Κεντρική Basket League Αγώνες ΠΑΟ – ΟΣΦΠ 64-69

ΠΑΟ – ΟΣΦΠ 64-69

simmons panathinaikos olympiakos

simmons-panathinaikos-olympiakos

“Κοκκινίζει” ο τίτλος
Ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος του Παναθηναϊκού αυτή την περίοδο.  Επιβεβαιωμένα. Το “διπλό” στο ΟΑΚΑ ήρθε για να το καταδείξει. Οι “ερυθρόλευκοι” επιβλήθηκαν των “πρασίνων” με 69-64, παρότι έκαναν τα εύκολα δύσκολα και έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή στο “σπίτι” τους.

Το πιο βασικό για τον Ολυμπιακό στα πρώτα λεπτά ήταν να ξεκινήσει δίχως το ψυχολογικό άγχος άλλων αγώνων στο ΟΑΚΑ. Όπως κι έγινε. Οι “ερυθρόλευκοι” ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι μεταφέροντας την πίεση στην άλλη πλευρά. Τόσο πολύ που ο Παναθηναϊκός έμοιαζε προβλέψιμος όσο ποτέ άλλοτε.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προηγήθηκε με +8 (4-12) από το 5ο λεπτό και κάπως έτσι το νερό μπήκε στο αυλάκι. Ειδικά από τη στιγμή που οι “πράσινοι” ήταν πελαγωμένοι. Κι αυτό γιατί μοναδική επιθετική απειλή ήταν οι προσωπικές ενέργειες του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Αυτό αρκούσε για λίγο (13-14 στο 7′), αλλά μόλις ο Στεφάν Λάσμε χρεώθηκε με δεύτερο φάουλ και πέρασε στο παρκέ, ο Ολυμπιακός έγινε ξανά το απόλυτο αφεντικό στην αναμέτρηση (15-21 στο 10′).

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης αδυνατούσε να βοηθήσει στο ελάχιστο την ομάδα του. Στη μία πλευρά του παρκέ επειδή δεν μπορούσε να βάλει τη μπάλα στο καλάθι (σ.σ.: είχε 1/5 δίποντα μέχρι το 14ο λεπτό) και στην άλλη επειδή οι Πειραιώτες τον σημάδευαν διαρκώς χτυπώντας πάνω στη δεδομένη αμυντική του αδυναμία.

Έτσι, ο Ολυμπιακός καλλιέργησε μία διαφορά που κυμαινόταν σταθερά κοντά στους δέκα πόντους (18-26 στο 12′, 22-31 στο 15′, 24-33 στο 17′) δείχνοντας πως δεν μπορούσε να χάσει το παιχνίδι.

Πόσο μάλλον από τη στιγμή που όσοι παίκτες πάτησαν παρκέ είχαν θετική παρουσία, την ίδια ώρα που στην αντίπερα όχθη τα καλάθια έμπαιναν με… αίμα.

Το +8 (28-36) του πρώτου μέρους έδινε στους φιλοξενούμενους σαφές προβάδισμα για το μπρέικ. Τόσο η διαφορά όσο και η εικόνα του αγώνα στο πρώτο εικοσάλεπτο δεν άφηναν περιθώρια για εξαγωγή διαφορετικών συμπερασμάτων.

Τα πρώτα λεπτά της επανάληψης έδειχναν ικανά να αλλάξουν το μομέντουμ της αναμέτρησης. Κάτι η είσοδος του Τζέιμς Γκιστ, κάτι το γεγονός πως η εξέδρα “ξύπνησε” για τα καλά, οι “πράσινοι” αναθάρρησαν. Όχι για πολύ όμως.

Η διαφορά έπεσε στους έξι (30-36) στο 23ο λεπτό, αλλά μία κίνηση του Βασίλη Σπανούλη ήταν αρκετή για να επαναφέρει τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού. Ο αρχηγός των “ερυθρολεύκων” δεν χρειάστηκε να βάλει κάποιο καλάθι ή να δώσει ασίστ. Απλά…χρεώθηκε με τεχνική ποινή παίρνοντας μαζί του τον Τζέιμς Γκιστ στον καυγά, με τον Αμερικανό φόργουορντ να “τρώει” κι αυτός ένα “Τ”.

Έτσι, αποκαταστάθηκε η τάξη, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να περνά αναίμακτα την κακή της περίοδο και να διατηρείται μπροστά στο σκορ. Με διψήφιες διαφορές.

Το “ερυθρόλευκο” προβάδισμα έφτασε το +15 (36-51) στο 27ο λεπτό μετά από καλάθι του “Kill Bill“, με το +16 (40-56) του τρίτου δεκαλέπτου να έρχεται μετά από φόλοου κάρφωμα του Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκε ήταν εξαιρετικός χαρίζοντας πολλές δεύτερες επιθέσεις στην ομάδα του.

Όπως στο ξεκίνημα του γ’ δεκαλέπτου, έτσι και στο τελευταίο, οι “πράσινοι” ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο παρκέ. Πίεσαν, έτρεξαν, άγχωσαν τους “ερυθρόλευκους“, αλλά τίποτα δεν ήταν αρκετό.

Η διαφορά έπεσε μεν στα μισά (48-56, 54-62) αλλά με λιγότερο από τέσσερα λεπτά να απομένουν δεν γινόταν να ολοκληρωθεί η ανατροπή. Ακόμα κι όταν ο Παναθηναϊκός έφτασε σε απόσταση βολής (62-64 στο 39′).

Ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμά του και πανηγύρισε ένα μπρέικ (69-64) που ισοδυναμεί με μισό τίτλο. Αρκεί φυσικά η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να κάνει το καθήκον της στο ΣΕΦ την προσεχή Κυριακή.

Διαιτητές: Σχινάς – Κορομηλάς – Ψαριανός.
Τα δεκάλεπτα: 15-21, 28-36, 40-56, 64-69.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλβέρτης): Μπράμος 6 (2), Κάρι, Φώτσης 2, Ούκιτς, Λάσμε 16 Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 18 (2), Ματσιούλις 8, Ράιτ 4.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 12 (2), Ντάνστον 6, Σπανούλης 14 (1), Περπέρογλου 2, Σλούκας, Κόλινς 4, Σίμονς 2, Λοτζέσκι 8, Πρίντεζης 13, Μάντζαρης 8 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…