Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ανασκόπηση της αγωνιστικής

Ανασκόπηση της αγωνιστικής

spanoulis kalathis1

spanoulis-kalathis

Η δεύτερη αγωνιστική της Basket League ολοκληρώθηκε, με επίλογο ένα σπουδαίο ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, στο ΟΑΚΑ. Οι “πράσινοι” ήταν οι μεγάλοι νικητές, με 73-69, και πήραν “ισχνό” προβάδισμα στην κούρσα της πρωτιάς αλλά η διαφορά δεν είναι ασφαλείας, για το ματς του δεύτερου γύρου στο ΣΕΦ.

Το συγκρότημα του Σάσα Τζόρτζεβιτς δείχνει πιο έτοιμο, κατά διαστήματα παίζει εξαιρετική άμυνα και έχει τους παίκτες με προσωπικότητα, που θα βάλουν τα μεγάλα σουτ και θα ξεμπλοκάρουν την ομάδα επιθετικά. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, από την άλλη, βρίσκεται πιο πίσω, από άποψη ετοιμότητας και χημείας, ο Βασίλης Σπανούλης κινείται σε πολύ χαμηλά στάνταρ, οι ξένοι δεν βοηθούν και ο Γιώργος Πρίντεζης αποτελεί τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη της ομάδας. Αμφότεροι οι “μονομάχοι”, βέβαια, έχουν πολύ δρόμο μέχρι να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

“Αυτοκρατορικός” Άρης, νωχελική ΑΕΚ
mcneal-aris

Ο Άρης ήταν σαρωτικός στην Τρίπολη, διαλύοντας τον Αρκαδικό με 90-60 και απέδειξε, για ακόμα μια φορά, πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση και αποτελεί ένα εκ των μεγάλων φαβορί για την κατάληψη της τρίτης θέσης. Το, έτερο, είναι η ΑΕΚ, η οποία νίκησε δύσκολα το Λαύριο όμως εξακολουθεί να χωλαίνει και να ψάχνει τα πατήματα της, απόρροια τόσο των πολλών τραυματισμών αλλά και του προβληματικού σχεδιασμού.

Οι “κιτρινόμαυροι“, βορρά και νότου, φαντάζουν ως οι πιο δυνατές ομάδες, μετά από τους “αιωνίους“, στο πρωτάθλημα και οι μοναδικές που έχουν περισσότερες πιθανότητες να λυγίσουν Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, στις έδρες τους.

Ο προβληματικός ΠΑΟΚ
hogue-paok-kifisia

Είχαμε αναφέρει και πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολλά κενά, τα οποία δεν καλύφθηκαν το καλοκαίρι. Τα πιο τρανταχτά είναι στο “5” και την περιφέρεια ενώ ο Κώστας Βασιλειάδης δεν γίνεται να βγάζει πάντα τα “κάστανα από τη φωτιά”. Μπορεί κόντρα στη Σζολνόκι ο “δικέφαλος του βορρά” να τη γλίτωσε αλλά με την Κηφισιά δεν τα κατάφερε.

Οι Κηφισιώτες άλωσαν την Πυλαία, πραγματοποιώντας εξαιρετικό ξεκίνημα. Μένει να δούμε αν θα διατηρηθούν σε αυτό το επίπεδο ή θα καταρρεύσουν, όπως έγινε πέρσι.

Εντυπωσιακός Κολοσσός και Τρίκαλα
larentzakis-kolossos-pagkos

Ο Κολοσσός έδειξε ότι παρά τις πολλές αλλαγές, έχει την ποιότητα να διατηρηθεί εντός τροχιάς πλέι οφ, κάτι που διαπίστωσε από “πρώτο χέρι” το Ρέθυμνο (80-67). Οι Κρητικοί θα πρέπει να προβληματιστούν, όχι τόσο λόγω της ήττας αλλά της έκτασης της.

Εντυπωσιακή αφετηρία και για τα Τρίκαλα, που ξεκίνησαν για πρώτη φορά στην τριετή ιστορία τους στην Α1, με 2/2, καθώς μετά το “διπλό” στην Αμαλιάδα, υπέταξαν, εντός έδρας, την Καβάλα, με 73-64.

Τέλος, ο Κόροιβος πέτυχε την πρώτη του νίκη, παίρνοντας το γειτονικό ντέρμπι με τον Απόλλωνα Πάτρας, ο οποίος συνεχίζει να δείχνει ανταγωνιστικό πρόσωπο αλλά αυτό δεν αρκεί, όπως μαρτυρά και το 0/2 των δύο πρώτων αγωνιστικών.

Πολυτιμότερος Παίκτης
larentzakis-kolossos

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, αναδείχθηκε MVP της 2ης αγωνιστικής. Ο νεαρός γκαρντ του Κολοσσού ήταν εκπληκτικός, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 25 πόντους (5/5 διπ.-4/7 τρ.-3/4 βολ.), 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει 38 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Στην Τουρκία ο Εργκίν Αταμάν για την κηδεία του πατέρα του

Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του βρίσκεται ο Εργκίν Αταμάν. Στην Τουρκία βρίσκετ…