Κεντρική Basket League Αγώνες Απόλλων Π. – ΠΑΟ 67-82

Απόλλων Π. – ΠΑΟ 67-82

wright apollonas pao

wright-apollonas-pao

Στο ρελαντί
Χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα, αλλά και χωρίς να “πατήσει γκάζι” ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Απόλλωνα Πάτρας (82-67) εκτός έδρας και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του ελληνικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στους Πατρινούς, που ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν την υπέρβαση, αφού πλην του Ρόναλντ Ρος ουδείς μπόρεσε να απειλήσει με διάρκεια την “πράσινη” άμυνα.

Με δύο αλλαγές στη σύνθεσή του σε σχέση με το προχθεσινό παιχνίδι ταξίδεψε στην αχαϊκή πρωτεύουσα ο Παναθηναϊκός καθώς οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Αντώνης Φώτσης πήραν τη θέση των Γιώργου Διαμαντάκου και Γιόνας Ματσιούλις. Δίχως πάντως να επηρεαστεί σημαντικά η αποδοτικότητα των “πρασίνων”, οι οποίοι ξέφυγαν γρήγορα με δέκα πόντους (14-4 στο 5ο λεπτό).

Για περίπου δέκα ακόμη λεπτά, ο Παναθηναϊκός διατήρησε τη συγκεκριμένη διαφορά, αλλά ο Βλάντο Πέτροβιτς ήταν αυτός που φρόντισε να βάλει τον Απόλλωνα Πάτρας στο κόλπο της νίκης (25-21).

Το τάιμ άουτ που κάλεσε όμως ο Φραγκίσκος Αλβέρτης σε εκείνο το σημείο σε συνδυασμό με τον επιθετικό πλουραλισμό του “τριφυλλιού” ήταν αρκετά για να επαναφέρουν τους φιλοξενούμενους σε… απόσταση ασφαλείας (38-29 στο ημίχρονο), παρότι οι Πατρινοί υπερτερούσαν στους αιθέρες (23 ριμπάουντ έναντι 17).

Το δεύτερο μέρος κύλησε χωρίς ιδιαίτερες ανατροπές αφού ο μεν Παναθηναϊκός διατηρούταν μπροστά στο σκορ με σχετική άνεση, ο δε Απόλλων Πάτρας αδυνατούσε να κάνει το κάτι παραπάνω και να απειλήσει το “τριφύλλι”.

Έτσι, οι “πράσινοι” έφτασαν με χαρακτηριστική ευκολία στην εκτός έδρας νίκη (82-67) και την πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League ΟΠΑΠ.

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 29-38, 45-58, 67-82.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (Βετούλας): Ρος 23 (1), Ντάνιελ 9, Ουίλσον 5, Λιανός 1, Οικονομόπουλος, Πέτροβιτς 12 (2), Πελεκούδας, Μολφέτας, Νιφόρας, Μαστρογιαννόπουλος 5 (1), Μιλουτίνοβιτς 7 (1), Χοτ 5 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλβέρτης): Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Μπράμος 6 (2), Κάρι 5 (1), Φώτσης 7 (1), Ούκιτς 2, Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης 13, Διαμαντίδης 16 (4), Γκιστ 4, Παππάς 4, Γιάνκοβιτς 4, Ράιτ 8.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…