Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Είμαι παίκτης ομάδας”

“Είμαι παίκτης ομάδας”

dorkofikis-papanikolaou

Ακόμα δεν έχει… θάψει τον παίκτη μέσα του. Το αντίθετο, θεωρεί (κι ίσως όχι άδικα) ότι έχει… χιλιόμετρα να διανύσει. Την ίδια στιγμή αποφασίζει να βγάλει τη φόρμα, να ενδυθεί το “κουστούμι” του πολιτικού σε τοπικό επίπεδο και μάλιστα μπήκε με… φόρα. “Στη ζωή μου έχω μάθει να αγωνίζομαι και το μόνο που θέλω είναι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, ώστε ακόμα κι αν το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό, να μην έχω ηττηθεί” μας λέει και συνεχίζει…

“Όσον αφορά στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ο Γιώργος Παπανικολάου έχει σαφέστατο προβάδισμα. Ο κόσμος ξέρει να κρίνει. Κρίνει συνδυασμούς, ανθρώπους, προγράμματα, ξέρει να ξεχωρίζει κι είμαι βέβαιος ότι με την ψήφο του θα δικαιώσει την προσπάθειά μας. Μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό κι έχει πολύ δρόμο μπροστά της, για να γίνει η “Γλυφάδα μας” η πόλη που μας αξίζει”.

– Πώς και αποφάσισες να ασχοληθείς με τα κοινά;
“Είμαι Γλυφαδιώτης τρίτης γενιάς. Εδώ έκανα τα πρώτα μου μπασκετικά βήματα, εδώ μεγάλωσα, εδώ μεγαλώνει το παιδί μου κι έρχεται και το επόμενο. Νιώθω ότι έχω υποχρέωση να ενταχθώ στην ομάδα, η οποία πιστεύω ότι μπορεί να εξασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας”.

– Πόσο μπορεί να συμβάλλει ένας μπασκετμπολίστας στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;
“Έχω μάθει να παίζω ομαδικά. Είμαι παίκτης ομάδας. Φυσικά δεν πρόκειται να ασχοληθώ με ζητήματα που δεν κατέχω. Στόχος μου είναι, πάντα στο πλευρό του Γιώργου Παπανικολάου κι από τη στιγμή που θα θεωρήσει ότι μπορώ να προσφέρω, να στρέψω το ενδιαφέρον μου στην ανάπτυξη του αθλητισμού στη “Γλυφάδα μας“, κάτι που προϋποθέτει ύπαρξη ανάλογων λειτουργικών και μοντέρνων χώρων”.

mitropolitis-dorkofikis-party

– Οι εγκαταστάσεις, όμως, χρειάζονται χρήματα για να γίνουν, ή να βελτιωθούν
“Υπάρχουν πόροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους οποίους ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να αξιοποιήσουμε για το καλό της “Γλυφάδας μας”. Η εμπειρία του Γιώργου Παπανικολάου στην Ευρωβουλή θα είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη για όλους μας. Αυτά τα χρήματα που θα έρθουν από τα κοινοτικά κονδύλι πρέπει να διαχειριστούμε με τέτοιον τρόπο ώστε να πάρουμε όσο περισσότερα μας αναλογούν, αλλά και να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ.

Όμως, το θέμα δεν είναι οικονομικό. Εμείς μιλάμε για διάθεση, για τρόπο σκέψης, για ανάγκη ζωής, που είναι ο αθλητισμός. Αυτό που θέλουμε να μεταδώσουμε στα παιδιά μας, αλλά και σε μεγαλύτερους ανθρώπους, είναι το πάθος και τη δίψα για ζωή, να ανακαλύψουν τις ευεργετικές αθλητικές αξίες, να αντιληφθούν το διπολικό των προγόνων μας, για υγιές σώμα και υγιή νου. Το ζήτημα δεν είναι πρωτίστως οικονομικό, επιμένω”.

– Τί θα ήθελες να πεις στον μέσο ψηφοφόρο, στον Γλυφαδιώτη που θα πάει στην κάλπη;
“Να είναι σίγουρος πως η ψήφος του, όποια κι αν είναι αυτή, θα συμβάλει ώστε η “Γλυφάδα μας” να γίνει η πόλη που έχει ονειρευτεί. Να είναι σίγουρος ότι η συμμετοχή του στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος που θα ζήσει αυτός και η οικογένειά του, που θα μεγαλώσουν τα παιδιά του, θα είναι σε θετική κατεύθυνση. Να είναι σίγουρος ότι γνωρίζει τους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού που ψηφίζει.

Το σημαντικότερο: Να πάει με κέφι στην κάλπη, γιατί αυτό είναι το δικαίωμα -και όχι η υποχρέωση- που κατέκτησε. Κι αυτό το δικαίωμα δεν έχει… δικαίωμα να το απεμπολήσει”.

– Να σου ευχηθούμε “καλή επιτυχία”, ή είσαι προληπτικός;
“Όλοι οι παίκτες έχουμε τα… γούρια μας, αλλά προληπτικός δεν είμαι. Να ευχηθούμε να είναι καλή η επόμενη μέρα για τη “Γλυφάδα μας“. Αυτός είναι ο ορισμός της επιτυχίας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…