Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη Δεν ενθουσιάζεται ο Λοτζέσκι

Δεν ενθουσιάζεται ο Λοτζέσκι

Olympiacos panigirismoi

Olympiacos-panigirismoi

Ο Ολυμπιακός μετά το νωθρό ξεκίνημα, βρήκε τα πατήματα του και απέφυγε το μπρέικ, επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 76-70, για την πρώτη αναμέτρηση των τελικών. O Κώστας Σλούκας ήταν καταλυτικός για το comeback των Πειραιωτών ενώ καθοριστική συμβολή για το ροζ φύλλο, είχε ο Ματ Λοτζέσκι που τελείωσε το ματς με 13 πόντους. Ο Αμερικανός φόργουορντ, μίλησε στο eBasket.gr για την πρεμιέρα των τελικών και το “κλειδί” της “ερυθρόλευκης” νίκης, έδωσε σύνθημα κατάκτησης του πρωταθλήματος αλλά ρίχνει τους τόνους και ξεκαθαρίζει πως κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τόσο εύκολα τον Παναθηναϊκό.

“Η αντίδραση μας όταν βρεθήκαμε να χάνουμε με 13 πόντους ήταν καταλυτική για τη νίκη. Καταφέραμε να επιστρέψουμε και στο ημίχρονο μιλήσαμε, μας έφυγε λίγο η πίεση και εμφανιστήκαμε βελτιωμένοι στην επανάληψη. Παίξαμε καλύτερη άμυνα, βάλαμε τα σουτ και χτίσαμε διψήφια διαφορά που ήταν καθοριστική για την έκβαση του αγώνα” υπογράμμισε αρχικά ο Λοτζέσκι, επισημαίνοντας, εν συνεχεία πως:

“Ήμασταν καλύτερη ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και το πλεονέκτημα έδρας, σίγουρα, μας δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα αλλά αυτά τα παιχνίδια είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Πρέπει να παλέψεις σκληρά, να παίξεις καλή άμυνα. Είναι δύσκολα παιχνίδια ανεξαρτήτως της κατάστασης του αντιπάλου. Η παρουσία του κόσμου μας έδωσε ώθηση για να φθάσουμε στη νίκη και να πάρουμε το προβάδισμα”.

Οι Πειραιώτες εμφανίστηκαν αγχωμένοι στα πρώτα 12 λεπτά του αγώνα κάτι που παραδέχτηκε ο 30χρονος φόργουορντ: “Είχαμε άγχος. Είναι φυσικό. Ήμασταν ενθουσιασμένοι, είχαμε το πλεονέκτημα έδρας, οι οπαδοί θέλουν πολύ το πρωτάθλημα και όλο αυτό προσέθετε πίεση“.

Πλέον, η σειρά μεταφέρεται στο ΟΑΚΑ. Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να κάνει το “διπλό” (που θα τον θέσει με το ενάμισι χέρι στην κούπα);

“Πρέπει να κάνουμε ότι κάναμε και σήμερα (σ.σ χθες) και ακόμα περισσότερα. Να παλέψουμε, να δώσουμε έμφαση στην άμυνα, να παίξουμε πιο δυνατά και να να σουτάρουμε πολύ καλύτερα για να τα καταφέρουμε” σημείωσε ο Λοτζέσκι για να συμπληρώσει:

“Έχουμε αυτοπεποίθηση. Παίζουμε καλύτερα και τώρα και σε όλη τη διάρκεια της σεζόν αλλά οι εμπειρίες που έχω αποκομίσει, από πέρσι, μου έδειξαν ότι στους τελικούς τίποτα δεν είναι δεδομένο και εύκολο. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι”.

Όσον αφορά τη δική του συνεισφορά, εξήγησε πως “Ήθελα να βοηθήσω την ομάδα και συνεισέφερα βάζοντας κάποια σημαντικά καλάθια στο δεύτερο ημίχρονο. Γενικά, θα κάνω ό,τι μου ζητηθεί για να νικήσουμε”.

Τέλος, έστειλε μήνυμα στον κόσμο της ομάδας: “Τους ευχαριστούμε πολύ που ήρθαν και τους περιμένουμε ξανά στο Game 3. Ελπίζω να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί το πρωτάθλημα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…