Κεντρική Basket League Αγώνες Λαύριο – ΑΕΚ 65-70

Λαύριο – ΑΕΚ 65-70

warren aek filiko

warren-aek-filiko

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε περισσότερο από όσο, ενδεχομένως, θα περίμενε αλλά κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες της στην Α1, επικρατώντας στο Λαύριο, της ομώνυμης ομάδας, με 70-65. Η Ένωση δεν απέδωσε, ξανά, σε υψηλό επίπεδο και παρ’ ότι διατηρούσε το προβάδισμα, σχεδόν σε όλο το ματς, πλήρωσε τις ολιγωρίες της και τα κενά της διαστήματα, επιτρέποντας στο, άκρως, μαχητικό Λαύριο να επιστρέφει και να διεκδικήσει με αξιώσεις ροζ φύλλο, μέχρι τέλους, αλλά καθοριστικά επιθετικά ριμπάουντ των φιλοξενουμένων και κρίσιμα λάθη των Λαυριωτών, έκριναν τον αγώνα.

Κορυφαίος του συγκροτήματος του Ντράγκαν Σάκοτα, ήταν ο Μαλίκ Χέρστον με 13 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, και οι Μαρκ Κάρτερ (12π.-4ρ.-3ασ.) και Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (11π.-6ρ.-3ασ.) αυτοί που τον πλαισίωσαν. Εκ των γηπεδούχων, διακριθέντες ήταν οι Ουσμάν Κρουμπάλι (15π.-12ρ.) και Μπράντον Γιανγκ (22π.).

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πιο δυνατά στο παιχνίδι, έπαιξε καλύτερη άμυνα και ήταν πιο αποτελεσματική στην επίθεση, καταφέρνοντας να προηγηθεί με 9 πόντους (8-17 στο 6’), ύστερα από τρίποντο του Ουόρεν. Δεν κατόρθωσε, όμως, να ισχυροποιήσει περαιτέρω τη θέση της καθώς το Λαύριο ανέβασε στροφές και με μπροστάρη τον Κρουμπάλι, κατάφερε να πλησιάσει στο -2 (19-21 στο 8:30) ενώ ο Γιανγκ, διαμόρφωσε το 21-22, της πρώτης περιόδου.

Οι Ενωσίτες συνήλθαν με την έναρξη της δεύτερης περιόδου. Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ και επωφελήθηκαν την αστοχία των γηπεδούχων, για να επαναφέρουν την ψαλίδα σε ασφαλή επίπεδα (21-30 στο 13’). Το Λαύριο απάντησε με γρήγορο 7-0 και μείωσε στους 2 πόντους (28-30 στο 15’) αλλά δεν πλησίασε περαιτέρω, παρά τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που κατέβασε τα οποία δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε πόντους. Έτσι η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια με “βραχεία κεφαλή” στο σκορ (34-36).

Οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι μετά την ανάπαυλα. Πήραν τα αμυντικά ριμπάουντ, απέδωσαν καλύτερα στην άμυνα ενώ επιθετικά, οι Χέρστον και Μαυροκεφαλίδης ανέλαβαν περισσότερες πρωτοβουλίες, με τον Μιλόσεβιτς να τους πλαισιώνει και, ως αποτέλεσμα, η διαφορά διατηρήθηκε σταθερά πάνω από τους 6 πόντους, σχεδόν σε όλη την τρίτη περίοδο, η ολοκλήρωση της οποίας βρήκε τους φιλοξενούμενους μπροστά με 49-58.

Η διαφορά έσπασε για πρώτη φορά το “φράγμα” των 10 πόντων (49-60) στις αρχές της τελευταίες περιόδου ενώ ο τρίποντο του Μιλόσεβιτς, την εκτόξευσε στο +14 (49-63), στο 33ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν το έβαλαν κάτω και κατάφεραν να επιστρέψουν. Γιανγκ και Μπάρλος ροκάνισαν τη διαφορά και το Λαύριο πλησίασε στους 3 πόντους (60-63 στο 37′) ενώ λίγο αργότερα, ο Περάκης σημείωσε μεγάλο τρίποντο και έφερε το ματς στα ίσα (63-63), με 1:52 να απομένουν για την κόρνα της λήξης.

Ο Μαυροκεφαλίδης σημείωσε κρίσιμο καλάθι και κέρδισε το φάουλ (63-65 στο 39′) αλλά δεν ευστόχησε, όμως ο Μιλόσεβιτς μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ και του έγινε φάουλ. Ο Βόσνιος ήταν κατά το ήμισυ εύστοχος αλλά ήρθε η σειρά του Μαυροκεφαλίδη να πάρει το επιθετικό ριμπάουντ και εν συνεχεία ο Χέρστον ευστόχησε (63-68), γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ της Ένωσης. Ο Γιανγκ μείωσε σε 65-68 αλλά τα βήματα του Μπάρλου και το καλάθι του Χέρστον, στη συνέχεια, έκριναν οριστικά το ροζ φύλλο, υπέρ της ΑΕΚ.

Διαιτητές: Χριστοδούλου – Μητσόπουλος – Ξενικάκης.
Τα δεκάλεπτα: 21-22, 34-36, 49-58, 65-70.
ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Γιανγκ 22 (3), Κρουμπάλι 15 (12ρ.), Νίξον 3, Γιαννακόπουλος 8 (2), Μπάρλος 7 (1), Μπέμπης, Τσίρος, Σακελλαρίου 2, Νικολακόπουλος 2, Περράκης 6 (2), Έβανς.
ΑΕΚ (Σάκοτα): Σάκοτα 7 (1), Χέρστον 13, Μαυροκεφαλίδης 11 (1), Κάρτερ 12 (2), Ουόρεν 9 (2), Ανοσίκε 1, Παπαντωνίου 4, Μιλόσεβιτς 10 (1), Σκραμπ, Καλαμπόκης 3 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…