Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Τα βραβεία της χρονιάς

Τα βραβεία της χρονιάς

euroleague logo

euroleague-logo

Η κλήρωση της φάσης των Ομίλων της Ευρωλίγκα πραγματοποιήθηκε με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να μαθαίνουν του αντιπάλους τους. Λίγο πριν την κλήρωση, πραγματοποιήθηκαν και βραβεύσεις για την ομάδα με το καλύτερο μάρκετινγκ, για την ομάδα με τον καλύτερο παράγοντα, αλλά και για τον καλύτερο προπονητή της περασμένης σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα, το βραβείο για το καλύτερο μάρκετινγκ πήγε στον Ολυμπιακό. Ο Νίκος Λεπενιώτης πήρε το βραβείο εκ μέρους του Ολυμπιακού.

Ακολούθησε το βραβείο “Λουιτζιάνι Πορέλι” για τον παράγοντα της χρονιάς. Το κέρδισε ο Μάρκο Μπάλντι της Άλμπα Βερολίνου και τέλος το βραβείο του “προπονητή της χρονιάς” κατέληξε στον Πάμπλο Λάσο. Ο Λάσο είναι ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία την περασμένη σεζόν έκανε το Triple Crown.

Πριν την έναρξη της τελετής για τα βραβεία ο Ζόρντι Μπερτομέου είπε: “Βρισκόμαστε στην κλήρωση της Ευρωλίγκας. Για την πρώτη φορά κάνουμε μαζί την κλήρωση της Euroleague και του Eurocup. Οι καλύτεροι των καλύτερων βρίσκονται όλοι μαζί. Η ενότητα των ευρωπαϊκών ομάδων, δείχνει την ανάπτυξη του μπάσκετ. Η ενότητα αποδεικνύει γιατί κάνουμε αυτό που κάνουμε. Τις προσπάθειες να αναπτύξουμε τη διοργάνωση. Έχουμε δει πως έχει μεγαλώσει η διοργάνωση σε σε παγκόσμιο επίπεδο. Με παρουσία σε 200 χώρες και κοινό που ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια άτομα“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Για να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ πρέπει να είσαι 40 λεπτά συγκεντρωμένος»

Στην έλλειψη συγκέντρωσης της Μακάμπι αναφέρθηκε ο Οντέντ Κάτας. Ο τεχνικός της Μακάμπι Τε…