Κεντρική NBA “Μίλησαν” οι έδρες (vid)
NBA

“Μίλησαν” οι έδρες (vid)

conley grizzlies pistons

conley-grizzlies-pistons

Συγκλονιστικά ντέρμπι, αναπάντεχες νίκες και μεγάλους πρωταγωνιστές με τους γηπεδούχους να έχουν τον πρώτο λόγο στα 10 χθεσινοβραδινά ματς του ΝΒΑ. Οι Πέισερς πανηγύρισαν το διπλό στην έδρα των Μπουλς σε μια αμφίρροπη μάχη, οι Γκρίζλις συνεχίζουν ακάθεκτοι νικώντας και τους Πίστονς, ο Λίλαρντ υπέταξε τους Νετς ενώ οι Κινγκς πέτυχαν τη μεγάλη έκπληξη επικρατώντας των Σπερς, στο Σακραμέντο.

Τα αποτελέσματα:
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς – Ορλάντο Μάτζικ 98-93
Κλίβελαντ Καβαλίερς – Ατλάντα Χοκς 127-94
Τορόντο Ράπτορς – Γιούτα Τζαζ 111-93
Σικάγο Μπουλς – Ιντιάνα Πέισερς 90-99
Μέμφις Γκρίζλις – Ντιτρόιτ Πίστονς 95-88
Ντάλας Μάβερικς – Μινεσότα Τίμπεργουλβς 131-117
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς – Μπρούκλιν Νετς 97-87
Σακραμέντο Κινγκς – Σαν Αντόνιο Σπερς 94-91
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς – Σάρλοτ Χόρνετς 112-87
Λος Άντζελες Κλίπερς – Φοίνιξ Σανς 120-107

Της αμύνης τα παιδιά

bulls-pacers

Στο Γιουνάιτεντ Σέντερ, του Σικάγο, διασταύρωσαν τα “ξίφη” τους δύο από τις πιο αμυντικογενείς και σκληροτράχηλες ομάδες στο ΝΒΑ. Ο λόγος για τους Μπουλς και τους Πέισερς. Αμφότεροι με σημαντικές απουσίες (Ρόουζ και Τζορτζ) σίγουρα αυτές των Πέισερς περισσότερες και πιο καθοριστικές. Όμως χάρη στην πολύτιμη βοήθεια από τον πάγκο ήταν αυτοί που πανηγύρισαν τη νίκη. Με τον Λουίς Σκόλα (21π.-11ρ.) και τον Σόλομον Χιλ (21π.-12ρ.) να ηγούνται και τον, καταλυτικό, Έι Τζέι Πράις (21π.) να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει έξτρα ώθηση, οι ΄”ινδιάνοι” υπερκέρασαν το εμπόδιο των “ταύρων” αλλά και την εκπληκτική εμφάνιση του Τζίμι Μπάτλερ (32π.-6ρ.) ενώ περιόρισαν σημαντικά τον Πάου Γκασόλ (12π.-6ρ.) φεύγοντας με το “διπλό” στις αποσκευές τους.

Ασταμάτητες “αρκούδες”

grizzlies-pistons

Οι Γκρίζλις είναι σε “δαιμονιώδη” φόρμα πετυχαίνοντας την 9η νίκη τους σε 10 παιχνίδια, με τους Πίστονς να αποτελούν το τελευταίο “θύμα” τους, των οποίων επικράτησαν με 95-88. Οι “αρκούδες” μπορεί να μην πετυχαίνουν επιβλητικές νίκες και να κατατροπώνουν τους αντιπάλους τους αλλά το έχουν  “know how” για να πανηγυρίζουν τα θετικά αποτελέσματα. Γι’ αυτό άλλωστε είναι και η κορυφαία ομάδα στο ΝΒΑ, αυτή τη στιγμή. Και απέναντι στο Ντιτρόιτ δεν ένιωσαν ποτέ τόσο άνετα αλλά μέσω της σκληρής άμυνας τους και με τον απίστευτο Ζακ Ράντολφ, που σημείωσε 17 πόντους και κατέβασε 22 ριμπάουντ, πήραν αυτό που ήθελαν! Εκ των κορυφαίων, όπως πάντα και ο Μαρκ Γκασόλ (23π.-8ρ.-3ασ.-2κοψ.) μαζί με τον Μάικ Κόνλι (18π.-4ασ.). Πολύ καλή παρουσία είχε και ο Κώστας Κουφός που τελείωσε το ματς με 7 πόντους (3/5 διπ.-1/2 βολές), 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 2 μπλοκ σε 14 λεπτά συμμετοχής. Εκ των “πιστονιών“, ξεχώρισε ο “καυτός” Κάιλ Σίνγκλερ (21π. με 5/7 τρ.-4ρ.) με τον Γκρεγκ Μονρό (16π.-11ρ.).

