Κεντρική Basket League Αγώνες Ρέθυμνο – Παναθηναϊκός 60-84

Ρέθυμνο – Παναθηναϊκός 60-84

giannopoulos feldeine

giannopoulos-feldeine

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα για ένα ημίχρονο κόντρα στο εξαιρετικό Ρέθυμνο, αλλά στην επανάληψη ανέβασε στροφές και επιβλήθηκε με το εμφατικό 84-60, στην Κρήτη, επεκτείνοντας το αήττητο του. Οι Ρεθυμνιώτες ήταν εκπληκτικοί στο πρώτο 20λεπτο και έφθασαν να προηγούνται με διψήφια διαφορά, εκμεταλλευόμενοι και την αστοχία αλλά και ραθυμία του “τριφυλλιού“. Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς σοβαρεύτηκαν στο δεύτερο μέρος, “έσφιξαν” την άμυνα τους και κατέκτησαν το τρίτο ροζ φύλλο της σεζόν, δεχόμενοι μόλις 17 πόντους στις δύο τελευταίες περιόδους, συνολικά!

Ο Τζέιμς Φελντίν αποτέλεσε τον παίκτη που ανέτρεψε την κατάσταση, υπέρ του Παναθηναϊκού, και ολοκλήρωσε το ματς με 23 πόντους και τρομερά ποσοστά (4/6 διπ.-5/8 τρ.). Ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση για τον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος έκανε double-double με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ. Τέλος, πολύ καλό παιχνίδι πραγματοποίησε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, που είχε 7 πόντους (2/2 διπ.-3/3 τρ.), 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ, σε 15 λεπτά συμμετοχής. Εκ της ομάδας του Θανάση Σκουρτόπουλου, κορυφαίος ήταν ο Ρέλφορντ, με 17 πόντους, και ο Χάρης Γιαννόπουλος ακολούθησε, με 14.

Μετά το αρχικό 0-2, με καλάθι του Πάβλοβιτς, το Ρέθυμνο απάντησε με σερί 7-0 (7-2 στο 2′), δια χειρός Ρέλφορντ, Κορόλεφ και Κλουφ. Οι Κρητικοί συνέχισαν να έχουν τον πάνω λόγο και δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να προηγηθεί, παρά το γεγονός πως ισοφάρισε με τον Κούζμιτς (13-13 στο 6′). Η ομάδα του Σκουρτόπουλου έτρεξε επιμέρους 10-5, με τους Ρέλφορντ και Γιαννόπουλο να ηγούνται, και ολοκλήρωσε την εναρκτήρια περίοδο, προηγούμενη με 23-18.

Η υπεροχή των Ρεθυμνιωτών ισχυροποιήθηκε στη συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός επιθετικά και, κυρίως, αμυντικά, έχανε τις εναέριες μάχες για τα ριμπάουντ, την ίδια στιγμή που οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί στον επιθετικό τομέα. Με Σχίζα και Ματαλόν να δηλώνουν παρών και τους Ρέλφορντ, Γιαννόπουλο να συνεχίζουν δυναμικά, η διαφορά έφθασε μέχρι και τους 10 πόντους (33-23 στο 14′ και 39-29 στο 17′) με το τέλος του ημιχρόνου να βρίσκει το Ρέθυμνο μπροστά, με 43-37.

Η πρωτοκαθεδρία των γηπεδούχων, συνεχίστηκε μέχρι το 27ο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι άστοχος μεν, αλλά βελτιώθηκε αμυντικά, υπερίσχυσε στα ριμπάουντ και σε εκείνο το σημείο, με δύο απανωτά τρίποντα του Φελντίν, ανέκτησε το προβάδισμα (50-52), μετά το αρχικό 0-2. Το μομέντουμ του αγώνα είχε αλλάξει και, πλέον, το “τριφύλλι” έκανε “κουμάντο”, κάνοντας ό,τι ήθελε στο παρκέ. Τρίποντο του Φώτση, γκολ-φάουλ του Γκιστ και το σκορ ανήλθε στο 51-60, που ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου, με μπλοκ του Διαμαντίδη στον Γιαννόπουλο, να έχει προηγηθεί.

Τα δύο πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, χαρακτηρίστηκαν από αστοχία, εκατέρωθεν, και λάθη, προτού ο Ραντούλιτσα καρφώσει για να δώσει στην ομάδα του διψήφια διαφορά (51-62) και λίγα λεπτά αργότερα, ο Φώτσης, με τρίποντο, της έδωσε ακόμα μεγαλύτερη τιμή (57-71 στο 36′), γέρνοντας οριστική την πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού.

Τα τελευταία λεπτά αποτέλεσαν την καλύτερη ευκαιρία για να αναλάβουν δράση και οι μικροί των φιλοξενουμένων. Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος και Λούντζης επωφελήθηκαν τα λεπτά, που πάτησαν παρκέ και είχαν συμβολή στη διαμόρφωση του τελικού σκορ, και ειδικότερα οι δύο πρώτοι, έβγαλαν εξαιρετικές φάσεις.

Διαιτητές: Χριστοδούλου – Διαμαντής – Σκούτας.
Τα δεκάλεπτα: 23-18, 43-37, 51-60, 60-84.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Σκουρτόπουλος): Κλουφ 9 (1), Ρέλφορντ 17 (1), Σάφτενααρ 4, Γιαννόπουλος 14 (1), Κορόλεφ 8 (2), Πατατας, Σχίζας 2, Κουκ 4, Ματαλόν 2, Παναρετάκης, Δουλγεράκης, Θεοδωρίδης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 9 (1), Ραντούλιτσα 8, Φελντέιν 23 (5), Γκιστ 14, Χαραλαμπόπουλος 7, Φώτσης 9 (2), Διαμαντίδης 6, Καλάθης 2, Παπαγιάννης 3, Λούντζης 2, Κούζμιτς 1.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…