Κεντρική Διεθνή Οι όμιλοι του Γιούροκαπ

Οι όμιλοι του Γιούροκαπ

EUROCUP140613

EUROCUP140613

Γνωστοί έγιναν οι αντίπαλοι των τριών εκπροσώπων μας στο Γιούροκαπ. Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ με τον Άρη έχουν πολύ δύσκολο έργο, με τους αντιπάλους τους να είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

Η Ένωση έχει φαινομενικά το δυσκολότερο έργο, καθώς θα τεθεί αντιμέτωπη με την ισχυρή Γαλατασαράι, τις ρωσικές ανερχόμενες δυνάμεις, Νίζνι και Κράσνι Οκτιάμπρ, τη Χάποελ Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ και τη Νεπτούνας από τη Λιθουανία. Η Γαλατασαράι, η Νίζνι και η Νεπτούνας αγωνίστηκαν φέτος στην Ευρωλίγκα.

Ο Άρης βρέθηκε στον τέταρτο όμιλο, με την πανίσχυρη Ούνικς Καζάν του Κώστα Καϊμάκογλου να ξεχωρίζει με διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες. Οι τουρκικές Μπάνβιτ και Τραμπζονσπόρ (του Νέναντ Μάρκοβιτς) είναι υπολογίσιμες δυνάμεις, ενώ στα μέτρα των “κιτρινόμαυρων” είναι η Μπουντούτσνοστ (την αντιμετώπισε φέτος ο ΠΑΟΚ) από το Μαυροβούνιο και η ρουμανική Στεάουα.

Τέλος ο έμπειρος στη διοργάνωση ΠΑΟΚ βρέθηκε στον πέμπτο και πιο βατό σχετικά όμιλο, ο οποίος δεν περιλαμβάνει κάποιο μεγαθήριο, αλλά πολλές καλές ομάδες, όπως η τουρκική Μπεσίκτας, η λιθουανική Λιέτουβος Ρίτας και η ανερχόμενη ρωσική δύναμη, Ζενίτ. Η ρωσική Άβτοντορ και η ουγγρική Σζολνόκι είναι στα μέτρα της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου.

Θυμίζουμε πως στην επόμενη φάση (Last 32) περνούν οι τέσσερις πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου, όπου θα σχηματίσουν νέους όμιλους παρέα με τις οκτώ ομάδες που θα έρθουν από την Ευρωλίγκα.

Οι όμιλοι της Ανατολικής περιφέρειας:

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ
Ούνικς Καζάν
Μπάνβιτ
Τραμπζονσπόρ
Μπουντούτσνοστ
Άρης
Στεάουα

Ε’ ΟΜΙΛΟΣ
Μπεσίκτας
Λιέτουβος Ρίτας
Ζενίτ
Άβτοντορ
ΠΑΟΚ
Σζολνόκι

ΣΤ’ ΟΜΙΛΟΣ
Γαλατασαράι
Νίζνι
Κράσνι Οκτιάμπρ
Χαποέλ Ιερουσαλήμ
ΑΕΚ
Νεπτούνας

Οι όμιλοι της Δυτικής περιφέρειας:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ
Νίμπουργκ
Μπιλμπάο
Ολίμπια
Ναντέρ
Βόννη
Τρέντο

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Άλμπα Βερολίνου
Γκραν Κανάρια
Οστάνδη
Λεμάν
Ρέτζιο Εμίλια
Μπριντίζι

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
Βαλένθια
Σαραγόσα
Ουλμ
Νανσί
Σαρλερουά
Βενέτσια

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…