Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Έτοιμος για το μεγάλο βήμα”

“Έτοιμος για το μεγάλο βήμα”

kevin galloway

kevin galloway

Ο Απόλλωνας Πάτρας πραγματοποιεί μία εξαιρετική χρονιά, όντας στην έκτη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος και έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Νίκου Βετούλα οφείλει σε μεγάλο βαθμό τη φετινή επιτυχία στους τέσσερις Αμερικανούς, που έχει στο ρόστερ της. Ο λόγος για τους Κέβιν Γκάλογουεϊ, Τόρλιν Φιτζπάτρικ, Μουχάμεντ Ελ – Αμίν και Μπράντον Πέν, οι οποίοι φροντίζουν σε κάθε αγωνιστική να προσφέρουν ουσία και θέαμα στους πατρινούς.

Το eBasket.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον Κέβιν Γκάλογουεϊ, έναν πληρωρικό φόργουορντ, ο οποίος αναμένεται να απασχολήσει αρκετές μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες το καλοκαίρι.

Ο 27χρονος άσος έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς μετράει μέσο όρο 9,3 πόντους, 4,8 ριμπάουντ, 3, 9 ασίστ και 1,3 κλεψίματα σε 15 παιχνίδια και δηλώνει πλέον έτοιμος να πραγματοποιήσει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Ποιο είναι αυτό; Να αγωνιστεί σε μία ευρωπαϊκή ομάδα υψηλού επιπέδου, όπως είναι ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός ή οποιοσδήποτε σύλλογος που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκά κύπελλα (Ευρωλίγκα – Γιούροκαπ).

O Γκάλογουεϊ (22π.) παρέα με τον Ελ-Αμίν (26π.) οδήγησαν τον Απολλώνα στη σπουδαία νίκη επί του Πανελευσινιακού την περασμένη αγωνιστική, η οποία ήταν μόλις η δεύτερη μακρία από την Πάτρα. Πως την υποδέχθηκε, όμως, ο Αμερικανός φόργουορντ και η παρέα του;

“Ήταν μία τεράστια νίκη. Κάθε θέτικο αποτέλεσμα, είτε είναι εντός έδρας είτε είναι εκτός, μετράει προκειμένου να μπούμε στα πλέι όφ. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στα πλέι οφ όσο το δυνατόν γρηγορότερα, έτσι ώστε να μην έχουμε καθόλου πίεση στα τελευταία 4-5 παιχνίδια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος”, ανέφερε αρχικά ο Γκάλογουεϊ, o οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο επόμενο παιχνίδι με τον Άρη στην Πάτρα, τονίζοντας:

“Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, ωστόσο αυτό οφείλουμε να το πάρουμε. Έπρεπε να τους είχαμε κερδίσει στον πρώτο γύρο (69-64 είχε επικρατήσει ο Άρης), αλλά το παιχνίδι είχε γίνει στο ξεκίνημα της σεζόν, όταν δεν ήμασταν απόλυτα έτοιμοι. Τώρα είμαστε καλύτερη ομάδα από τότε και θα τους κερδίσουμε“.

galloway

Μπορεί ο Απόλλωνας να μάχεται για να εξασφαλίσει μία θέση στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, ωστόσο δεν ξεχνάει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί είναι πολύ πιθανό να αναμετρηθεί με τους “αιώνιους”, αλλά ο Γκάλογουεϊ δεν έχει κανένα πρόβλημα, καθώς θεωρεί πως υπάρχει τρόπος για να κερδίσει η ομάδα του τόσο τον Παναθηναϊκό όσο και τον Ολυμπιακό. Ποιος είναι, όμως, αυτός;

“Είναι πιθανό να παίξουμε με τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό στον τελικό. Σ’ αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να κάνουμε κάτι, το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής. Θα πρέπει να παίξουμε και οι τέσσερις Αμερικανοί στο 100% των δυνατοτήτων μας. Πάντα παίζουμε δύο από τους τέσσερις καλά. Αν πιάσουμε όλοι καλή απόδοση σ’ ένα παιχνίδι, τότε μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα. Βέβαια, χρειαζόμαστε και μία μικρή βοήθεια από τους οκτώ Έλληνες παίκτες”, ανέφερε ο γεμάτος αυτοπεποίθηση Αμερικανός φόργουορντ, ο οποίος φύλαγε το καλό για το τέλος, ήτοι τα μελλοντικά του σχέδια.

“Είμαι πανέτοιμος να κάνω το μεγάλο βήμα στην καριέρα μου, να πάρω μεταγραφή σε μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Απέρριψα μεγάλο συμβόλαιο από ομάδα της Ιαπωνίας για να έρθω με τα μίσα λεφτά στην Ευρώπη και τον Απόλλωνα, μόνο και μόνο για να δώσω την ευκαιρία στον εαυτό μου να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο.

Διαθέτω υψηλό μπασκετικό IQ και μπορω να παίξω καλύτετα με παίκτες που έχουν το ίδιο επίπεδο IQ με μένα, καθώς το παιχνίδι γίνεται πολύ πιο εύκολο”, δήλωσε ο Κέβιν Γκάλογουεϊ, ο οποίος σίγουρα επιθυμεί να πετύχει το καλοκαίρι κάτι ανάλογο μ’ αυτό που έκανε ο Μάικ Τζέιμς. Να πάρει, δηλαδή, μεταγραφή σε μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα, εξαργυρώνοντας την εξαιρετική χρονιά που πραγματοποιεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το αν θα το καταφέρει, θα το δείξει το άμεσο μέλλον…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…