Κεντρική NBA “Σκούπα” και ντέρμπι (vid)
NBA

“Σκούπα” και ντέρμπι (vid)

ginobili spurs mavericks

ginobili-spurs-mavericks

Το Μαϊάμι έγινε η πρώτη ομάδα που έκλεισε θέση για το δεύτερο γύρο των πλέι οφ “σκουπίζοντας” τους Μπόμπκατς, οι Χοκς άλωσαν ξανά την Ιντιάνα και χρειάζονται ακόμα μια νίκη για να προκριθούν ενώ οι Σπερς έφεραν στα ίσα τη σειρά με τους Μάβερικς επικρατώντας μέσα στο Ντάλας.

Τα αποτελέσματα:
Σάρλοτ Μπόμπκατς – Μαϊάμι Χιτ 98-109
Ιντιάνα Πέισερς – Ατλάντα Χοκς 97-107
Ντάλας Μάβερικς – Σαν Αντόνιο Σπερς 89-93

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε

walker-bobcats-heat

Στην πιο μονόπλευρη σειρά του πρώτου γύρου των πλέι οφ, οι Χιτ “σκούπισαν” τους Μπόμπκατς (4-0) μετά τη χθεσινή τους νίκης (109-98) και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση έχοντας και αρκετό χρόνο ξεκούρασης μπροστά τους καθώς περιμένουν το νικητή του ζευγαριού Ράπτορς – Νετς που είναι στο 2-2.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς (31π.-7ρ.-9ασ.-3κλ.) έκανε τα πάντα με τους Κρις Μπος (17π.-8ρ.-3ασ.) και Ντουέιν Ουέιντ (15π.-3ρ.-2ασ.) να αποτελούν τα στηρίγματα του.

Από πλευράς Μπόμπκατς, ο Αλ Τζέφερσον που έβγαλε όλα τα παιχνίδια κουτσαίνοντας όντας τραυματίας δεν κατάφερε να αγωνιστεί και χθες κάτι που εν πολλοίς καταδίκασε και την ομάδα του. Βέβαια, ο Κέμπα Ουόκερ (29π.-5ρ.-5ασ.-3κοψ.) ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και κουβάλησε μόνος του την ομάδα χωρίς όμως να έχει σημαντικές βοήθειες.

Οι “Αγριόγατες” όδευσαν στα αποδυτήρια με ισχνό προβάδισμα (54-52) αλλά το σκηνικό άλλαξε άρδην στο δεύτερο μέρος. Οι πρωταθλητές απογειώθηκαν στην τρίτη περίοδο (32-17 επιμέρους) και διατήρησαν χωρίς πρόβλημα το προβάδισμα τους μέχρι τέλους.

Μια ανάσα από την έκπληξη τα “Γεράκια”

teague-hawks-pacers

Οι Χοκς χρειάστηκαν μια διαστημική περίοδο για να πάρουν την τρίτη νίκη εναντίον των Πέισερς και πλέον τους υποδέχονται στην Ατλάντα με σκοπό να τους τελειώσουν και να πραγματοποιήσουν ίσως την μεγαλύτερη έκπληξη των πλέι οφ.

Έξι παίκτες τελείωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων από πλευράς φιλοξενουμένων με τους Πολ Μίλσαπ (18π.-8ρ.-4κοψ.) και Σέλβιν Μακ (20π.-3ρ.-5ασ.) να ξεχωρίζουν. Οι Μαικ Σκοτ (17π.-3ρ.) και Κάιλ Κόρβερ (16π.-9ρ.) αποτέλεσαν τα… εκτελεστικά “όργανα” των Χοκς καθώς σημείωσαν μαζί τα 10 από τα 15 τρίποντα της ομάδας με εξαιρετικά ποσοστά (10/16 ήτοι 63%).

Εκ των Πέισερς, σταθερά κορυφαίος είναι ο Πολ Τζορτζ (26π.-12ρ.-6ασ.-6κλ.) που συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις με συνοδοιπόρο τον Ντέιβιντ Ουέστ (16π.-7ρ.-7ασ.) αλλά η εν γένει παρουσία (και δη αμυντική) της ομάδας κινείται στη μετριότητα (και κάτω από αυτή πολλές φορές).

Μετά τη “βραχεία κεφαλή” των γηπεδούχων (21-20) στην πρώτη περίοδο, τα “Γεράκια” χτύπησαν ανελέητα τους “Ινδιάνους” στη δεύτερη, κυρίως, από το τρίποντο με μπροστάρη τον Μάικ Σκοτ (17π.-3ρ.) που σκόραρε όλους του τους πόντους σε αυτό το δωδεκάλεπτο πυροβολώντας από τα 7μ50 (5/6 τρίποντα) και το επιμέρους σκορ να είναι 41-19 (40-61 ημίχρονο)! Η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 30 πόντους (50-80) στην τρίτη περίοδο. Οι γηπεδούχοι αντεπιτέθηκαν κατάφεραν να μειώσουν στους 9 (87-96) στο τελευταίος δωδεκάλεπτο και συγκεκριμένα 4′ πριν τη λήξη, αλλά μέχρι εκεί.

Στήθος με στήθος η μάχη του Τέξας

boris-diaw

Οι Σπερς πήγαν να χάσουν (ξανά) μια νίκη μέσα από τα χέρια τους αλλά επέδειξαν την κατάλληλη ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία και ισοφάρισαν τη σειρά με τους Μάβερικς (2-2), νικώντας τους με 93-89, στο Ντάλας.

Επιθετικό πλουραλισμό επέδειξαν για ακόμα μια φορά οι Σπερς έχοντας 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, εκ των οποίων κορυφαίος ήταν ο Μάνου Τζινόμπιλι (23π.-3ρ.-5ασ.) με τον, καθοριστικό, Μπόρις Ντιό (17π.-4ρ.-4ασ.) να ακολουθεί σε απόδοση.

Ντιρκ Νοβίτζκι (19π.-7ρ.-2ασ.) και Μόντα Έλις (20π.-4ρ.-3ασ.) προσπάθησαν να τραβήξουν το επιθετικό φορτίο των Μαβς αλλά ήταν πολύ άστοχοι (13/39 σουτ ήτοι 33% συνδυαστικά). Διακριθείς εκ των γηπεδούχων ήταν ο ΝτεΖουάν Μπλερ (12π. με 5/5 διπ.-11ρ.) ο οποίος αποβλήθηκε 3’ πριν το τέλος για ένα χτύπημα εκτός φάσης στον Σπλίτερ.

Στο 23-18 της πρώτης περιόδου, οι Σπερς απάντησαν με ένα καταιγιστικό δεύτερο δωδεκάλεπτο (32-13 επιμέρους) που τους βρήκε να οδεύουν προς τα αποδυτήρια με “αέρα” 14 πόντων (36-50). Οι γηπεδούχοι αντεπιτέθηκαν κατάφεραν να περάσουν μπροστά (81-80) στο 41ο λεπτό αλλά ένα καθοριστικό τρίποντο του Ντιό,32’’ πριν την κόρνα της λήξης, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των “Σπιρουνιών“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…