Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Οι όμιλοι της Ευρωλίγκα

Οι όμιλοι της Ευρωλίγκα

euroleague

euroleague

Τους αντιπάλους τους στην πρώτη φάση των ομίλων της ερχόμενης Ευρωλίγκα (2015-16) έμαθαν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν έναν βατό σχετικά όμιλο, όπου θα παλέψουν για την πρώτη θέση με την Εφές Αναντολού, ενώ ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε ένα πιο δύσκολο όμιλο, ο οποίος βέβαια είναι στα μέτρα του.

Ο Ολυμπιακός τέθηκε επικεφαλής στον δεύτερο όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσει την τρομερά ενισχυμένη Εφές Αναντολού των Ντούσαν Ίβκοβιτς, Στράτο Περπέρογλου και Μπράιαντ Ντάνστον, τη Λαμποράλ Κούτσα, την ανανεωμένη Αρμάνι Μιλάνο του Γιάσμιν Ρέπεσα, την κροατική Τσεντεβίτα και τη Λιμόζ.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στον τρίτο όμιλο, όπου επικεφαλής είναι η Μπαρτσελόνα. Στον δρόμο του “τριφυλλιού” θα βρεθεί η ισχυρή ρωσική Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα, η πρωταθλήτρια Λιθουανίας Ζαλγκίρις Κάουνας, η πρωταθλήτρια Τουρκίας Καρσίγιακα, καθώς και η πρωταθλήτρια Πολωνίας Ζιελόνα Γκόρα.

Οι πρώτες τέσσερις ομάδες του κάθε ομίλου περνούν στο Top -16, ενώ οι δύο τελευταίες συνεχίζουν στη φάση των Last 32 του Γιούροκαπ. Στο Top-16 θα δημιουργηθούν δύο όμιλοι των οκτώ ομάδων. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες των δύο ομίλων θα περάσουν στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Οι νικητές των πλέι οφ θα πάρουν την πρόκριση για το φάιναλ-φορ του Βερολίνου.

Α’ ΟΜΙΛΟΣ
Ρεάλ Μαδρίτης
Φενέρμπαχτσε
Χίμκι
Ερυθρός Αστέρας
Μπάγερν Μονάχου
Στρασμπούρ

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Ολυμπιακός
Εφές
Λαμποράλ Κούτσα
Αρμάνι Μιλάνο
Τσεντεβίτα
Λιμόζ

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
Μπαρτσελόνα
Παναθηναϊκός
Λοκομοτίβ Κουμπάν
Ζαλγκίρις Κάουνας
Καρσίγιακα
Ζιελόνα Γκόρα

Δ΄ΟΜΙΛΟΣ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μακάμπι Τελ Αβίβ
Ουνικάχα Μάλαγα
Μπάμπεργκ
Νταρουσάφακα
Σάσαρι

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Για να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ πρέπει να είσαι 40 λεπτά συγκεντρωμένος»

Στην έλλειψη συγκέντρωσης της Μακάμπι αναφέρθηκε ο Οντέντ Κάτας. Ο τεχνικός της Μακάμπι Τε…