνα των κυπελλούχων Ελλάδας.

Οι πρωταθλητές, τέλος, δεν αντιμετώπισαν την παραμικρή αντίσταση, κόντρα στον Αρκαδικό. Με συνοπτικές διαδικασίες, κλείδωσαν την υπόθεση νίκη και έφθασαν κοντά στο να προηγηθούν ακόμα και με 50 πόντους, ξεσπώντας μετά την ήττα στη Βιτόρια.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…