Κεντρική Αρθρογράφοι Νικολάου Aς κρατήσουν οι χοροί…

Aς κρατήσουν οι χοροί…

Ethniki podosfairo

Ethniki- podosfairo

nikolaouH Eθνική ποδοσφαίρου, που από την εποχή Ρεχάγκελ, διαγράφει μια εξαιρετική τροχιά, προκρίθηκε χθες στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Οι Έλληνες, που δεν θέλουν πολύ για να βγουν στους δρόμους όταν πρόκειται για χαρά, και δεν είναι αυτό ελληνικό φαινόμενο, αλλά εδώ “ευδοκιμεί” στον υπερθετικό βαθμό, πανηγυρίζουν. Πανηγυρίζει μέχρι και ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, ο Τζόκοβιτς, κι αυτό συνιστά είδηση. Η φωτογραφία του μεγάλου Σέρβου να χαίρεται με την καρδιά του “απόκτησε” χιλιάδες like από την υφήλιο ολόκληρη. Πήρε και τα διαδικτυακά συγχαρητήρια της πιο σέξι υπουργού Τουρισμού της Ευρώπης, της Όλγας, και ποιος την χάρη του;

Και μπορεί το σαχλοκούδουνο της ΤV…  “να μην τα πέταξε” ακριβώς, όπως είχε προαναγγείλει, αλλά πανηγυράκι έγινε χθες. Προφανώς, οι παίκτες δεν είναι ήρωες, αφού ήρωες είναι μόνον ο Παπαφλέσσας και ο Κολοκοτρώνης, όπως είχε πει κάποτε αφοπλίζοντας το σινάφι μας, ο Λιάκος ο Ατματσίδης μετά τον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακού, αλλά έκαναν το παιχνίδι της ζωής τους.

Την Εθνική χθες την χάρηκαν και οι αυστηρότεροι κριτές της, ήτοι εκείνοι που δικαιούνται να μην ηδονίζονται με το κατενάτσιο που επέβαλε ο Ρεχάγκελ και που κατά κάποιο τρόπο συνέχισε ο Σάντος. Ο “Samaras” και ο “Samaris” μπέρδεψαν εξαιτίας της λεκτικής συγγένειας των επιθέτων τους ακόμα και τους σχολιαστές της ΝΕΡΙΤ, φανταστείτε τους ξένους. Αλλά χαλάλι τους.

Ειδικά, για τον παλίκαρο, τον Σαμαρά, που μέχρι και το… 93΄ “τα άκουγε” από τους “προπονητές του Facebook”, ως άμπαλος, και ξαφνικά, μετά το πέναλτι, “μεταμορφώθηκε” σε “Μουντιαλικό παίκτη” και… “Θεό της μπάλας”. Ελληνική, ανίκητη βλακεία, που δεν θα την αναλύσουμε τώρα.

Ο Σαμαράς είναι παίκτης κλάσης, παίζει-δεν παίζει καλά, κι αυτό το λένε οι επιδόσεις του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και οι επιδόσεις του εκτός αγώνα, όπως η χθεσινή, με τους συμπαίκτες του να πανηγυρίζουν και τον ίδιο να σπεύδει να παρηγορήσει τον συμπαθή τερματοφύλακα της Ακτής Ελεφαντοστού, που είχε πέσει ανάσκελα στο χορτάρι. Πάντως, ο Καραγκούνης είναι όντως… Tυπάρα. Αν δεν υπήρχε ο πιστός στρατιώτης Παναγιώτης Γιαννάκης (αλλά και μερικοί άλλοι που δεν ζουν και έγραψαν… εθνικά έπη στο μπάσκετ), θα μιλούσαμε για τον κορυφαίο παίκτη Εθνικής όλων των εποχών, παντού…

Η Εθνική έκανε την υπέρβασή της και όλοι εμείς οι ξερόλες που κάναμε μπλακ χιούμορ, ή την βλέπαμε για “παιδική χαρά” (σ.σ. και εμείς μέσα!) το βουλώσαμε. Παράδειγμα προς αποφυγήν για όλους, καλόπαιδα, αυτό που συνέβη. Γιατί έρχεται και Μουντομπάσκετ. Και εκεί παίζει η Εθνική. Και πάλι τα ίδια θα αρχίσετε. Και ας είναι πιο τιμημένη και πιο επιτυχημένη η “επίσημη αγαπημένη”.

Η Εθνική ποδοσφαίρου προκρίθηκε με εντολή… Σαμαρά, όπως εύστοχα έγραψε ένα διαδικτυακό Μέσο, αλλά ο άλλος Σαμαράς (ο πρωθυπουργός) εξακολουθεί να είναι εκείνος, που εφαρμόζοντας πιστά το Μνημόνιο δεν μας έκανε ακόμα να χαμογελάσουμε. Το αντίθετο.

Οι Έλληνες βγήκαν στους δρόμους και καλά έκαναν. Αλλά ούτε η τσέπη τους γέμισε. Ούτε τα προβλήματα “ξορκίστηκαν” ως διά μαγείας με τα γκολ του Σαμαρά και του Σάμαρη. Ας μην υπερβάλλουμε κατά το κακό μας συνήθειο λοιπόν. Ας κρατήσουν οι χοροί.  Επιπλέον, το Μουντιάλ δεν τελείωσε…

Και είπαμε… Έρχεται και Μουντομπάσκετ. Ανακτήστε δυνάμεις, συνέλληνες.

geonikol@hotmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Νικολάου

Δειτε επισης

Το σοκ στη χώρα του Οξύλου

“Αν η οικογένεια δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, να σκεφτούν ώριμα και σοβαρά τι ά…