Κεντρική Διεθνή Άνετα η Μάλαγα

Άνετα η Μάλαγα

malaga manresa

malaga-manresa

Χωρίς να “σηκώσει” το πόδι από το “γκάζι” για τρία δεκάλεπτα η Μάλαγα επιβλήθηκε εντός έδρας της Μανρέσα του Χάρη Γιαννόπουλου με 91-75 στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 30ης αγωνιστικής της Liga Endesa, πέτυχε την εικοστή πρώτη φετινή της νίκη και παρέμεινε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Το συγκρότημα του Χοάν Πλάθα κατέκτησε άνετα το ροζ φύλλο αφού επέβαλε το ρυθμό του από το ξεκίνημα, εξασφάλισε διψήφια διαφορά (24-12) από το πρώτο δεκάλεπτο και με “όπλο” την επιθετική πολυφωνία (πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων) δεν είχε πρόβλημα να φτάσει στη νίκη. Μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν 6/15 (40%) στα τρίποντα.

Ο Ζόραν Ντράγκιτς με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Ντομάντας Σαμπόνις με 13 πόντους ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές. Στην αντίπερα όχθη ο Άλεξ Ερνάντεθ (13 πόντοι) ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους που έμειναν προτελευταίοι με ρεκόρ 7-23. Ο Γιαννόπουλος πρόσθεσε 12 πόντους (1/1 βολές, 4/9 δίποντα, 1/6 τρίποντα), 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 25 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα.

Παρέμεινε σε τροχιά οχτάδας η Καχασόλ

Η Καχασόλ Σεβίλλη έκαμψε την αντίσταση της Τενερίφης εντός έδρας με 81-67, ανέβηκε στο 16-14 και παρέμεινε σε τροχιά οχτάδας. Οι γηπεδούχοι “καθάρισαν” τη… μπουγάδα από το πρώτο ημίχρονο, αφού προηγήθηκαν με 39-29 και ακολούθως διατήρησαν την πρωτοπορία μέχρι το τέλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Σεβιγιάνοι σούταραν με ποσοστό 43% (12/28) στα τρίποντα.

Ο Μάρκους Λάντρι (17 πόντοι) και ο Σκοτ Μπάμφορθ (16 πόντοι, 12 ριμπάουντ) ήταν “όλα τα λεφτά” για την Καχασόλ. Από την άλλη ο Κάρλες Μπιβιά (16 πόντοι) και ο Λουκ Σίκμα (16 πόντοι, 11 ριμπάουντ) ξεχώρισαν από τους νησιώτες που υπέστησαν τη δέκατη ένατη φετινή τους ήττα.

Ιστορική σεζόν για Βαλένθια

Η Βαλένθια επικράτησε εντός έδρας της Μπιλμπάο με 83-71, πανηγύρισε την εικοστή έβδομη φετινή της νίκη και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου. Παράλληλα το ρεκόρ 27-3 που έχει στο πρωτάθλημα αποτυπώνει την καλύτερη σεζόν των “νυχτερίδων” στην ιστορία τους. Κατά τα άλλα η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς μπήκε σε θέση… οδηγού από το πρώτο δεκάλεπτο (26-14) και δεν “απώλεσε” τα ηνία της αναμέτρησης μέχρι το τέλος.

Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές που είχαν 11/28 (39%) στα τρίποντα. Ο Τζάστιν Ντόελμαν (13 πόντοι), ο Βλάντιμιρ Λούσιτς (13 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς (13 πόντοι, 7 ριμπάουντ) ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τις “νυχτερίδες”. Από τους Βάσκους ο Χέρμαν Γκάμπριελ είχε 17 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής:
Μάλαγα – Μανρέσα 91-75
Καχασόλ Σεβίλλη – Τενερίφη 81-67
Βαλένθια – Μπιλμπάο 83-71
Χιπούσκοα – Βαγιαδολίδ (4/5)
Ρεάλ Μαδρίτης – Σαραγόσα (4/5)
Μπανταλόνα – Μούρθια (4/5)
Γκραν Κανάρια – Φουενλαμπράδα (4/5)
Εστουντιάντες – Ομπραντόιρο (4/5)
Μπαρτσελόνα – Λαμποράλ Κούτσα (4/5).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…