Κεντρική Ασίστ Basketbase Κολοσσός σε όλα του

Κολοσσός σε όλα του

kolossos tsamis

kolossos - tsamis

petridis-giorgosΗ αλήθεια είναι ότι πέρασε από “χίλια μύρια κύματα“. Ο Κολοσσός H Ηotels* μετρούσε τρεις σερί ήττες, για να νικήσει τον Απόλλωνα Carna, με τις βολές του Ντομινίκ Γουότερς σε “νεκρό χρόνο“. Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή τού αφαίρεσε (;) τη νίκη του προπερασμένου Σαββάτου, όμως μία εβδομάδα μετά, το ρεκόρ έγινε -επιτέλους- γεγονός.

Με αυτήν που σημείωσαν οι Ρόδιοι στην Κηφισιά, έφτασαν στις 100 νίκες στην κατηγορία και μάλιστα έγιναν μόλις η δεύτερη ομάδα της περιφέρειας, που το κατάφερε στα χρόνια της Α1 (από το 1986). Πρώτη -και με μεγάλη διαφορά- είναι βέβαια ο Απόλλωνας Carna, με 181 νίκες. Η επόμενη ομάδα που θα ακολουθήσει τον Κολοσσό, αλλά σίγουρα όχι στην τρέχουσα σεζόν, θα είναι το Ρέθυμνο Aegean, που μετράει 63 νίκες στην κατηγορία.

Το eBasket.gr, με αφορμή αυτό το επίτευγμα του Κολοσσού H Hotels*, καταγράφει τον απολογισμό των ομάδων της ελληνικής περιφέρειας στην κατηγορία, με την απαραίτητη υποσημείωση ότι στις περιπτώσεις εκείνων που ενώ είχαν τη βάση τους στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) μετακόμισαν στην περιφέρεια, υπολογίσαμε τα αποτελέσματα τους μόνο στις σεζόν που έπαιξαν εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων.

Στην περίπτωση του Μακεδονικού, δηλαδή, υπολογίσαμε μόνο το διάστημα 2002 – 2006 που αγωνιζόταν στην Κοζάνη κι όχι τις σεζόν 2000-’01 και 2006-’07, που έπαιζε στην ιστορική του βάση, τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Στην περίπτωση του Πανελληνίου, σημειώνουμε μόνο την περίοδο 2010-’11, κατά την οποία έπαιξε με έδρα τη Λαμία. Σε αυτήν του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας, υπολογίζουμε μόνο την περίοδο 2004-’05, όταν αγωνίστηκε στη “μεγάληκατηγορία με βάση την Αμαλιάδα.

plaisio101

Ο Κολοσσός H Hotels*, λοιπόν, έφτασε σε τριψήφιο αριθμό νικών στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, στην οποία διανύει την σεζόν του. Αναλυτικά οι νίκες του, ανά περίοδο, μέχρι τις 100 που συμπλήρωσε στο “Ζηρίνειο“:

plaisio102

Τα 100ροζ φύλλα” αγώνων, που έβαλαν στα συρτάρια των γραφείων τους οι Ροδίτες, κατακτήθηκαν με εννιά διαφορετικούς προπονητές. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κατέκτησε το 38% αυτών των νικών:

plaisio103

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…