Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Αναμένει δικαίωση

Αναμένει δικαίωση

ivanovic2

ivanovic

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Παρασκευή (13/02) στο ΟΑΚΑ, τον Ερυθρό Αστέρα για την αγωνιστική του Top 16 που αποτελεί και την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Οι Σέρβοι μπορεί να βρίσκονται στην τελευταία θέση του ομίλου (1-5) αλλά ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έκρουσε “καμπανάκι” υπογραμμίζοντας πως το ρεκόρ των φιλοξενουμένων δεν αντικατοπτρίζει την ποιότητας τους ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση του προημιτελικού για το Κύπελλο, ο οποίος κατακυρώθηκε υπέρ του Ολυμπιακού.

“Μην κρίνετε την πορεία του Ερυθρού Αστέρα από τα αποτελέσματα στο Top 16! Οι Σέρβοι ήταν εξαιρετικοί στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα. Έπαιξαν μοντέρνο και γρήγορο μπάσκετ. Γενικώς, πρόκειται για μια πολύ ταλαντούχα ομάδα. Η ήττα από τη Γαλατάσαραϊ ήλθε σε μια ιδιαίτερα τεταμένη ατμόσφαιρα στην Kombank Arena ενώ ο αγώνας με τη Ζαλγκίρις Κάουνας κρίθηκε στο τελευταίο σουτ. Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα αυτό το 1-5 στο Top 16.

Ο Ερυθρός Αστέρας μαζεύει 20.000 κόσμο σε κάθε παιχνίδι. Όλοι τους μπορούν να είναι περήφανοι για την ομάδα τους!” ήταν η αρχική τοποθέτηση του Μαυροβούνιου τεχνικού ο οποίος εν συνεχεία αναφέρθηκε στους παίκτες-“κλειδιά” των Σέρβων:

“Θεωρώ ότι ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια ιδιαίτερα ποιοτική ομάδα. Επίσης, είναι δεδομένο ότι όλα στρέφονται γύρω από τον Μάρκους Γουίλιαμς και τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς. Ο Μπλάζιτς, ο Τζένκινς, ο Ντάνγκουμπιτς, ο Μίτροβιτς, ο Γιόβιτς και ο Λάζιτς είναι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Έχουν τον χαρακτήρα ώστε να γυρίσουν ένα χαμένο παιχνίδι”.

Ενώ ξεκαθάρισε ότι μονόδρομος είναι η νίκη: “Πρέπει να κερδίσουμε! Οι ομάδες που διεκδικούν την πρόκρισή τους στα πλέι-οφ απαγορεύεται να χάνουν στην έδρα τους. Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε το 5-2 στο Top 16, γεγονός που θα μας φέρει πιο κοντά στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα. Ο Ερυθρός Αστέρας παίζει καλύτερα στην έδρα του ενώ δεν νιώθει πίεση μακριά από το Βελιγράδι“.

Αναφορικά με την μέχρι τώρα πορεία του στο “τριφύλλι” εξήγησε πως “Ήλθα στον Παναθηναϊκό τον περασμένο Ιούνιο, μετά το κάλεσμα του προέδρου Δημήτρη Γιαννακόπουλου ώστε να τρέξουμε ένα νέο πρότζεκτ που θα στηρίζεται σε νεαρούς παίκτες. Είναι ένα διαφορετικό πρότζεκτ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όταν ο Παναθηναϊκός διεκδικούσε μόνο τίτλους!

Έχουμε μια σταθερή ομάδα, είμαστε σε θέση να θέσουμε υψηλούς στόχους στην Ευρωλίγκα και να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Θέλω πάντα να κερδίζω. Στο τέλος της χρονιάς, θα δούμε τι έχουμε καταφέρει”.

Τέλος, μίλησε για την προσφυγή του Παναθηναϊκού, σχετικά με τον προημιτελικό, στο ΑΣΕΑΔ, που εκκρεμεί και αναμένει “πράσινηδικαίωση:  “Νικήσαμε στο γήπεδο, όμως ο αγώνας κατοχυρώθηκε στους αντιπάλους επειδή ο πρόεδρός μας καθόταν στις εξέδρες, όπου υποτίθεται ότι δεν του επιτρεπόταν. Εμείς παρουσιάσαμε την προσφυγή μας και περιμένουμε να επανορθώσουν την αδικία ώστε να προκριθούμε στα ημιτελικά. Εξ ου και η ανακοίνωση ότι την επόμενη σεζόν ίσως παίξουμε στην Αδριατική Λίγκα“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Τουρκική Ομοσπονδία: «Καταδικάζουμε τις απειλές εναντίον του Αταμάν»

Πήρε θέση η τουρκική Ομοσπονδία για τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Αταμάν. Η σειρά με…