Κεντρική Αρθρογράφοι Νικολάου Να μας συγχωρείς, Σωκράτη

Να μας συγχωρείς, Σωκράτη

mpourousis ethniki

mpourousis-ethniki

Πιστεύω, ότι έβλεπες άλλο παιχνίδι…“, είπε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στον συνάδελφο Άρη Γάτα, αν και δεν τον άφησε άφωνο. Ο καλός συνάδελφος, έμπειρος όντας, επέμεινε στη γνώμη του και στο σχεδόν αυτονόητο.

Προφανώς, έχουν χάσει την μπάλα (στην κυριολεξία) εκεί στην Εθνική Ποδοσφαίρου. Θεωρεί φυσιολογικό ο Σωκράτης να χάνει η Εθνική και από τη Φινλανδία, ο Θεός να την κάνει υπερδύναμη, σε σημείο που να νιώθει ικανοποίηση επειδή “χάθηκαν ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο“, όπως είπε. Σε κάθε περίπτωση, και για να μην ισοπεδώνουμε το σύμπαν, αθλητισμός είναι. Εθνικές ντροπέςδεν καταγράφονται στα σπορ, αλλά στη ζωή.

Αν άκουγε κανείς, όμως, τον Γιάννη Μπουρούση, το πρωί στο ΣΚΑΙ, θα αντιλαμβανόταν γιατί η Εθνική μπάσκετ δημιουργεί προσδοκίες. “Θα είναι αποτυχία αν δεν αφήσω την Εθνική στην κορυφή“, δήλωσε ο Μπουρούσης.

Ο τέως σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης, που ξέρει και να αυτοσαρκάζεται, και να αυτοκρίνεται σε βαθμό εκνευριστικό, έβαλε ψηλά τον πήχη, δίχως να αναλογίζεται τις συνέπειες. Γιατί, απλούστατα, δεν τον ενδιαφέρουν. Και μπορεί καθ’ υπερβολήν να είπε τα περί αποτυχίας, αλλά το γεγονός αυτό καταδεικνύει γιατί αυτά τα παιδιά (μαθημένα να στοχεύουν ψηλά) θα καθηλώσουν ξανά τον φίλαθλο ελληνικό λαό στους τηλεοπτικούς δέκτες. Να μας συγχωρείς, Σωκράτη… Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Η “επίσημη αγαπημένη” ρίχνεται απόψε στη μάχη του Ευρωμπάσκετ, με αντίπαλο τα Σκόπια. Δεν ήταν δυνατόν να αποφύγουμε τον πειρασμό και να μην επιστρέψουμε -έστω για λίγο- σε ό,τι πιο όμορφο επέλεξε η μοίρα για μας (σ.σ. στο ρεπορτάζ μπάσκετ).

Η “επίσημη αγαπημένη” απόσχει από κατακτήσεις τροπαίων τα τελευταία χρόνια, αλλά αν εξαιρέσεις εκείνες τις αναθεματισμένες αναμετρήσεις με Νιγηρία και Λευκορωσία, που τις θυμόμαστε διότι ήταν η εξαίρεση στον κανόνα, πώς να κατηγορήσει κανείς τους αθλητές για μη προσπάθεια; Πώς να μην νιώθεις υπερηφάνεια; Χρόνια ολόκληρα οι καλύτεροι πρεσβευτές μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πρώτα ο Θεός, λοιπόν, εμείς δεν θα δούμε άλλο… παιχνίδι απόψε, όπως εκείνο που υποτίθεται ότι είδε ο συνάδελφος Γάτας (που δεν είδε, αλλά λέμε τώρα). Θα δούμε το Ελλάς – Σκόπια.

Ο Μπουρούσης με την ευδιάκριτη ωριμότητα, πλέον, τον παρορμητισμό διαρκείας και το θεσσαλικό “αξάν“, που τον κάνει ξεχωριστό, έκανε το καλύτερο “προμόσιον” για την Εθνική σήμερα. Κι ας μην το έκανε για να “πουλήσει“, αυτό που ξεστόμισε περί πιθανής αποχώρησης μετά το τέλος του Ευρωμπάσκετ, απαντώντας στις ερωτήσεις της γοητευτικής Χριστίνας Βραχάλη. Ήταν πιασιάρικο. Μας άγγιξε.

Οι εκλογές είναι το κυρίαρχο γεγονός των τελευταίων ημερών. Επιτρέψτε μας, όμως. Ούτε ο Αλέξης, ούτε ο Βαγγέλης, ούτε κανείς μπορεί να επισκιάσει την εθνική μας ανάγκη να απολαύσουμε το άθλημα, που μας κάνει διαχρονικά υπερήφανους. Χάρισμά σας όσοι αρέσκεστε στις πολιτικοκομματικές και ανούσιες κοκορομαχίες. Basket time… σήμερα.

geonikol@hotmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Νικολάου

Δειτε επισης

Το σοκ στη χώρα του Οξύλου

“Αν η οικογένεια δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, να σκεφτούν ώριμα και σοβαρά τι ά…