Κεντρική Basket League Αγώνες Ολυμπιακός – Κόροιβος 79-73

Ολυμπιακός – Κόροιβος 79-73

olympiakos koroivos

olympiakos - koroivos

Αν και τα χρειάστηκε, ο Ολυμπιακός έκαμψε εντός έδρας την αντίσταση του εξαιρετικού Κοροίβου με 79-73 στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Οι “ερυθρόλευκοι” μπορεί να κέρδισαν τους δύο πόντους της νίκης, ωστόσο το χειροκρότημα το κέρδισε η καλοδουλεμένη ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου, η οποία παρότι αγωνίστηκε δίχως τον ηγέτη της Ρομπ Λόουερι (έφυγε για τη Ρίγα), τα πήγε περίφημα, φτάνοντας τον Ολυμπιακό στα όρια του στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση στο παρκέ να “καθαρίσει” το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά και προηγήθηκε με 22-14 στο 9′, έχοντας για πρωταγωνιστή του Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος είχε εξαιρετική ψυχολογία από την εξαιρετική του εμφάνιση κόντρα στη Νεπτούνας. Ωστόσο ο Κόροιβος όχι μόνο δεν είχε καμία διάθεση να παρατήσει το παιχνίδι αλλά κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό. Ο Γιαννακίδης τιμωρούσε την άμυνα του Ολυμπιακού από τα 6,75, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να βρει τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ μόλις με 3 πόντους (43-40).

Στην επανάληψη πολλοί πίστευαν πως ο Ολυμπιακός θα πατούσε το γκάζι και θα άνοιγε τη διαφορά, ωστόσο οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου συνέχισαν να στέκονται εξαιρετικά στο παρκέ του ΣΕΦ και με όπλο τα τρίποντα παρέμειναν στη διεκδίκηση της νίκης. Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 57-57.

Η ομάδα της Αμαλιάδας, μάλιστα, έβαλε για τα καλά σε “μπελάδες” τον Ολυμπιακό στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, όταν με καλάθι του Ρούμπιο προηγήθηκε με 59-57. Η αντίδραση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν άμεση και με σερί 5-0, πήραν εκ νέου τα ηνία της αναμέτρησης (62-59 στο 31′). Οι “ερυθρόλευκοι”, μάλιστα, προσπάθησαν σε εκείνο το σημείο να ξεφύγουν στο σκορ και να “τελειώσουν” την υπόθεση νίκη, ωστόσο ο Κόροιβος δεν κατέθεσε ποτέ τα όπλα.

Με το σκορ στο 76-73 υπέρ του Ολυμπιακού λίγο πριν το φινάλε, ο Σπανούλης αστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές, δίνοντας ελπίδες στους φιλοξενούμενους, τις οποίες “δίεγραψε” ο Μάντζαρης, ο οποίος με τρίποντο διαμόρφωσε το τελικό 79-73.

Διαιτητές: Μάνος – Μαγκλογιάννης – Παπαθανασίου.
Tα δεκάλεπτα:
27-21, 43-40, 57-57, 79-73.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 9 (2), Χάντερ 6, Ντάνστον 6, Σπανούλης 21 (2), Ντάρντεν 7, Σλούκας 11, Λαφαγιέτ 8 (2), Χριστοδούλου 2, Αγραβάνης, Μάντζαρης 9 (1).
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Μαρκόπουλος): Ματζέτ 8, Γιαννακίδης 6 (2), Αγγελόπουλος 10 (2), Παπαπέτρου, Ντέιβις 22 (4), Βασίλιεβιτς 6 (2), Κανονίδης 9 (1), Φιλιππάκος, Ρούμπιο 10, Γαλιώτος 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…