Κεντρική NBA Σαρωτικοί οι Χιτ
NBA

Σαρωτικοί οι Χιτ

james heat pacers2

james-heat-pacers

Παίζουμε εναντίον του Μάικλ Τζόρνταν της εποχής μας, τους Σικάγο Μπουλς της εποχής μας, πρέπει να τους βγάλουμε το καπέλο για τον τρόπο που έπαιξαν σε όλη τη σειρά“, ήταν τα λόγια του τεχνικού των Πέισερς, Φράνκ Βόγκελ, μετά το τέλος του Game 6 των Τελικών της Ανατολής και είναι αντιπροσωπευτικά των επιτευγμάτων που έχουν καταφέρει ο ΛεΜρόν Τζέιμς και η παρέα του.

Οι Χιτ “σφράγισαν” το εισιτήριο για τους Τελικούς για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά μπαίνοντας σε ένα εξαιρετικά κλειστό κλαμπ παρέα με τους Λέικερς και τους Σέλτικς. Και το κατόρθωσαν αυτό με την πιο επιβλητική εμφάνιση τους σε όλη τη σεζόν, διαλύοντας την Ιντιάνα με 117-92!

Η υπεροχή των Χιτ ήταν καθολική! Με το “καλημέρα” έχτισαν διψήφια διαφορά και την ανέβαζαν χωρίς σταματημό φτάνοντας ακόμα και το δυσθεώρητο +37! Ο “Βασιλιάς” ήταν πανταχού παρών στο παρκέ σκοράροντας 25 πόντους (8/12 διπ.-9/9 βολές) και έχοντας επιπλέον 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο, με τον Κρις Μπος (25π.-8ρ.-2κοψ.) να τον ακολουθεί. Ο Ντουέιν Ουέιντ (13π.-6ρ.-6ασ.-2κλ.) ήταν εξαιρετικός και χωρίς να χρειαστεί να σκοράρει πολύ ενώ ο Ρασάρντ Λιούις (13π.-2ρ.) εξελίχθηκε σε x-factor της σειράς προσφέροντας σημαντικά τρίποντα και πολύτιμους πόντους ξεμπλοκάροντας την ομάδα του όποτε χρειαζόταν.

Οι πρωταθλητές σούταραν με το φοβερό 58% εντός παιδιάς, είχαν 9 ριμπάουντ (37) και 10 ασίστ (24) περισσότερες από τους αντιπάλους τους ενώ και αμυντικά ήταν τρομερά συνεπείς (7 κλεψίματα, 4 μπλοκ).

bosh-heat-pacers

Οι Πέισερς για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων καταστρέφοντας, αμαχητί, ό,τι έχτιζαν ολόκληρη τη χρονιά. Από το χαμένο περυσινό Game 7 των Τελικών της Ανατολής, όταν ηττήθηκαν από τους Χιτ, διατυμπάνιζαν πως στόχος τους είναι να τους “υποτάξουν” την επόμενη χρονιά και να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Στην regular season τα κατάφερναν περίφημα μέχρι τα μέσα της σεζόν που έδειχναν να “κλατάρουν” αλλά εν τέλει εξασφάλισαν την πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας. Όμως , όπως αποδείχτηκε, ούτε αυτό ήταν αρκετό καθώς έχουν πολλά ψωμιά να φάνε ακόμα για να φτάσουν το επίπεδο του Μαϊάμι.

Ο Πολ Τζορτζ (29π.-8ρ.-2ασ.-2κλ.) αποτέλεσε ξανά την “φωτεινήεξαίρεση σε μια, ακόμη, άσχημη βραδιά της ομάδας του έχοντας ως μοναδικό στήριγμα τον Ντέιβιντ Ουέστ (16π.-4ρ.). Βέβαια, αρνητικός, πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Λανς Στέφενσον (11π.-4ρ.) που συνέχισε να τρολλάρει τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, τον οποίο σε κάποια φάση χτύπησε όπως και τον Νόρις Κόουλ. Από μπάσκετ όμως… λίγα πράγματα.

Το Μαϊάμι ξεκίνησε δυνατά χτίζοντας διαφορά 11 πόντων (24-13) από την πρώτη περίοδο, η οποία ανέβηκε στους 26 (60-34), πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, και εν συνεχεία “εκτοξεύτηκε” στους 37 (86-49) 3:30 πριν το τέλος του τρίτου δωδεκαλέπτου. Έτσι, η τελευταία περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Μένει να δούμε αν θα έχουμε επανάληψη των περυσινών Τελικών (κάτι που φαντάζει και το πιο πιθανό) ή αν οι Θάντερ φέρουν τα πάνω κάτω και πάρουν αυτοί το εισιτήριο ξανά μετά το 2012, όταν είχαν ηττηθεί εύκολα από τους Χιτ.

Το σίγουρο είναι ότι όποιος και να προκριθεί θα απολαύσουμε συγκλονιστικούς Τελικούς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…