Κεντρική NBA Έκαναν το μπρέικ Νικ και Κώστας (vid)
NBA

Έκαναν το μπρέικ Νικ και Κώστας (vid)

allen warriors grizzlies

allen-warriors-grizzlies

Οι Ουίζαρντς εν τη απουσία του Τζον Ουόλ δεν κατάφεραν να κάνουν το 2-0 στη σειρά με τους Χοκς οι οποίοι ισοφάρισαν ενώ στο Όκλαντ, οι Γκρίζλις με άμυνα που “έσπαγε κόκαλα” έκαναν το μπρέικ επικρατώντας των Ουόριορς.

Τα αποτελέσματα:
Ατλάντα Χοκς – Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 106-90
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς – Μέμφις Γκρίζλις 90-97

Δεν έλαμψαν αλλά νίκησαν

millsap-pierce

Ο Τζον Ουόλ (πρησμένος καρπός) τέθηκε νοκ άουτ για το Game 2  και οι Χοκς το εκμεταλλεύτηκαν επικρατώντας με 106-90, φέρνοντας τη σειρά στα ίσα (1-1). Παρά την απουσία του ηγέτη των Ουίζαρντς όμως, τα “γεράκια” δεν έκαναν κάποια σπουδαία εμφάνιση, γνώρισαν σθεναρή αντίσταση από τους φοβερούς “μάγους” και χρειάστηκαν μια καταιγιστική τέταρτη περίοδο (επιμέρους 26-15) για να πανηγυρίσουν τη νίκη.

Ο ΝτεΜάρι Κάρολ (22π.-6ρ.-4ασ.) συνεχίζει να αποδεικνύει ότι μπορεί να αναδειχθεί στον ηγέτη της ομάδας (μιας και ο Τζεφ Τιγκ -9π.-7ρ.-8ασ.- ήταν ξανά ωσεί παρών επιθετικά) ενώ οι Πολ Μίλσαπ (18π.-11ρ.-5ασ.-4κλ.) και Αλ Χόρφορντ (18π.-4ρ.-6ασ.-3κλ.) κυριάρχησαν κάτω από τις ρακέτες.

Οι “πρωτευουσιάνοι” υπέπεσαν σε αρκετά λάθη τα οποία πλήρωσαν και ήταν εξαιρετικά άστοχοι στις βολές (8/14 ήτοι 57%) ενώ δεν σούταραν καλά από κοντινή και μέση απόσταση (37%) εν αντιθέσει με τη συνέπεια που τους χαρακτήρισε από το τρίποντο (55%). Ο Ραμόν Σέσιονς (21π.-3ρ.-4ασ.) έκανε φιλότιμη προσπάθεια να καλύψει το κενό του Ουόλ, ο Μπράντλι Μπιλ (20π.-5ρ.-7ασ.-3κλ.) συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει αλλά δεν κατάφεραν να θέσουν την ομάδα τους σε θέση ισχύος.

“First team on defense”

conley vs wizards

Αυτή η φράση ήρθε, κατά τη διάρκεια του Game 2 μεταξύ Ουόριορς και Γκρίζλις, δια στόματος Τόνι Άλεν και εξηγεί εν πολλοίς το τι έγινε στην αναμέτρηση. Οι “αρκούδες” με μια φανταστική αμυντική εμφάνιση έδειξαν στους γηπεδούχους ότι η καλύτερη άμυνα κερδίζει την καλύτερη επίθεση καθώς επιβλήθηκαν με 97-90 και επιστρέφουν στο Μέμφις για να υπερασπιστούν το μπρέικ.

Το συγκρότημα του Ντέιβιντ Γιέργκερ κράτησε τους “πολεμιστές” στο 23% από το τρίποντο, έκανε 13 κλεψίματα οδηγώντας παράλληλα τους αντιπάλους τους σε 20 λάθη (σκοράροντας 22 πόντους από αυτά) ενώ σημείωσε και 21 πόντους στον αιφνιδιασμό. Οι Γκρίζλις έχουν ρεκόρ 30-1 όταν καταφέρνουν να κρατούν τον αντίπαλο στους 90 πόντους και κάτω όταν την ίδια στιγμή οι Ουόριορς βρίσκονταν (μέχρι χθες) στο 44-0 όταν οι αντίπαλοι τους σημείωναν κάτω από 100 πόντους.

Ο Άλεν ήταν αυτός που πρωτοστάτησε στην αμυντική παράσταση της ομάδας του, κάνοντας 4 κλεψίματα και “σβήνοντας” τον Κλέι Τόμπσον (13π. με 6/15 σουτ) ενώ στην αντίπερα πλευρά του παρκέ ο Μάικ Κόνλι, που επέστρεψε, έδωσε τη σπίθα που τόσο χρειάζονταν οι Γκρίζλις και αποτέλεσε το πρώτο βιολί με 22 πόντους συμπεριλαμβανομένου και ενός καθοριστικού τριπόντου στα τελευταία λεπτά. Παράλληλα, το ντουέτο των Ζακ Ράντολφ (20π.-7ρ.-4ασ.) και Μαρκ Γκασόλ (15π.-6ρ.-3ασ.) επέβαλε το νόμο του κάτω από τις ρακέτες και οι φιλοξενούμενοι χάλασαν το πάρτι ανάδειξης του Κάρι σε MVP. Ο Κώστας Κουφός έπαιξε για 11 λεπτά και είχε 2 πόντους (1/3 διπ.), 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ ενώ ο Νικ Καλάθης αγωνίστηκε για μερικά δευτερόλεπτα χωρίς να προλάβει να σημειώσει κάτι στην στατιστική του.

Στην αντίπερα όχθη, ο Στεφ Κάρι δεν ξέφυγε από τη μετριότητα της ομάδας του σημειώνοντας 19 πόντους με 2/11 τρίποντα (!) ενώ είχε ακόμα 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ, με τον Λεάντρο Μπαρμπόσα να προσφέρει βοήθειες από τον πάγκο με 14 πόντους χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με 50αρα Εμπίντ μείωσαν τη σειρά σε 2-1 οι Σίξερς

Ο Εμπίντ έκανε τα πάντα, σκόραρε 50 πόντους και έδωσε τη νίκη στους Σίξερς Ο Τζοέλ Εμπίντ …