Κεντρική NBA Carter at the buzzer! (vid)
NBA

Carter at the buzzer! (vid)

vince carter buzzer beater

vince carter-buzzer-beater

Θάντερ και Πέισερς έφεραν στα ίσα τις σειρές (2-2) με Γκρίζλις και Χοκς αντίστοιχα και τώρα επιστρέφουν στις έδρες τους με σκοπό να πάρουν το πρώτο match ball για την πρόκριση πριν ξανά επιστρέψουν σε Μέμφις και Ατλάντα. Οι Χιτ έχουν μέχρι στιγμής το πιο εύκολο έργο σε αυτόν τον πρώτο γύρο των πλέι οφ καθώς επικράτησαν για τρίτη συνεχόμενη φορά επί των Μπόμπκατς και βρίσκονται μια ανάσα πριν το sweep και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Τέλος, οι Μάβερικς με την υπογραφή του Βινς Κάρτερ πήραν τη νίκη και το προβάδισμα με 2-1 απέναντι στους Σπερς.

Τα αποτελέσματα:
Ατλάντα Χοκς – Ιντιάνα Πέισερς 88-91
Ντάλας Μάβερικς – Σαν Αντόνιο Σπερς 109-108
Σάρλοτ Μπόμπκατς – Μαϊάμι Χιτ 85-98
Μέμφις Γκρίζλις – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 89-92

Η σειρά στα ίσα και επιστροφή στην Ιντιάνα

george-millsap

Οι Πέισερς επανήλθαν στις καλές εμφανίσεις και με ηγέτη τον Πολ Τζορτζ (24π.-10ρ.-5ασ.) που σούταρε με τρομερά ποσοστά (6/11 διπ.-4/7 τρ.), ισοφάρισαν τη σειρά σε 2-2, επικρατώντας των Χοκς με 91-88 στην Ατλάντα. Καθοριστική ήταν και η συμβολή του Ντέιβιν Ουέστ (18π.-5ρ.-3κλ.). Ο Πολ Μίλσαπ (29π.-7ρ.-3κοψ.)αποτέλεσε τον κορυφαίο εκ των γηπεδούχων.

Τα “Γεράκια” με μια καταιγιστική δεύτερη περίοδο (26-13 επιμέρους) ανέτρεψαν το σκορ της πρώτης (22-29) και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 6 πόντους (48-42). Οι “Ινδιάνοι” επέστρεψαν δριμύτεροι μετά την ανάπαυλα, πέρασαν μπροστά στο σκορ (85-86) 1:30 πριν το τέλος και με τη βοήθεια των… Χοκς που έχασαν τις τρεις τελευταίες επιθέσεις τους, πανηγύρισαν το “διπλό”.

Half-man… half-amazing!

carter-buzzer-beater

Οι Σπερς βρίσκονταν μια ανάσα από τη νίκη εναντίον των Μάβερικς, στο Ντάλας, χάρη σε καλάθι του πολύτιμου Μάνου Τζινόμπιλι (12π.-5ρ.-5ασ.-4κλ.) 3’’ πριν το τέλος (106-108).

Λογάριαζαν όμως χωρίς τον “ξενοδόχο” και στην προκειμένη περίπτωση τον Βινς Κάρτερ (11π. με 1/3 τρ.). Ο βετεράνος φόργουορντ (Half man half amazing όπως είναι ‘ένα από τα προσωνύμια του) πήρε την πάσα από τον Καλντερόν, προσποιήθηκε το σουτ ξεφορτώθηκε τον Τζινόμπιλι και με τρίποντο στην εκπνοή έδωσε τη μεγάλη νίκη στους γηπεδούχους, με 109-108!

Στο πρώτο 12λεπτο τα σπιρούνια με μπροστάρηδες τους Τιμ Ντάνκαν (22π.-5ρ.) και Τόνι Πάρκερ (19π.-2ρ.-6ασ.) έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ και έχτισαν διαφορά 7 πόντων (27-34). Στις επόμενες δύο περιόδους οι Μαβς ανέκτησαν και διατήρησαν την πρωτοκαθεδρία στο σκορ με τον Μόντα Έλις (29π.-2ρ.-3ασ.) να κάνει φοβερά πράγματα αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο αποτελεσματικοί στα τελευταία λεπτά και έμοιαζαν ικανοί να φύγουν με το διπλό. Η συνέχεια γνωστή…

Άνετοι και ωραίοι οι Χιτ

lebron-heat-bobcats

Οι Χιτ δυσκολεύτηκαν για μια περίοδο, στη συνέχεια πάτησαν “γκάζι”, οι Μπόμπκατς δεν τους “είδαν” ποτέ και το 3-0 είναι γεγονός. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς (30π.-10ρ.-6ασ.) ήταν επιβλητικός, ο Ντουέιν Ουέιντ (17π.-3ρ.-6ασ.) τον ακολούθησε και οι πρωταθλητές ετοιμάζονται να “σκουπίσουν” τις “Αγριόγατες” οι οποίες ψάχνουν ακόμα την πρώτη τους νίκη σε πλέι οφ από τότε που ιδρύθηκαν!

Ο Αλ Τζέφερσον (20π.-5ρ.) ήταν φιλότιμος αλλά επ’ ουδενί αρκετός για να ανακόψει τους φιλοξενουμένους.

Οι Μπόμπκατς είχαν το προβάδισμα στο τέλος της πρώτης περιόδου (27-23) αλλά έμειναν εκεί. Οι Χιτ ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους στη δεύτερη (35-19 επιμέρους) και συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο μέχρι το τέλος της αναμέτρησης ενώ η τελική διαφορά (98-85) διαμορφώθηκε εξαιτίας της χαλάρωσης των πρωταθλητών στην τελευταία περίοδο.

Ακόμα μια παράταση και… 2-2

jackson-thunder-grizzlies

Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι οι Γκρίζλις με τους Θάντερ έλυσαν τις διαφορές τους στην παράταση, σε μια από τις πιο κλειστές και ανταγωνιστικές σειρές του πρώτου γύρου των πλέι οφ.

Ο Κέβιν Ντουράντ (15π.-13ρ.-4ασ.) με τον Ράσελ Ουέστμπρουκ (15π.-9ρ.-7ασ.) ήταν απίστευτα άστοχοι (5/21 και 6/24 εντός παιδιάς αντίστοιχα). Οι “Κεραυνοί” παρ’ όλα αυτά έβγαλαν άσσο από το “μανίκι” και πήραν τη νίκη με 92-89. Το όνομα αυτού; Ρέτζι Τζάκσον!

Ο 24χρονος γκαρντ αποτέλεσε τον “από μηχανής θεό” της Οκλαχόμα έβαλε 32 πόντους (9/12 διπ.—2/4 τρ.-8/8 βολές) κατέβασε 9 ριμπάουντ ενώ ήταν αυτός που έστειλε, ουσιαστικά, το ματς στην παράταση με το καλάθι του στα 30’’ πριν την κόρνα της λήξης. Ο Τζάκσον συνέχισε να “πυροβολεί” και στο έξτρα πεντάλεπτο οδηγώντας τους “Κεραυνούς” στην επικράτηση με τη σειρά να μεταφέρεται στην Οκλαχόμα.

Διακριθείς εκ των γηπεδούχων, ήταν ο Μαρκ Γκασόλ (23π.-11ρ.-4ασ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…