Λέτε μέτοχος;

filippou

filippou

nikolaouΟι εκλογές πλησιάζουν… Οι υποψήφιοι δήμαρχοι και σύμβουλοι τάζουν “λαγούς με πετραχήλια”. Τάζουν και σε ομάδες… γήπεδα. Είναι η δική μας απάντηση σε όσους μας στέλνουν μηνύματα για να αξιολογήσουμε την μεγάλη συνέντευξη του επίδοξου προέδρου της ΑΕΚ, Αλέξη Αλεξίου, στον εξαιρετικό συνάδελφο Κώστα Κετσετζόγλου.

Πρόδηλο είναι, ότι δεν είναι δυνατόν να αξιολογήσουμε… 10 χιλιάδες λέξεις σε μία-δύο ώρες. Μόνο δυο-τρεις επισημάνσεις θα κάνουμε. Tο άνοιγμα Αλεξίου προς τον Γιάννη Φιλίππου για την οποία γράψαμε πριν από λίγο, για θέση στην μετοχική σύνθεση ή στο Δ.Σ. μοιάζει ουτοπική και θα συνιστά “βόμβα” πρώτου μεγέθους, αν υλοποιηθεί.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πληρεξουσίου του Φιλίππου, του Σωκράτη Λαμπρόπουλου (σ.σ. είχαμε μιλήσει πριν από πολύ καιρό), που επιβεβαίωσαν οι “κιτρινόμαυροι” υπεύθυνοι, οι Κοτσάτος-Αλεξίου είχαν προσεγγίσει τον απερχόμενο μεγαλομέτοχο εντός της σεζόν για χορηγία, αλλά ο μεγαλομέτοχος δεν ανταποκρίθηκε. Ουσιαστικά, είχε αρνηθεί. Λέτε, τώρα, να γίνει μέτοχος;

Θα είναι το “όγδοο θαύμα”, αν ο Φιλίππου μεταπειστεί τώρα. Προφανές είναι ότι πρωτίστως ο Αλεξίου επιθυμεί σχέσεις καλής συνεργασίας με την πλευρά Φιλίππου, που δεν ήταν και τόσο συνεργάσιμη μέχρι πρότινος, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκκαθάρισης.

Ο ευφυέστατος παράγοντας της ΑΕΚ δεν τρέφει (πολλές) ελπίδες και το ξέρει, αλλά η δήλωσή του ήταν επεξεργασμένη και όχι της “τελευταίας στιγμής” και πάντως όχι “εν θερμώ”. Όπως ήταν “επεξεργασμένη” και δουλεμένη όλη η συνέντευξη, που παραχώρησε και αποδεικνύεται από την παράθεση αριθμητικών στοιχείων, που ζαλίζουν και… λογιστή! Και είναι και μία τις από τις αιτίες, που δεν μπορούμε να δώσουμε απαντήσεις στα ερωτήματα, που μας έθεσαν αναγνώστες στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση. Εκεί κι αν θέλουμε “επεξεργασία” εμείς, αφού με τα μαθηματικά… δεν το ΄χουμε.

Μετά τον δήμο Φυλής και τις δηλώσεις Κώστα Σκαμαντζούρα στην ταπεινότητά μας, ακολούθησαν οι δήμοι Περιστερίου και Αμαρουσίου κατά πως φαίνεται. Για το κλειστό του Αγίου Θωμά και τις νεότερες επαφές με τον Γιώργο Πατούλη το είχαμε γράψει κι εμείς. Για τις επαφές με το Ολυμπιακό Κλειστό του Μπουρναζίου, δεν το ξέραμε. Το είχαμε διαβάσει στο “ΦΩΣ“, και δεν κρύβουμε ότι κάναμε και την σχετική καζούρα προς τον συνάδελφο και φίλο Κώστα Τσιαμτσιούρη, διότι οι δικές μας πληροφορίες προσέκρουαν σε διαρκή άρνηση του δήμου. Τελικά, ο κ. Αλεξίου επιβεβαίωσε “πριν αλέκτορα φωνήσαι” τον συνάδελφο.

Το κλειστό του Μπουρναζίου είναι ο βασικός στόχος για την ΑΕΚ. Ο Ανδρέας Παχατουρίδης είναι ο τελευταίος κατά πως φαίνεται που υποσχέθηκε ότι θα συζητήσει αυτό, που αρνήθηκε πριν από αρκετό καιρό στην ΑΕΚ, αλλά και στον Δημήτρη Λαζόπουλο, που έδινε “ένα σκασμό” λεφτά για να μετακομίσει εκεί το Χάντμπολ.

Γεγονός είναι ότι το κλειστό του Μπουρναζίου “ταιριάζει γάντι” στην ΑΕΚ. Είναι η καλύτερη περίπτωση απ’ όλες όσες συζητιούνται, αλλά είναι απορίας άξιο πώς κάμφθηκε ξαφνικά ο ξανά υποψήφιος Παχατουρίδης και πώς θα καμφθεί ο… Σπανός! Η Γλυφάδα μοιάζει κατά την δική μας κρίση η επικρατέστερη, με δεδομένο τον “πρότερο έντιμο βίο” της ΑΕΚ λόγω Βόλεϊ, αλλά και επειδή φαίνεται ότι έχει το απόλυτο “σκριν” των Κοτσάτου Ασλανίδη, που έχουν άκρες στην πόλη.

Η Ζωφριά, που “αποκλείει” ο Αλεξίου είναι πάντα χρυσή εφεδρεία για την ΑΕΚ, εκτός κι αν… κατεδαφιστεί κατά τις Κασσάνδρες, ή θυμώσουν οι αξιωματούχοι του δήμου Φυλής επειδή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι “κιτρινόμαυροι” δεν την εξετάζουν ως βασική λύση. Αυτή τη φορά με το δίκιο τους, ωστόσο, αν αναλογιστεί κανείς τι συνέβη την χρονιά που έφυγε, με τον “γόρδιο δεσμό” της άδειας…

Όσο για τα υπόλοιπα, που ειπώθηκαν; Λίγο υπομονή. Εκλογές έρχονται. Αναχωρούμε κι εμείς πρωί πρωί για την ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Αμφιλοχία, για να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα. Όταν με το καλό επιστρέψουμε, θα τα πούμε… Προς το παρόν ψηφίστε τους άξιους…

geonikol@hotmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Νικολάου

Δειτε επισης

Το σοκ στη χώρα του Οξύλου

“Αν η οικογένεια δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, να σκεφτούν ώριμα και σοβαρά τι ά…