Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Ελλάδα – Λιθουανία 65-73

Ελλάδα – Λιθουανία 65-73

diamantakos kriti14

diamantakos-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Με το αριστερό ξεκίνησε η Εθνική ομάδα των Νέων Ανδρών τις υποχρεώσεις της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κρήτης. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε από τη Λιθουανία με 73-65 κάνοντας κακό ποδαρικό στη διοργάνωση, μα πάνω απ όλα δείχνοντας πως είναι δύσκολο να καλυφθεί το κενό του -τραυματία εδώ και δύο ημέρες- Ιωάννη Παπαπέτρου.

Πρώτος σκόρερ για την Ελλάδα ήταν ο Λευτέρης Μποχωρίδης (20 πόντοι), με τους Μιχάλη Καμπερίδη (11 πόντοι) και Γιώργο Διαμαντάκο (11 πόντοι) να ακολουθούν, την ίδια ώρα που ο Μάριους Γκριγκόνις (10 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ) ήταν καταλυτικός όποτε τον χρειάστηκε ο Τόμας Μασιούλις.

Με δεδομένη την απουσία του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο Κώστας Μίσσας ήταν υποχρεωμένος να ανακατέψει την τράπουλα όσον αφορά τη θέση “3”. Έτσι, θέση βασικού πήρε ο Δημήτρης Σιόλογκας, που στα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν εξαιρετικός. Μαζί με τους δύο ψηλούς (Δημήτρης Αγραβάνης και Γιώργος Διαμαντάκος) άλλωστε ήταν αυτοί που έδωσαν το αρχικό έναυσμα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού “έκοβε” στην άμυνα και ο σέντερ του Παναθηναϊκού “έραβε” στην επίθεση, αλλά όσο η Λιθουανία ήταν τόσο εύστοχη από την περιφέρεια δεν υπήρχε δυνατότητα ανάκτησης του προβαδίσματος. Έτσι, η “Λιέτουβα” διατηρούταν μπροστά στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του α’ δεκαλέπτου, πριν ο Γιώργος Διαμαντάκος “υπογράψει” το +3 (18-15 στο 8ο λεπτό) για την Ελλάδα.

Το γεγονός όμως πως χρεώθηκε με δεύτερο φάουλ, ανάγκασε τον ομοσπονδιακό τεχνικό να τον τραβήξει στον πάγκο και μαζί τη “γαλανόλευκη” να χάσει ένα σημαντικό επιθετικό άξονα. Παρόλ’ αυτά, η Εθνική μας ομάδα παρέμενε μπροστά στο σκορ (23-22) βλέποντας όμως τη Λιθουανία να… στέλνει μηνύματα ανάκαμψης.

Μία ανάκαμψη που πήρε “σάρκα και οστά” στο β’ δεκάλεπτο, όταν η ομάδα του Τόμας Μασιούλις “πάτησε το γκάζι” και πετυχαίνοντας κάποια διαδοχικά τρίποντα πήρε αέρα τεσσάρων πόντων (29-33 στο 16′).

Τα επόμενα τέσσερα λεπτά κύλησαν με τους Λιθουανούς να έχουν το πάνω χέρι, την ίδια ώρα που η Ελλάδα αδυνατούσε να βρει τον δρόμο προς το καλάθι. Η επιθετική της δυστοκία έγινε μάλιστα ακόμα πιο έντονη όταν οι φιλοξενούμενοι δοκίμασαν μία άμυνα ζώνης 2-3 που την μπλόκαρε για τα καλά.

Εν τέλει, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τη Λιθουανία να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με τέσσερις πόντους (34-38) χάρη στο τρίποντο που πέτυχε ο Λούκας Λεκαβίτσιους στην εκπνοή του πρώτου μέρους.

Το πρόβλημα στην ελληνική άμυνα συνέχισε να υφίσταται στη γ’ περίοδο, ειδικά από τη στιγμή που το δίδυμο των Γιάννη ΚουζέλογλουΜιχάλη Καμπερίδη δεν μπορούσε να αναχαιτίσει τους αντίπαλους ψηλούς (34-44 στο 22′). Γι αυτό το λόγο ο Κώστας Μίσσας άλλαξε τη σύνθεση της φροντ λάιν του περνώντας στη θέση τους τους Δημήτρη Αγραβάνη και Γιώργο Διαμαντάκο.

Ένα ντουέτο που δούλεψε αρκετά καλά για ένα διάστημα, αλλά το γεγονός πως αμφότεροι φορτώθηκαν με τέταρτο προσωπικό φάουλ μέχρι το 25ο λεπτό άλλαζε ξανά άρδην τα σχέδια του τεχνικού επιτελείου της “γαλανόλευκης”.

Σκορ από το λόου ποστ δεν υπήρχε, ο Λευτέρης Μποχωρίδης πάλευε σχεδόν μόνος του για ένα διάστημα και κάπως έτσι η Λιθουανία μεγάλωσε το προβάδισμά της (59-52 στο 30′) αυξάνοντας παράλληλα τις ελπίδες της για τη νίκη στην πρεμιέρα.

Στην τελευταία περίοδο, η Ελλάδα πάλεψε με ό,τι δυνάμεις της είχαν απομείνει, αλλά ο Μάριους Γκριγκόνις έπαιρνε ως επί το πλείστον τη σωστή απόφαση οδηγώντας τη “Λιέτουβα” στη νίκη με 73-65.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 34-38, 52-59, 65-73.
ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Μποχωρίδης 20 (3), Λιάπης 6, Σπυριδωνίδης, Χριστοδούλου, Σιόλογκας 7, Κουζέλογλου, Καμπερίδης 11 (3), Αγραβάνης 7 (7 ριμπ.), Διαμαντάκος 11 (7 ριμπ.), Μαραγκός 3.
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Μασιούλις): Ζαλάλις, Ταμούλις 15 (3), Κουμπίλιους 3 (1), Γκιτβάινις 11 (1), Λεκαβίτσιους 3 (1), Ντίμσα 9, Γιανκάιτις 12, Κρεστίνιν 2, Γκριγκρόνις 10 (1 τρίπ., 7 ριμπ., 3 ασ.), Γκριτσιούνας 2, Ταρόλις 6 (8 ριμπ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …