Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Μονόδρομος η νίκη”

“Μονόδρομος η νίκη”

mavrokefalidis reverse

mavrokefalidis-reverse

Το αρνητικό αποτέλεσμα της προηγούμενης εβδομάδας ενάντια στη Ζαλγκίρις αυξάνει ακόμα περισσότερο τη σημασία της νίκης στο αυριανό μεγάλο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης (20/03) για τον Παναθηναϊκό. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης υπογράμμισε ότι το θετικό αποτέλεσμα είναι μονόδρομος, στάθηκε στη μεγάλη ποιότητα των “μαδριλένων” και την ώθηση που δίνει ο κόσμος στο “τριφύλλι” ενώ αναφέρθηκε και στη φιλοσοφία του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

“Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Βλέπουμε πλέον ότι είναι μονόδρομος η νίκη ανεξαρτήτως αντιπάλου στον όμιλο. Μπορούσαμε να είμαστε σε καλύτερη θέση σίγουρα. Γνωρίζουμε με ποιον παίζουμε. Η Ρεάλ είναι μια πολύ καλή ομάδα που είναι φαβορί για το Φάιναλ Φορ και για την κατάκτηση του τροπαίου. Παίζουμε όμως στην έδρα μας όπου μας βοηθάει πολύ ο κόσμος και σημασία δεν έχει ποιον αντιμετωπίζουμε αλλά το τι πρέπει να κάνουμε εμείς στο γήπεδο” δήλωσε αρχικά πρόσθεσε πως:

“Η ομάδα πρέπει να λειτουργεί με όλους τους παίκτες το ίδιο, δεν έχει σημασία ποιος βγαίνει από την πεντάδα και ποιος μπαίνει από τον πάγκο στο παρκέ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε το κάτι παραπάνω για να κερδίσουμε”.

Όσον αφορά τα στοιχεία που θα κρίνουν την έκβαση του αγώνα σχολίασε: “Για να κερδίσεις ένα τόσο μεγάλο ματς χρειάζεται συγκέντρωση και να μην αφήσεις τη Ρεάλ να κάνει το παιχνίδι της. Είναι μια ομάδα που τρέχει εξαιρετικά και καμία ομάδα δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό της. Έχουν φοβερό ταλέντο στο ένας εναντίον ενός. Πρέπει να εστιάσουμε σε αυτά αμυντικά και να προσέξουμε το δημιουργικό τους κομμάτι”.

Τέλος, ερωτηθείς για τη φιλοσοφία του Ιβάνοβιτς, που πλησιάζει αυτή του ισπανικού μπάσκετ, εξήγησε πως “Δεν μπορεί ένας προπονητής να αλλάζει τη φιλοσοφία του όταν πηγαίνει σε διαφορετικές ομάδες. Προσπαθεί να την εισάγει στην ομάδα. Όσο μπορούμε το ακολουθούμε αλλά δεν είναι κάτι που γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, χρειάζεται χρόνο για να γίνει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Τουρκική Ομοσπονδία: «Καταδικάζουμε τις απειλές εναντίον του Αταμάν»

Πήρε θέση η τουρκική Ομοσπονδία για τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Αταμάν. Η σειρά με…