Το πήρε πάνω του ο Λίλαρντ

lillard-blazers-nets

Εν τη απουσία του ΛαΜάρκους Όλντριτζ και του Νικολά Μπατούμ, τα πράγματα έδειχναν δυσοίωνα για τους Μπλέιζερς, υποδεχόμενοι τους Νετς, αλλά ο Ντάμιαν Λίλαρντ φρόντισε να καλύψει το κενό τους. Ο 24χρονος γκαρντ σημείωσε 28 πόντους (4/8 διπ.-4/6τρ.-8/9 βολές), μοίρασε 10 ασίστ και κατέβασε 5 ριμπάουντ, επεκτείνοντας το νικηφόρο σερί του Πόρτλαντ στα τέσσερα παιχνίδια. Κρις Κέιμαν (12π.-5ρ.) και Ρόμπιν Λόπεθ (10π.-7ρ.) αποτέλεσαν τα στηρίγματα του. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν στη μεγαλύτερη διάρκεια το προβάδισμα σε επίπεδα ασφαλείας ενώ αντέδρασαν ψύχραιμα στην αντεπίθεση των Νετς στην τελευταία περίοδο. Τζο Τζόνσον (20π.-6ρ.-5ασ.) και Μπρουκ Λόπεθ (21π.-4ρ.) οι κορυφαίοι για την ομάδα του Λάιονελ Χόλινς.

Υποκλίθηκαν στους “Βασιλιάδες”

gay-kings-spurs

Ύστερα από 7 χρόνια (!), οι Κινγκς κατάφεραν να “λυγίσουν” τους Σπερς στην έδρα τους, επικρατώντας με 94-91. Η αναμέτρηση ήταν άκρως ανταγωνιστική καθ’ όλη τη διάρκεια με τους γηπεδούχους να έχουν μια ελαφρά υπεροχή ενώ το φινάλε ήταν συγκλονιστικό και κρίθηκε από την επιβλητική παρουσία του ΝτεΜάρκους Κάζινς (25π.-10ρ.) και το ερ μπολ του, κορυφαίου, Μάνου Τζινόμπιλι (21π.-4ρ.-5ασ.) στην τελευταία επίθεση. Συν τοις άλλοις η κούραση των “σπιρουνιών” έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Το “ντουέτο” των Ντάρεν Κόλισον (19π.-2ρ.-5ασ.-2κλ.) και Ρούντι Γκέι (18π.-3ρ.-6ασ.) πλαισίωσε ιδανικά τον “Boogie”. Στα αξιοσημείωτα το 0% των Κινγκς από το τρίποντο μιας και αστόχησαν και στα 12 που επιχείρησαν! Πέραν του Αργεντίνου, από το “στρατόπεδο” των Σπερς ξεχώρισαν και οι Τιμ Ντάνκαν (15π.-8ρ.-5κοψ.), Καουάι Λέοναρντ (16π.-5ρ.-4ασ.).

Η Βαθμολογία

ΑΝΑΤΟΛΗ
Τορόντο Ράπτορς 8-2
Σικάγο Μπουλς 7-3
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 7-2
Κλίβελαντ Καβαλίερς 5-3
Ατλάντα Χοκς 5-4
Μαϊάμι Χιτ 5-4
Μπρούκλιν Νετς 4-5
Μιλγουόκι Μπάκς 4-5
Σάρλοτ Χόρνετς 4-6
Μπόστον Σέλτικς 3-5
Ορλάντο Μάτζικ 4-7
Ιντιάνα Πέισερς 4-7
Ντιτρόιτ Πίστονς 3-7
Νιου Γιορκ Νικς 2-8
Φιλαδέλφεια 76ερς 0-9

ΔΥΣΗ
Μέμφις Γκρίζλις 9-1
Χιούστον Ρόκετς 8-1
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 7-2
Ντάλας Μάβερικς 7-3
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 7-3
Σακραμέντο Κινγκς 6-4
Νιου Ορλίνς Πέλικανς 5-3
Λος Άντζελες Κλίπερς 5-3
Σαν Αντόνιο Σπερς 5-4
Φοίνιξ Σανς 5-5
Γιούτα Τζαζ 4-7
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 3-7
Μινεσότα Τίμπεργουλβς 2-7
Ντένβερ Νάγκετς 2-6
Λος Άντζελες Λέικερς 1-8

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…