Κεντρική NBA Κάνει πάρτι… (vid)
NBA

Κάνει πάρτι… (vid)

duncan spurs thunder1

duncan-spurs-thunder

Οι Σπερς έστησαν ακόμα ένα πάρτυ σε βάρος των Θάντερ συντρίβοντας τους με 112-77! Έτσι, έκαναν εύκολα το 2-0 και αύξησαν ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες ώστε να βρεθούν εκ νέου στους μεγάλους Τελικούς. Σύμφωνα και με την παράδοση, στις 20 φορές που έχουν προηγηθεί με 2 νίκες σε best-of-seven-series τις 18 ήταν αυτοί που πήραν το “εισιτήριο” της πρόκρισης. Η μία από τις δύο που δεν έγινε αυτό ήταν στους Τελικούς της Δύσης το 2012 στο prequel της τωρινής σειράς όπου οι “Κεραυνοί” είχαν φέρει τα πάνω κάτω.

Ο Ντάνι Γκριν (21π.-3ρ.-3κλ.) πραγματοποίησε ένα σόου πίσω από τα 7.50μ. σκοράροντας όλους τους πόντους του από τρίποντα (7/10 τρ.), ο Τόνι Πάρκερ (22π.-5ασ.-2κλ.) έκανε “παρέλαση” στο ζωγραφιστό των Θάντερ με τα ντράιβ του και ο Τιμ Ντάνκαν (14π.-12ρ.) κυριάρχησε κάτω από τις ρακέτες. Όλα αυτά χωρίς να επιβαρυνθεί κανένας παίκτης με περισσότερα από 29 λεπτά συμμετοχής καθώς ο Γκρεγκ Πόποβιτς διαχειρίστηκε άριστα το ροτέισον και κράτησε “φρέσκους” τους παίκτες του (κυρίως τους βασικούς) εν όψει της συνέχειας.

green-durant

Η απουσία του Σερζ Ιμπάκα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής για τους Θάντερ. Ο 24χρονος πάουερ φόργουορντ αποτελούσε τον αμυντικόκέρβερο” της ομάδας προστατεύοντας αποτελεσματικά (2.7 μπλοκ μέσο όρο) τη ρακέτα, η οποία εν τη απουσία του έχει γίνει… χώρος διελεύσεως των Σπερς. Η απουσία του αποτυπώνεται και στη μάχη των ριμπάουντ την οποία οι φιλοξενούμενοι έχασαν εύκολα (38 έναντι 53) ενώ και επιθετικά η απόδοση τους ήταν απογοητευτική. Με 39.3% (35/89) εντός παιδιάς και 10% (2/20) στα τρίποντα δεν ήταν δυνατόν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Εκτός των άλλων, ακόμα και οι δύο αστέρες της ομάδας, Κέβιν Ντουράντ και Ράσελ Ουέστμπρουκ, σκόραραν μόλις 15 πόντους ο καθένας με ασυνήθιστη αστοχία (13/40 σουτ συνολικά και οι δύο).

Παρ’ όλα αυτά η Οκλαχόμα ξεκίνησε πολύ καλύτερα και δυνατά το παιχνίδι. Πήγε περισσότερο στη δύναμη, αποδιοργάνωσε τους Σπερς και είχε το προβάδισμα (24-26) στο τέλος του πρώτου δωδεκαλέπτου. Αλλά μέχρι εκεί.

Εν συνεχεία, τα “σπιρούνια” ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους, ο Γκριν πήρε το “όπλο” του και με συνολικό επιμέρους σκορ, σε δεύτερη και τρίτη περίοδο, 67-36 εκτόξευσαν τη διαφορά στους 29 πόντους (91-62) μετατρέποντας τους αντιπάλους τους σε απλούς θεατές. Διαδικαστικού χαρακτήρα η τελευταία περίοδος με την τελική διαφορά των 35 πόντων να διαμορφώνεται στο ρελαντί.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…