Κεντρική Basket League Ρέθυμνο Νέα αρχή και τώρα Πανιώνιος

Νέα αρχή και τώρα Πανιώνιος

rethymno aenk koumpouras

rethymno-aenk-koumpouras

Το Ρέθυμνο έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί τέσσαρων ανεπιτυχών αποτεσμάτων και επέστρεψε, έστω και δύσκολα, στις νίκες απέναντι στον Κόροιβο (78-66 στην παράταση) στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Φάνης Κουμπούρας, ο οποίος ήταν από τους διακριθέντες (1οπ., 5 ασ.) της κρητικής ομάδας, μίλησε στον ΠΣΑΚ, τονίζοντας πως το Ρέθυμνο θα κάνει μία νέα αρχή μετά τη προχθεσινή νίκη, ενώ αναφέρθηκε και στο δύσκολο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Φάνη, είδαμε ότι κάνατε πολύ κακό ξεκίνημα απέναντι στον Κόροιβο αλλά στη συνέχεια ανεβάσετε την απόδοσή σας και πήρατε μία δύσκολη νίκη. Που οφείλεται το άσχημο πρώτο δεκάλεπτο και που τελικά κρίθηκε το παιχνίδι;
“Έχουμε παρατηρήσει, ότι στα περισσότερα εντός έδρας παιχνίδια, δεν ξεκινάμε καλά, έχουμε άγχος. Δεν υπάρχει λογική εξήγηση. Έτσι έγινε και με τον Κόροιβο. Ήμασταν άστοχοι και ο Κόροιβος ‘’έχτισε’’ μία μεγάλη διαφορά. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, καταφέραμε να μειώσουμε τη διαφορά και στο δεύτερο ημίχρονο, παρουσιάσαμε το καλό μας πρόσωπο. Θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει στην κανονική διάρκεια αλλά τελικά το παιχνίδι πήγε στην παράταση κι εκεί παίξαμε εξαιρετικά και πήραμε τη νίκη”.

Τι σημαίνει αυτή η νίκη για σας;
“Αυτή η νίκη σημαίνει πάρα πολλά διότι αν χάναμε, θα ήταν η 6η σερί ήττα και έπρεπε να διορθώσουμε την εικόνα μας. Μας βοηθάει ψυχολογικά, μας δίνει ώθηση και κάνουμε μία νέα αρχή. Είναι πολύ σημαντική νίκη”.

Γενικότερα παρουσιάζεται δύο πρόσωπα σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο. Υπάρχει εξήγηση σε αυτό;
Νομίζω ότι μας έκανε κακό η μεγάλη αποχή τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Για μας, που είμαστε σε νησί, δεν είναι εύκολο να δώσουμε φιλικά παιχνίδια και επηρεαστήκαμε. Στον πρώτο γύρο ήμασταν πολύ καλοί. Στη συνέχεια, κάναμε κάποια άσχημα παιχνίδια αλλά και κάποια καλά, στα οποία όμως δεν κερδίσαμε. Παίξαμε πολλά δύσκολα ματς. Τώρα πιστεύω ότι θα αλλάξει και πάλι η εικόνα μας. Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη για ψυχολογικούς λόγους”.

Τώρα ακολουθεί το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ο οποίος ‘’καίγεται’’ για τη νίκη. Τι θα πρέπει να προσέξετε, για να πάρετε ένα ακόμη ροζ φύλλο;
“Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο θα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Θα μελετήσουμε όλη την εβδομάδα, θα δουλέψουμε σκληρά και εύχομαι να το ευχαριστηθούμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…